Mediul înconjurător și revenirea la materialele naturale, în atenția evenimentului Milano Design Week

29 aprilie, 2024

Între 15 și 21 aprilie a avut loc cel mai important eveniment anual de design din lume.

Milano Design Week s-a desfășurat alături de Salone del Mobile, la Rho Fiera din Milano, aducând împreună aproape 2000 de expozanți din întreaga lume.

Milano design week 3 jpg

În plus, evenimentul a inclus peste 1300 de evenimente desfășurate în diverse locații din oraș. Străzile s-au animat cu expoziții, instalații, întâlniri cu designeri și vernisaje spectaculoase, remodelând cartierele și transformând aspectul clădirilor istorice.

Toate acestea au fost organizate sub același spirit și tematică comună: circularitatea, incluziunea și promovarea talentelor emergente.

Milano design week 1 jpg

„Materia Natura” – Tema Milano Design Week 2024

Profesioniști din domeniul designului, arhitecturii, școlilor și universităților, precum și alte instituții, s-au adunat la Milano Design Week 2024 pentru a schimba idei ce modelează prezentul și pentru a contempla viitorul mediului înconjurător. Am fost martori la întâlnirea unor minți creative din diverse colțuri ale lumii, care au adus idei proaspete și perspective noi în lumea designului.

Practicile de design joacă un rol esențial în promovarea unei culturi a designului atent, cu accent pe sustenabilitate ca principiu fundamental și ca valoare esențială în procesul creativ.

Milano design week 2 jpg

Aceste concepte au fost reflectate în tema săptămânii de design de la Milano din acest an: „Materia Natura”. Această temă explorează relația dintre oameni și mediul înconjurător, punând accent pe necesitatea unei abordări mai atente și sustenabile în design. Expozanții au reușit să transmită aceste idei atât prin prezentările standurilor, cât și prin produsele expuse.

De exemplu, secțiunea „Material Home” a fost o galerie ce celebra revenirea la materialele naturale. Pereții acoperiți cu tencuială de cânepă creau un spațiu intim și confortabil, în timp ce diverse materiale naturale, precum rădăcini, cânepă și lemn, erau folosite pentru a crea opere de artă. Aceste expoziții reflectau preocuparea pentru sustenabilitate și pentru viitorul producției.

Tendințele momentului 

Echipa brandului Rewire Interior Design a avut privilegiul de a fi invitată de către numeroase firme de prestigiu, printre care Molteni&C, Eicholtz și Bonaldo, pentru a fi martoră la debutul impresionant al noilor lor colecții. De asemenea, echipa a fost onorată să participe la o întâlnire specială organizată de partenerul lor, Eichholtz, la prestigiosul Palazzo Parigi, un loc ce emană eleganță și rafinament, unde a putut întâlni creativii din spatele acestui brand de excepție.

Studioul de design interior Rewire Interior Design oferă o gamă completă de servicii, de la planificare și proiectare la achiziționarea de mobilier și decorațiuni. 

Foto: Rewire Interior Design



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg