Beauty secrets: 3 metode esențiale care previn îmbătrânirea prematură a pielii

17 mai, 2022
pevineimbatranirea prematura jpg

Există un cumul de factori care influențează îmbătrânirea pielii. O dietă săracă în vitamine, proteine și minerale, lipsa odihnei zilnice sau hidratarea insuficientă determină ca, în timp, pielea să reflecte starea de sănătate pe care o resimțim în interior.

Desigur, în această ecuație de frumusețe există două variabile. În primul rând, razele UV, poluarea sau praful se încadrează în grupa factorilor externi, care intră zilnic în contact cu tenul nostru. În lipsa unei bariere potrivite, formată din produse de protecție corespunzătoare tipului de piele, efectele negative apar sub forma petelor pigmentare sau a ridurilor.

În acest proces deschis, în care așteptăm condamnarea vinovaților pentru aspectul inestetic al tenului, uităm de o singură variabilă necontrolabilă: timpul. Chiar dacă este greu să recunoaștem acest aspect, pe măsură ce anii trec, corpul nostru îmbătrânește, ceea ce înseamnă că pielea trece printr-un proces normal, atunci când remarcăm că liniile fine au început să se instaleze în jurul ochilor. Termenul medical prin care putem defini acest proces poartă denumirea de „îmbătrânire intrinsecă”.

Pentru că cea mai bună cale de apărare este atacul, putem combate atât efectele timpului, cât și cele determinate de agresiunile factorilor externi, prin respectarea unei rutine de îngrijire întocmite în acord cu nevoile și deficiențele pielii noastre. Industria de beauty ne pune la dispoziție constant un arsenal compus din creme, serumuri și tratamente eficiente, care lucrează sinergic pentru a-i oferi tenului rezultate mai bune. Dacă ai nevoie de o nouă sursă de inspirație, avem câteva propuneri inedite care te pot ajuta.

Aplică mereu protecție solară

Contrar presupunerilor, este indicat să folosești crema cu protecție solară pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp sau de puterea soarelui. SPF (sun protection factor) reprezintă valoarea protecției pe care o poate oferi produsul cosmetic. Spre exemplu, o cremă Uriage anti-ageing cu SPF 30 oferă de 30 de ori mai multă protecție față de situația în care pielea ar rămâne expusă fără un filtru de apărare. În esență, razele ultraviolete (UV) se împart în două categorii: UVA și UVB. Indiferent de vârstă, sex sau pigment, radiațiile emise de soare sunt responsabile pentru deteriorarea prematură a pielii, cauzează arsuri periculoase și pot crește riscul de apariție a cancerului. Prin urmare, încearcă să aplici crema cu SPF cu minimum 30 de minute înainte de a pleca din casă, alege un factor de protecție ridicat și reaplică loțiunea o dată la două ore.

Demachiază tenul în fiecare seară

Majoritatea persoanelor tind să asocieze demachierea cu folosirea produselor de machiaj. Oare, au dreptate? Chiar dacă există o legătură relativă între cele două concepte, medicii dermatologi recomandă demachierea pielii, indiferent dacă ai folosit un fond de ten de dimineață sau ai aplicat doar crema hidratantă. Pe tot parcursul zilei, pe tenul nostru se așază o mulțime de impurități și mizerie. În momentul în care murdăria rămâne pe ten, începe să provoace diverse afecțiuni: apariția coșurilor, sporește vizibilitatea porilor și chiar duce la intensificarea ridurilor fine. Așadar, seara, înainte de culcare, ai grijă să înlături impuritățile.

Folosește o cremă hidratantă

Indiferent dacă te clasezi în rândul pasionatelor de beauty care își petrec ore în șir pentru a descoperi un nou produs revoluționar pentru colecție sau vrei o rutină compusă din strictul necesar, o cremă hidratantă te va ajuta în multe scopuri. Pe măsură ce îmbătrânim, epiderma se subțiază, metabolismul celular încetinește, iar producția de colagen scade. Asta înseamnă că, pe măsură ce pielea rămâne expusă la soare, poluare, schimbări bruște de temperatură, tinde să se deshidrateze. Prin urmare, o cremă îmbogățită cu ingrediente benefice, precum ceramide, acid hialuronic sau niacinamide ne ajută să obținem efectul fresh pe care ni-l dorim.

În general, lucrurile sunt destul de simple și de intuitive când ne referim la adoptarea unei rutine corespunzătoare tenului nostru. Chiar dacă primele semne de îmbătrânire își fac apariția timid pe față, încearcă să integrezi propunerile noastre în programul tău zilnic, pentru a te bucura de un look sănătos și revitalizat!

Sursă foto: Shutterstock



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg