La ce să fii atent când îți cumperi un apartament?

17 noiembrie, 2022
storia apartament de vanzare iasi jpg

Cumpărarea unui apartament înseamnă o investiție destul de serioasă, fie că-ți propui să locuiești în el sau să te folosești de el într-un alt scop. Totuși, dacă prima variantă e valabilă pentru tine, apartamentul pe care-l achiziționezi ar fi bine să te facă să te simți acasă. Dar, pentru acest lucru, alegerea trebuie să fie una inspirată și bazată pe câțiva factori.

În acest articol te vom ajuta să găsești oferta potrivită ținând cont de câteva aspecte, cum ar fi orientarea, suprafața apartamentului și zona. Sperând ca atunci când vine momentul să alegi, să nu ai prea multă bătaie de cap.

Bloc nou versus bloc vechi

Aceasta este dilema multor persoane atunci când vor să-și cumpere un apartament, iar părerile sunt împărțite. Totuși, unde e mai bine să-ți cumperi locuința - într-o construcție nouă sau un bloc vechi? Haide să le comparăm pe cele două ca să-ți poți face o părere.

Avantajele unui apartament într-un bloc nou

●      Spațiul. Multe apartamente de vanzare iasi noi sunt construite într-un stil modern, caracterizat de senzația de spațiu. Acestea sunt împărțite, de obicei, în: zona comună - livingul sau sufrageria, 1 sau 2 dormitoare, bucătăria, un balcon spațios, dar au și suficient spațiu pentru depozitare.

De asemenea, s-ar putea să observi că la apartamentele nou construite, tendința este ca livingul și bucătăria să fie în aceeași încăpere, conform conceptului de open-space.

●      Dotările și finisajele interioare. Într-un apartament nou vom găsi finisaje de calitate superioară. De asemenea, tehnologiile încorporate sunt ultramoderne. Prizele și întrerupătoarele au un design modern, adaptat stilului de amenajare. Sistemele de încălzire garantează, în majoritatea cazurilor, o economie a energiei. Iar ascensoarele din blocurile noi sunt rapide și silențioase.

Avantajele unui apartament într-un bloc vechi

●      Costul. În general apartamentele vechi au un cost mai scăzut. Acest lucru s-ar putea să te convingă să faci o investiție. Totuși, înainte de a te decide, ia în considerare faptul că s-ar putea să investești o altă sumă de bani, pe lângă prețul de achiziție, ca să-ți transformi apartamentul așa cum vrei.

●      Amplasarea. Este mult mai probabil ca un apartament vechi să fie amplasat într-o zonă foarte bună a orașului, comparativ cu un apartament construit într-un bloc nou, care se află, în general, în cartierele rezidențiale, de la marginea orașului. Așadar, cumpărând un apartament vechi s-ar putea să ai acces mai ușor la diferitele facilități de care ai nevoie, dar vei fi ferit și de probabilitatea dezvoltării de proiecte imobiliare în zonă și activități de șantier.

Zona în care e amplasat

Este foarte important să ai în vedere zona în care vei locui. Aici ne referim la cât de accesibilă este și dacă dispune de toate facilitățile de care ai putea avea nevoie. Cum ar fi magazine alimentare, farmacii, stații de autobuz și așa mai departe.

Dealtfel, dacă lucrezi în format fizic, s-ar putea să vrei să acorzi atenție și la distanța pe care va trebui să o parcurgi în fiecare zi de acasă la lucru. Cu cât aceasta este mai mică, cu atât costurile pentru carburant, dar și timpul de deplasare, vor fi mai mici.

Suprafața și numărul de camere

Atunci când îți achiziționezi un apartament, trebuie să te gândești câte persoane vor locui acolo. Dacă ești singur, probabil nu vei avea nevoie de un apartament foarte mare. În schimb, dacă te muți cu familia, vei vrea să iei în calcul ca fiecare membru să aibă intimitate și confort.

Un apartament cu două camere va fi perfect pentru o persoană sau chiar și pentru un cuplu. Acesta conține, în general, o bucătărie cu living, un dormitor și baie.

Pentru o familie cu 2 copii, de exemplu, cea mai potrivită alegere va fi un apartament cu 3 sau 4 camere.

Fie că ești în căutarea unei noi locuințe sau vrei să achiziționezi un apartament nou cu scopul de a-l închiria, cu cât acesta va avea mai multe facilități, cu atât vei avea mai mult de câștigat din punct de vedere inanciar sau al confortului. Așadar, aspecte precum zona în care e amplasat, calitatea materialelor, dar și suprafața trebuie luate în considerare atunci când ești hotărât să-l achiziționezi.

Sursă foto: unsplash.com



Recente pe Ok! Magazine

bijuterii (1) jpg
fatete dentare jpg
Soprana Pop Opera IANA NOVAC   3 jfif
okmagazine ro (3) jpg
Top 5 sfaturi pentru a face fata zilelor toride de vara jpg
okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling