Mariaje regale de fațadă: infidelități care-au scandalizat Palatul danez, spaniol și monegasc

11 mai, 2024

Se întâmplă și la case mai mari, la palate chiar, ca relația dintre doi soți să fie amenințată de scandaluri răsunătoare, provocate de acuzații șocante de infidelitate.

Mariaje regale de fațadă jpg

Pe 14 mai, se împlinesc 20 de ani de la nunta Regelui Frederik cu Regina Mary a Danemarcei, însă aniversarea nu le oferă prea multe motive de bucurie, având în vedere problemele cu care se confruntă de ceva vreme. Povestea lor de dragoste a început în 2000, iar, între timp, australianca Mary Elizabeth Donaldson a devenit soția lui Frederik și mama copiilor săi, Prințul Moștenitor Christian (18), Prințesa Isabella (16) și gemenii Prințesa Josephine și Prințul Vincent (13).

Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg

În prezent, se mai simt încă ecourile scandalului iscat toamna trecută, când regele danez a fost surprins în compania vedetei TV Genoveva Casanova (47), în Madrid. „Vreau să clarific că n-am nicio relație cu el!”, a insistat atunci Genoveva, fără s-o creadă prea multă lume. Câteva săptămâni mai târziu, soția lui Frederik a fost surprinsă lăcrimând pe aeroportul Queenstown din Noua Zeelandă. Iar, pe 14 ianuarie 2024, inimaginabilul s-a întâmplat. Regina Margrethe a abdicat, lăsând loc pe tron fiului său și soției acestuia. „Margrethe își făcea probleme că mariajul lor era în pericol și a simțit că trebuia să acționeze într-un fel”, ne-a explicat expertul regal Phil Dampier în MailOnline. „Regina o consideră pe Mary o mare valoare pentru familia regală și se temea că pierderea ei ar fi fost catastrofală”, a conchis acesta.

Odată încoronați, Frederik și Mary și-au luat un nou angajament, de data asta în fața întregii țări. Timp de câteva luni bune, tăcerea s-a așternut peste subiectul spinos. După cum era de așteptat, Palatul Amelienborg n-a comentat bârfele, iar presupusa amantă a regelui s-a retras într-un con de umbră, închizându-și paginile de pe social media. Abia recent a revenit Casanova în atenția fanilor ei, anunțându-și apariția într-un nou reality show spaniol, El Desafio: „În ultima vreme, am avut nevoie de liniște și pace, dar încerc din răsputeri să revin la viața normală”. În ceea ce o privește pe Regina Mary, normalitatea înseamnă să lase deoparte tumultul personal și să se concentreze pe noile îndatoriri regale. Ușor de spus, mai greu de făcut, pentru că imaginile cu perechea regală în vacanța de Paști nu ne-o arată pe regina consoartă într-o dispoziție prea bună. De fapt, Frederik pare iritat în prezența ei, iar Mary e de-o tristețe copleșitoare. 

Regele Frederik si Genoveva Casanova  jpg

Supărată în mod vizibil, Mary își dă seama că soțul ei, fostul „prinț playboy”, nu s-a schimbat prea mult. Conform news.com.au, actualul rege a fost dat afară dintr-un club de noapte din Beijing, în 2008, la 3 dimineața, după o ce-a apărut o răfuială între el și amicii lui intoxicați cu alcool. Cu altă ocazie, Fred a fost dat afară de la o petrecere cu tematica Playboy pentru că a șicanat o chelneriță-iepuraș și paznicul n-a fost deloc amuzat de gluma lui. 

Acest Prinț Harry al Danemarcei are nevoie de stabilitate în viața lui, iar mama sa, fosta Regină Margrethe, știe cel mai bine asta. Îngrijorat de timpul petrecut separat de cei doi soți, aceasta i-a pus în vedere lui Mary un lucru esențial: „Să nu-l lași pe Fred să se transforme în tatăl lui!”. Prințul Henrik, cel care i-a fost soț lui Margrethe timp de 50 de ani, a fost un ghimpe în coasta monarhiei daneze până-n ziua morții lui, în 2018 – s-a sustras cât a putut de la îndatoririle oficiale și-a renunțat, într-un final, la titlul de Prinț Consort, preferând petrecerile zgomotoase departe de palat. „Se zvonește că Frederik are un apartament de burlac prin apropiere, unde se retrage când situația dintre el și soția lui devine insuportabilă”, a dezvăluit o sursă regală. Iar Regina Mary confirmă întrutotul: „Ne-am apropiat mai mult de când ne-am oferit reciproc mai mult spațiu”, a recunoscut ea în ziua în care soțul ei a împlinit 50 de ani. Pe 26 mai, Regele Frederik va serba 56 de ani. Să ne facem griji?...

Felipe e un om bun, dar nu se poate impune în fața Letiziei

Alt cuplu regal care va împlini 20 de ani de mariaj în curând – pe 22 mai – e format din Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei. Ca un făcut, și aniversarea lor e umbrită de acuzațiile de infidelitate care i se aduc unuia dintre soți. În cazul lor, regina s-ar face vinovată de trădare, iar regele, născut și crescut pentru a urca pe tron, este întruchiparea seriozității și-a loialității pentru țară și… partener. Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia a fost un copil serios, educat cât mai temeinic pentru a sluji Coroana: are instruire militară în armată, marină și forțele aeriene, dar s-a dedicat și studiilor superioare, absolvind Facultatea de Drept din Madrid. A făcut totul ca la carte și s-a abătut de la calea previzibilă abia atunci când a venit vorba despre… dragoste.

