Lacul Como – "Acasă" la George Clooney

24 august, 2015
f16d6135469ac791ec7bbdba184d0e42 jpeg

Celebrităţile din lumea întreagă se dau în vânt să guste cât de puţin din „La dolce vita“. De-o fascinaţie irezistibilă, regiunea Lacului Como incită la visare, plimbări în aer liber, mini-croaziere de neuitat şi jurăminte de dragoste rostite la apus.

Destinaţia-vedetă din nordul Italiei

Bogata şi frumoasa regiune a Lombardiei îi ispiteşte pe mulţi turişti sosiţi în Italia, mai ales că Milano, capitala provinciei, este unul dintre cele mai important centre economice, culturale şi istorice din Peninsulă. Dar ceea ce atrage mai mult decât splendorile urbane şi tentaţiile vestimentare din prezentările de modă sunt împrejurimile cu relief armonios, arhitectură veche şi opulenţa unui loc binecuvântat de natură şi de soare. În superbele văi de la poalele munţilor Alpi s-au format lacuri mari glaciare, celebre în toată lumea pentru staţiunile elegante de pe malurile lor: Magiore, Como, Garda, Iseo şi Lugano (la graniţa cu Elveţia).

  

image image

De-a lungul lacului Como (Lago di Como) se întinde localitatea Como, un orăşel cochet, vesel şi colorat, cu vile somptuoase, răsărite dintre stânci, printre perdelele de grădini înmiresmate, şi cu porumbei ce se înghesuie să fie hrăniţi de turişti pe malul lacului. Fortificaţiile şi turnurile medievale îşi primesc tăcute vizitatorii, în timp ce ambarcaţiunile ancorate în port invită la o după-amiază în stil dolce far’ niente.

image

Privit de sus, dinspre far, Como este un labirint de străduţe şi poteci ce se pierd în zonele cu verdeaţă, semn că locul n-a devenit într-atât de vizitat încât să-şi piardă din intimitatea, ce-l face atât de căutat de celebrităţi. Odinioară refugiul aristocraţilor, filosofilor şi al artiştilor neînţeleşi, acum renumele oraşului a atras investitori străini, care sunt dispuşi să plătească sume cu şase zerouri pentru proprietăţi deţinute de nobilii locali.

image image

Cum ajungi în Laglio?

Mica localitate de pe malul lacului Como se află la 45 de minute de Milano şi nu are aeroport propriu. Deci va trebui să-ţi iei bilet de avion până la Milano şi, de acolo, găseşti din oră în oră curse cu autocarul (din Piazza Duomo) sau cu trenul până în Laglio. Un bilet andata e ritorno (dus-întors) te costă până în 10 euro.

    

image image

Unde te cazezi?

Dacă vrei să vezi unde s-au căsătorit Emily Blunt şi John Krasinski, alege să te cazezi la Villa D’Este, în Cernobbio, un hotel înconjurat de grădini clasice, cu 152 de camere decorate în stil palazzo vecchio.

image

Trebuie să ştii însă că un asemenea răsfăţ te va face să scoţi din buzunar cel puţin 1.350 de euro/noapte. Pentru o experienţă de neuitat, alege să închiriezi o garsonieră (500 de euro), un apartament (600-750 de euro) sau chiar o căsuţă realizată în dulcele stil italian, cu piatră şi fier forjat (1200-1600 de euro). Există însă şi locuri de cazare pentru toate buzunarele, cum este hotelul Tre Re Como de trei stele, a cărui ofertă este de 120 euro/cameră/noapte.

image

    

image image image image
image

Meniul local este bogat în peşte, fructe de mare şi o mare variaţie de paste, pizza şi mâncăruri mediteraneene. Nu mică-ţi va fi mirarea când vei găsi aici... mămăligă. La desert, poţi opta pentru gelato italiano (îngheţată italiană). Vinul este un must have al oricărei mese de peste zi şi poţi chiar participa la degustări de vinuri. Pentru împătimiţii bucătăriei italiene se organizează cursuri de artă culinară locală.

              

image image

Cum te distrezi la George Clooney acasă?

La complexul Monticello poţi juca golf, în timp ce la Villa D’Este găseşti mai multe terenuri de tenis. Suprafaţa de 146 km pătraţi a lacului permite practicarea sporturilor de apă, precum iahtingul, schiul nautic, windsurfingul, kitesurfingul, parasailingul ori scufundările. O plimbare cu vaporaşul pe lacul in forma de „Y“ (5-6 euro) se poate face doar duminica şi numai în condiţii meteo favorabile. În timpul navigării, ghidul îţi va povesti despre cele mai celebre vile construite pe malurile lacului: Villa Olmo, Villa Erba, Villa Serbelloni, Villa Carlotta ori Villa d’Este.

image image image image

Poţi ajunge în cel mai înalt punct al oraşului dacă iei funicularul (2 euro, dus-întors) şi nu uita să vizitezi Villa La Gaetta, unde actorul Daniel Craig a fost cel de-al 22-lea James Bond în producţia „Quantum of Solace“.

image

Nu uita că localnicii adoră liniştea, aşa că alege să te deplasezi cu scuterul sau chiar cu bicicleta, pe care le poţi închiria pentru doar câţiva euro.

Zona nordică a Italiei este mai înviorată noaptea. După apus, terasele îşi aprind felinarele, restaurantele te îmbie cu mese romantice la lumina lumânării şi canzonete. Cei mai pretenţioşi turişti se pot desfăta cu recitaluri de muzică clasică în aer liber, iar dacă eşti fan al operei, nu rata o reprezentaţie de gen la Via Arena şi la muzeul Donizetti, dedicat prolificului compozitor care a şi murit aici, de altfel, în 1848.

Pentru un suvenir mai deosebit, îţi recomand să treci pe la Diffusione Seta, una dintre cele mai importante mătăsării din oraş. Aici poţi urmări atât procesul tehnologic, cât poţi face şi cumpărături, având privilegiul de a procura o mătase de o calitate excelentă şi de o frumuseţe rară, recunoscută în toată lumea.

Cu cine te poţi întâlni?

Actorul George Clooney s-a îndrăgostit iremediabil de frumuseţile locului şi a decis în 2002 că merită o investiţie mai serioasă, ca Villa Oleandra din Laglio, un conac cu şapte dormitoare, o casă pentru oaspeţi cu trei camere şi o plajă privată. Prietenul lui bun, Brad Pitt, împreună cu soţia lui de-atunci, Jennifer Aniston, au fost primii lui musafiri celebri. Iar Zeta-Jones şi Michael Douglas şi Matt Damon împreună cu soţia sa, Luciana, au devenit oaspeţi frecvenţi în conacul italian.

image image

Alţi proprietari de renume care deţin vile pe malul „hollywoodizat“ al Lacului Como sunt Gianni Versace, Madonna, Sylvester Stallone şi Ronaldinho.

image image

    

image
image

OK! Travel Tips

Climatul mediteranean face ca temperaturile anuale să fie plăcute şi să nu scadă sub 13°C iarna şi nici să depăşească 30°C vara. Temperatura apei poate ajunge la 24°C în timpul sezonului estival. Indicat ar fi să eviţi să vizitezi zona în luna mai, când ploile sunt mai abundente. Localităţile din jurul lacului Como sunt o atracţie pentru turişti şi în timpul iernii, când se poate schia pe pârtiile alpine ce străjuiesc văile. E mai bine să nu te aventurezi înot, din cauza curenţilor foarte puternici. Ai grijă în trafic la motociclişti!

image


Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg