Kate Moss, dezvăluiri despre ședința foto în care-a fost hărțuită sexual

15 august, 2022

La 15 ani, Kate Moss a făcut o ședință foto nud, care i-a propulsat cariera în modeling, dar a și trimis-o de urgență la medic pentru tratament împotriva anxietății.

Kate Moss

N-avea mai mult de 14 ani când a fost zărită de impresarul Sarah Dukas în aeroportul JFK din New York și i-a propus pe loc s-o facă faimoasă. Tot la acea vârstă fragedă, Kate (48) a semnat primul ei contract cu agenția Storm Models, care-o trimitea prin toată Londra neînsoțită la nu mai puțin de opt job-uri pe zi. Unul dintre ele a fost cel care a transformat-o, peste noapte, în topmodel, dar și care a devenit cea mai traumatizantă amintire din întreaga sa carieră.

kate moss vogue uk january 1993 corinne day jpg jpeg

Rar oferă interviuri, dar și când o face ne captează toată atenția! Pe 24 iulie, Moss a povestit lumii întregi, în cadrul unui interviu oferit unui reporter de la BBC Radio 4, cum a fost hărțuită sexual în adolescență: „N-aveam mai mult de 15 ani când un fotograf mi-a spus să-mi dau jos bluza, lucru pe care l-am și făcut...”, ne-a luat ea prin surprindere. „Am izbucnit în lacrimi pentru că mi-era așa rușine de fizicul meu atunci...”, a continuat pe același ton grav. În momentul în care i s-a propus să renunțe și la sutien, și-a luat lucrurile și a fugit. Însă colaborarea cu Corinne Day, regretata fotografă care a lansat-o pe Kate în modeling, a fost mai fructuoasă decât ne-am fi așteptat. „Îmi spunea «Nu te iau la ședința foto pentru Elle dacă nu-ți dai jos sutienul!». Iar eu oftam din toți rărunchii. Era cea mai bună prietenă a mea, dar destul de alunecoasă...”. Într-un final, a făcut fotografia topless. Cu greu, dar a făcut-o.

kate moss jpeg

Și-a apărut apoi în revista The Face, în 1990, lucru care i-a cimentat statutul de topmodel. „Eram vulnerabilă și speriată, iar lumea profita de asta!”, a ținut ea să adauge. Dacă refuza să respecte „indicațiile” fotografului, i se punea în vedere că era dificilă și că niciun client n-o va mai angaja vreodată. Și, cu asemenea presiune, nu-i de mirare că a început să sufere de anxietate la numai 18 ani! De fapt, problemele ei începuseră deja de ceva timp! La 13 ani, s-a apucat de droguri și alcool, în urma divorțului părinților ei, ceea ce a destabilizat-o destul de mult. Și nu și-a revenit mult timp.

2 kate moss profimedia 0627176271 jpg jpeg

Scandalul din 2005, când au apărut imagini cu ea consumând cocaină, era cât pe ce s-o coste totul, de la contracte bănoase la custodia unicului ei copil, Lila Grace (19). Totuși, oricât de multe greșeli ar face cineva, nimeni nu merită să fie tratat cum a fost ea tratată la începutul carierei. În prezent, topmodelul locuiește cu mama ei în Cotswolds, grădinărește și conduce cu mână de fier și lecțiile de viață gata învățate propria agenție de modeling: „Am grijă de modelele mele! Mă asigur că pleacă la shooting-uri cu câte un agent, ca să nu se profite de ele”.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

AFIS FILM  jpg
girls 6650524 1280 jpg
refinantare credit nevoi personale 431851042 jpg
Simion Bogdan Mihai jpg
okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg