Mărturie şocantă a Cristinei Bălan, câştigătoarea concursului „Vocea României“: „Copiii mei au Sindromul Down”

22 martie, 2016
cristina balan familie 0 jpeg

Cristina şi Gabriel Bălan

Câştigătoarea celui de-al cincilea sezon „Vocea României”, fosta solistă Impact Cristina Bălan (34 de ani), a vorbit pentru prima oară despre afecţiunea gemenilor ei, Toma şi Matei, la aproape trei ani de la venirea lor pe lume. Invitată la Pro TV, în studioul emisiunii lui Cătălin Măruţă, alături de soţul ei, Gabriel Bălan, cântăreaţa a mărturisit că fiii ei, în vârstă de doi ani şi şapte luni, au fost diagnosticaţi cu sindromul Down.

„Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru acestă zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară celei a noastre. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este in sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special. În cadrul competiţiei Vocea României, am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, MINUNILE noastre, copiii noştri - Toma şi Matei, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu SD, ei sunt MOTIVUL! Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down, ieşim să vorbim despre ce înseamnă Sindromul Down şi, totodată, ce putem face(NOI TOŢI) pentru aceşti copii speciali. Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să ‪#‎schimbămviaţaîmpreună! Dacă vă puteţi rupe o oră din viaţă, am să vă rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre EI. Doar despre EI!“, a postat Cristina, ieri, pe pagina ei de Facebook.

Foto: revista OK!

Cristina Bălan a aflat în cea de-a 24 săptămână de sarcină că unul dintre micuţi ar putea avea Sindromul Down şi a fost sfătuită şă întrerupă sarcina: „Medicul tăcea, genul ăla de tăcere din care îţi dai seama că ceva se întâmplă. Mi-a spus că Toma are nişte markeri de Sindrom Down. Nu am avut nici o reacţie, medicul părea mai afectat decât mine. Mi-au spus că pot să fac avort. M-a durut cel mai mult asta, că era o sarcină defectă şi mi se părea o situaţie care ţinea de alegere. Am auzit păreri care ard pe suflet. Arunci copilul, dacă se îmbolnăveşte între timp?”, a mărturisit, şocată, Cristina.

Toma şi Matei s-au născut prematur: „M-au întrebat de ce îi ating atât? Mi s-a spus că gemenii mei nu au nevoie de dragoste, au nevoie de medicamente. Nu îmi venea să cred”, a mai povestit solista, pentru PRO TV.

Timp de doi ani, Cristina şi soţul ei s-au descurcat foarte greu din punct de vedere financiar: „Ne-am abţinut de la multe lucruri, pentru a le asigura lor minimum necesar, ne-au mai ajutat şi părinţii”, a precizat Cristina, luni (21 martie), pentru emisiunea „La Măruţă”.

Cristina Bălan a susţinut că gemenii ei sunt priviţi diferit atunci când merge cu ei la medic sau iese în public: „Când băieţii aveau un an şi am fost cu ei la un control medical, medicul ne-a dat afară, pentru că i-am spus că sindromul Down nu este o boală. Medicul nu mi-a recomandat să fac anumite teste în timpul sarcinii. E un fel de scârbă cum se uită medicii la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită uneori ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi. Sunt copii speciali, iubitori. Ne dorim să înfiinţăm un ONG pentru copii diagnosticaţi cu Down”, a mai adăugat aceasta.

Citeşte mai multe despre mărturisirea Cristinei Bălan aici!Recente pe Ok! Magazine

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg
OkMagazine (1) (5) jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (16x9) jpeg
1000088088 jpg
Eu în Procida 20240602 110927 jpg
Allan   CEO Saga jpg
POSTER DROPDOWN A1 landscape jpg
Cum să atragi mai multe talente în echipa ta   Ghid pentru angajatori jpg
Beach Please bilete GA jpeg