Regele Felipe și Regina Letizia (2) jpg

Felipe a întâlnit-o pe Letizia Ortiz Rocasolano, o jurnalistă care fusese măritată cu profesorul ei de literatură din liceu și care devenise, între timp, cel mai bun jurnalist sub 30 de ani din Spania, datorită carierei ei din CNN și Television España. După cum era de așteptat, cei doi s-au întâlnit datorită unui eveniment de interes național, petrecut în 2002. Un an mai târziu, și-au anunțat logodna, iar Letizia a făcut senzație când s-a prezentat în fața presei într-un costum cu pantaloni albi și sexy și s-a răstit ușor la Felipe: „Lasă-mă să termin!”. Inutil să mai precizăm că părinții proaspătului logodnic nu aprobau viitoarea noră lipsită complet de pedigree regal și plină de „defecte” – era divorțată și pozase topless. Totuși, cum nu era chip să-l facă pe prințul îndrăgostit să se răzgândească, palatul a făcut posibilă nunta celor doi amorezi ștergând, în mod oficial, prima căsnicie a Letiziei. Fosta jurnalistă se căsătorise doar civil, iar ceremonia n-a fost recunoscută de Biserica Romano-Catolică, așadar prima căsnicie a reginei aproape că nici n-a existat.

În decembrie 2023, fostul cumnat al Letiziei, Jaime del Burgo, a vorbit despre aventura avută cu aceasta înainte ca ea să se mărite cu Felipe. Toată lumea are un trecut, însă se pare că relația lor a continuat și după ce ea a ajuns la altar… Iar detaliile nu sunt deloc ușor de parcurs. Jaime del Burgo - care, culmea, s-a însurat apoi cu sora Letiziei - s-ar fi iubit cu Letizia în reședința regelui și-a reginei, La Zarzuela.

Iar acum, fostul cumnat al Letiziei amenință că-și va publica autobiografia Y nada más que la verdad (n.r. Nimic mai mult decât adevărul), care va avea ca subiect presupusa lui idilă cu regina spaniolă, dar și alte relații extraconjugale ale ei. „Lovitura de grație îndreptată spre Letizia, care-i va afecta mariajul și domnia, urmează să aibă loc. Cineva din umbră a început o campanie de denigrare a monarhului!”, ne atrage atenția El Nacional. „Felipe e un om bun, dar nu se poate impune în fața ei, care e foarte autoritară”, subliniază Jaime del Burgo, în timp ce Palatul a replicat scurt în Daily Mail: „Nu avem niciun comentariu de făcut pe acest subiect!”.

Divorțul e o tradiție în familia Grimaldi

Istoricul francez Philippe Delorme a pus punctul pe i în Madame Figaro în privința mariajului Prințului Albert de Monaco (66) cu Prințesa Charlene (46): „Multă lume crede că e o căsnicie aranjată. Albert și-a ales o soție care seamănă cu mama lui, iar Charlene nu se simte deloc confortabil cu rolul de Grace Kelly pe care-l are de jucat”. În ceea ce privește rostul acestui mariaj, revista pariziană VSD ne lămurește: „Trebuia asigurată linia succesorală a dinastiei. Din moment ce s-a produs un moștenitor legitim, fiecare e liber să facă ce vrea. Divorțul e o tradiție în familia Grimaldi”.

Charlene și Albert de Monaco, aniversarea celor 66 de ani, Foto Michael Alesi, Axel Bastello, Eric Mathon, Frédéric Nebinger 4 jpg

Dar iată că lucrurile nu sunt chiar atât de simple! Albert și Charlene sunt încă legal căsătoriți și nu dau semne că se vor despărți prea curând. Ce-i drept, e posibil ca cei doi soți regali să locuiască în țări diferite, ea, în Elveția, și el, în Monaco, cum titrau tabloidele europene anul trecut, dar distanța nu e un impediment pentru ei. Până la urmă, sunt perechea care și-a petrecut luna de miere în hoteluri diferite! Atât de multe lucruri ne-au surprins la relația Prințului Arbert cu Prințesa Charlene, în cei aproape 13 ani scurși de la nuntă, încât aproape că nu mai avem reacție la toate procesele de paternitate intentate prințului chiar și după nuntă, dispariția misterioasă a prințesei din spațiul public și aparițiile ei atât de tensionate la brațul soțului ei. Ei bine, există două posibile motive pentru care Prințesa de Monaco nu depune actele de divorț: copiii sau banii. Fie nu se poate despărți de gemenii ei, Prințul Jacques și Prințesa Gabriella (9), fie își face datoria regală contra cost. Se pare că suma depusă de prinț în contul lui Charlene s-ar ridica la 12 milioane de dolari anual, în schimbul câtorva evenimente publice bifate împreună. 

„Negăm zvonurile răutăcioase. Nu luați în seamă minciunile”, a răspuns ferm un reprezentant de-ai palatului monegasc la articolele publicate de Voici, Paris Match și Royauté, care dădeau ca sigură despărțirea celor doi soți. „Nu-i nimic în neregulă cu mariajul nostru!”, ne asigură și Prințesa de Monaco. „Nu înțeleg de unde apar zvonurile astea... Parcă lumea ne vrea despărțiți și mai multe nu!”

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

bijuterii (1) jpg
fatete dentare jpg
Soprana Pop Opera IANA NOVAC   3 jfif
okmagazine ro (3) jpg
Top 5 sfaturi pentru a face fata zilelor toride de vara jpg
okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling