La ce să fii atent când îți cumperi un apartament?

17 noiembrie, 2022
storia apartament de vanzare iasi jpg

Cumpărarea unui apartament înseamnă o investiție destul de serioasă, fie că-ți propui să locuiești în el sau să te folosești de el într-un alt scop. Totuși, dacă prima variantă e valabilă pentru tine, apartamentul pe care-l achiziționezi ar fi bine să te facă să te simți acasă. Dar, pentru acest lucru, alegerea trebuie să fie una inspirată și bazată pe câțiva factori.

În acest articol te vom ajuta să găsești oferta potrivită ținând cont de câteva aspecte, cum ar fi orientarea, suprafața apartamentului și zona. Sperând ca atunci când vine momentul să alegi, să nu ai prea multă bătaie de cap.

Bloc nou versus bloc vechi

Aceasta este dilema multor persoane atunci când vor să-și cumpere un apartament, iar părerile sunt împărțite. Totuși, unde e mai bine să-ți cumperi locuința - într-o construcție nouă sau un bloc vechi? Haide să le comparăm pe cele două ca să-ți poți face o părere.

Avantajele unui apartament într-un bloc nou

●      Spațiul. Multe apartamente de vanzare iasi noi sunt construite într-un stil modern, caracterizat de senzația de spațiu. Acestea sunt împărțite, de obicei, în: zona comună - livingul sau sufrageria, 1 sau 2 dormitoare, bucătăria, un balcon spațios, dar au și suficient spațiu pentru depozitare.

De asemenea, s-ar putea să observi că la apartamentele nou construite, tendința este ca livingul și bucătăria să fie în aceeași încăpere, conform conceptului de open-space.

●      Dotările și finisajele interioare. Într-un apartament nou vom găsi finisaje de calitate superioară. De asemenea, tehnologiile încorporate sunt ultramoderne. Prizele și întrerupătoarele au un design modern, adaptat stilului de amenajare. Sistemele de încălzire garantează, în majoritatea cazurilor, o economie a energiei. Iar ascensoarele din blocurile noi sunt rapide și silențioase.

Avantajele unui apartament într-un bloc vechi

●      Costul. În general apartamentele vechi au un cost mai scăzut. Acest lucru s-ar putea să te convingă să faci o investiție. Totuși, înainte de a te decide, ia în considerare faptul că s-ar putea să investești o altă sumă de bani, pe lângă prețul de achiziție, ca să-ți transformi apartamentul așa cum vrei.

●      Amplasarea. Este mult mai probabil ca un apartament vechi să fie amplasat într-o zonă foarte bună a orașului, comparativ cu un apartament construit într-un bloc nou, care se află, în general, în cartierele rezidențiale, de la marginea orașului. Așadar, cumpărând un apartament vechi s-ar putea să ai acces mai ușor la diferitele facilități de care ai nevoie, dar vei fi ferit și de probabilitatea dezvoltării de proiecte imobiliare în zonă și activități de șantier.

Zona în care e amplasat

Este foarte important să ai în vedere zona în care vei locui. Aici ne referim la cât de accesibilă este și dacă dispune de toate facilitățile de care ai putea avea nevoie. Cum ar fi magazine alimentare, farmacii, stații de autobuz și așa mai departe.

Dealtfel, dacă lucrezi în format fizic, s-ar putea să vrei să acorzi atenție și la distanța pe care va trebui să o parcurgi în fiecare zi de acasă la lucru. Cu cât aceasta este mai mică, cu atât costurile pentru carburant, dar și timpul de deplasare, vor fi mai mici.

Suprafața și numărul de camere

Atunci când îți achiziționezi un apartament, trebuie să te gândești câte persoane vor locui acolo. Dacă ești singur, probabil nu vei avea nevoie de un apartament foarte mare. În schimb, dacă te muți cu familia, vei vrea să iei în calcul ca fiecare membru să aibă intimitate și confort.

Un apartament cu două camere va fi perfect pentru o persoană sau chiar și pentru un cuplu. Acesta conține, în general, o bucătărie cu living, un dormitor și baie.

Pentru o familie cu 2 copii, de exemplu, cea mai potrivită alegere va fi un apartament cu 3 sau 4 camere.

Fie că ești în căutarea unei noi locuințe sau vrei să achiziționezi un apartament nou cu scopul de a-l închiria, cu cât acesta va avea mai multe facilități, cu atât vei avea mai mult de câștigat din punct de vedere inanciar sau al confortului. Așadar, aspecte precum zona în care e amplasat, calitatea materialelor, dar și suprafața trebuie luate în considerare atunci când ești hotărât să-l achiziționezi.

Sursă foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg
Femeie în top negru PNG
okmagazine ro (3) jpg
”A fost o fată ca niciodată”, operetă experimentală în premieră națională
Bruce Dickinson BD 2024 new photo clean jpg