Marius Mihalache aduce muzica balcanică pe acoperişul TNB

7 septembrie, 2018
Marius Mihalache Saftita (7) jpeg

Spectacolul "Săftiţa", cel mai nou proiect semnat de virtuozul ţambalului, va fi prezentat pe roof-topul Teatrului Naţional Bucureşti.

image

Teatrul Naţional ”I.L.Caragiale” anunţă deschiderea unei stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber care vor avea loc în sala AMFITEATRU, situată pe acoperiş, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei care oferă o panoramă unică a centrului Bucureştiului, spaţiu care a fost inaugurat în luna mai a acestui an.

Primul dintre aceste evenimente va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 20.30, odată cu premiera concertului "Săftiţa" (balkanic project) by Marius Mihalache, susţinut de cunoscutul virtuoz al ţambalului împreună cu echipa sa de muzicieni: Arabela Nicolau - voce, Marius Gagiu - flaut, caval, Lorin Mihalache - tobe, Florin Parfene - bass.

Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cei care vor veni la spectacol vor descoperi o lume a dorinţelor, a patimilor, a iubirii şi a trădării, anunţă autorii proiectului, Marius Mihalache şi soţia sa, Arabela Nicolau. Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestraţie modernă, "Săftiţa" este un spectacol de autor ce îi aparţine celebrului artist internaţional Marius Mihalache.

"La finalul spectacolului ne dorim să rămâneţi în inimi cu Săftiţa lui Marius Mihalache, cu dragostea de România şi de români, o dragoste ce ne uneşte prin muzică", declară artiştii.

Marius Mihalache este muzicianul care a reuşit să-i confere acestui instrument, specific orchestrelor de muzică populară, valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar afirmarea lui a avut loc dincolo de graniţele ţării. La 17 ani a interpretat pe scena Operei Scala di Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Cel mai important moment din viaţa sa de artist a fost întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, cântând în deschiderea câtorva concerte ale acestuia. Apoi a cântat şi a înregistrat alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Înainte de lansarea primului său album în 1998, artistul a compus coloana sonoră pentru mai multe filme şi seriale TV, cum ar fi "Asfalt Tango" (1995), "Filantropica" (2002), "Garcea şi oltenii" (2002), "La urgenţă" (2006), "Ticăloşii2 (2007) etc. În 1998, a lansat primul său album de etno-jazz "Eclipse", urmat de altele şi de colaborări, o perioadă în care a abordat mai multe stiluri, de la jazz la muzică ţigănească. Iar gândul de a se stabili pe continentul american poate că a încolţit chiar în anul 2015, pe când era invitat de Cosmin Chivu (director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuţia piesei celebre "Our Class", scrisă de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC.

Biletele pentru reprezentaţiile spectacolului "Săftiţa" din 8 şi 9 septembrie, de la ora 20.30, s-au pus în vânzare online, pe MyStage, şi la Casa de bilete a Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale ” (situată în foaierul Sălii Mari a TNB).

Foto: Cătălin OlteanuRecente pe Ok! Magazine

Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
Salma Hayek jpg
Cover Photo De ce sa consumi produse lactate bio Iata care sunt cele mai importante beneficii (2) jpg
grup de oameni fericiti pe munte jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}