Majestatea Sa Margareta marchează în avans Ziua Bujorului cu noi imagini inedite de la Palatul Elisabeta

13 mai, 2024

Ziua Regalității a fost sărbătorită cu mare fast la Palatul Elisabeta din București. Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei, a publicat noi imagini de la sărbătoare, marcând în avans Ziua Bujorului, care are loc pe 15 mai.

FotoJet Margareta jpg

La doar 5 zile de la Ziua Regalității, este sărbătorită și Ziua bujorului românesc, superba floare care a devenit, de câțiva ani, Floarea Națională a României.

Românii sunt îndrăgostiți de această floare splendidă, pe bună dreptate. De o frumusețe uluitoare, disponibilă în mai multe culori, este simbolul primăverii și și-a găsit locul și la Palatul regal din București. Cu multă încântare, Majestatea Sa Margareta a publicat o serie de imagini inedite de la Palat în care vedeta este... bujorul.

”Bujorul a devenit floarea națională a României în anul 2022. Cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai, Palatul Elisabeta a fost împodobit cu bujori roșii și albi, iar cei 4000 de invitați la Garden Party au primit, fiecare, câte o floare.”, a transmis Majestatea Sa Margareta pe pagina de socializare a Palatului.

Ca în fiecare an, Casa Regală organizează pe 10 mai, data la care este sărbătorită Ziua Regalității, un garden party formal în frumoasa grădină a Palatului Elisabeta din București. La acesta, Familia Regală invită alături de ea furnizorii regali, dar și colaboratori, susținători, oameni de cultură, diplomați și militari care se disting prin reușitele lor.

Și anul acesta lista de invitați a fost una lungă, printre ei aflându-se și câteva nume sonore, cunoscute publicului românesc.

La petrecerea de zi din 10 mai, Majestatea Sa Margareta a fost foarte elegantă, într-o frumoasă rochie verde-mentă, cu pantofi asortați, pălărie cu boruri largi semnată Ana Istodorescu, geantă în nuanța bronzului, un colier de perle și o pereche de cercei Malvensky, casa de bijuterii devenită furnizor al Casei Regale.

În octombrie 2022, bujorul a fost declarat prin lege floare naţională. Iar 15 mai este ziua bujorului românesc. Floarea e tot mai prezentă în buchete şi aranjamente, chiar dacă momentan vine mai mult din import.

Foarte multe țări din lume au una sau mai multe flori naționale: Japonia are crizantema și floarea de cireș, Olanda, Turcia și Ungaria au laleaua, iar Franţa are floarea de Iris. Statele Unite se mândresc oficial cu trandafirul.

Foto: Casa regală a RomânieiRecente pe Ok! Magazine

Femeie blonda in fata oglinzii JPG
okmagazine ro jpg
Insula de 1 milion Kanal D JPG
Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg
Femeie în top negru PNG