Kanal D lansează serialul „Suleyman Magnificul”

27 august, 2012

Kanal D lanseaza luni, 10 septembrie, ora 20:00 serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”.

Serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” (titlu original: Muhtesem Yuzyil) este cea mai ambitioasa productie de televiziune din Turcia realizata pana in prezent, care a inregistrat inca din prma zi de la lansare un succes fenomenal in cele peste 40 de tari in care se difuzeaza pana in prezent. Turcia, Franta, Serbia, Bulgaria, Rusia, Slovacia, Libia, tarile din Orientul Mijlociu, sunt doar cateva dintre tarile in care ratingurile inregistrate de serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” au fost coplesitoare, iar succesul serialului s-a reflectat nu numai in succesul statiei care l-au difuzat dar si in moda sau cultura culinara a acelei tari.

Serialul este o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand la conducerea Imperiului Otoman vine sultanul Suleyman Magnificul, cel care prin puterea armatelor sale va ameninta crestinatatea si face din Imperiul Otoman o superputere a lumii. Povestile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultura si de civilizatie ale perioadei otomane alcatuiesc un tablou viu si foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic si regizoral. Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni sotia lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate in contextul luptelor pentru putere de la Curte si a celor pentru suprematia geopolitica.

Producţia este filmată intr-un decor ce imita la scara de 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o bijuterie arhitecturala in care au locuit de-a lungul timpului sultanii, impreuna cu haremurile lor. Costumele personajelor sunt recreate dupa moda vremii, fie ca este vorba de rochiile si bijuteriile somptuoase ale femeilor din haremul sultanului sau de vestimentatia elaborata a barbatilor de la Curte. Serialul a starnit controverse si proteste puternice in Turcia, pentru ca sultanul Suleyman este prezentat din ipostaza de om cu vicii si pasiuni si nu ca un erou al istoriei. Criticii au invocat si o prea mare libertate a scenaristilor in interpretarea evenimentelor istorice si a vietii sultanului.

Decoruri si costume spectaculoase, muzica (cu rol extrem de important in economia serialului), personaje memorabile si fragmentele de istorie, toate acestea alcatuiesc o productie-fenomen care a cucerit atat publicul amator de secrete de alcov, cat si pe cel impatimit al dramelor istorice.Recente pe Ok! Magazine

andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg
Barack Obama si Michelle, 30 de ani de casnicie   Instagram  (1) jpg
team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp
Alexandru Arsinel
Vrei să înveți să cânți la chitară Află care este diferența dintre o chitară electrică și un bass jpg
3 sfaturi pentru mentinerea conditiei fizice în sezonul rece jpg
copiii Andreei Berecleanu Petru Zaharescu si Eva Zaharescu la nunta lui Adrian Oianu 1 jpg
new amsterdam 1 png
ioana cirstea3 jpg
Monica Bellucci, 58 ani, Foto Instagram (2) jpg
oana ionita3 fb jpg
Carmina si Liviu webp