Michael Schumacher a împlinit 53 de ani, dar situaţia lui medicală rămâne incertă, la 8 ani de la accident. Mesajul fiului său Mick e emoţionant

4 ianuarie, 2022
1 michael schumacher si fiul sau mick schumacher formula 1 5 jpg jpeg

Chiar şi în absenţă, fostul star german din Formula 1 îşi păstrează recordul de cel mai titrat pilot din Marele Circ.

Ca pentru orice mare sportiv, "retragerea la boxe" a fost dificilă pentru Michael Schumacher, pilotul german care a făcut ca numele său să fie sinonim cu performanţa absolută pe circuitele de Formula 1. Dar cine ştia că tăcerea se va aşterne total peste cariera acestui mare "rider", în urma unui accident stupid la schi?

Viaţa întregii familii Schumacher s-a schimbat în acea zi de 29 decembrie 2013, petrecută pe o pârtie din Meribel, din Alpii Francezi. Atunci, după ce s-a aventurat într-o zonă nemarcată şi a alunecat, lovindu-se la cap de o piatră, a fost transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble, stând în comă timp de 6 luni, până în iunie 2014. Ulterior, Michael Schumacher a fost mutat la domiciliul său pentru a urma un proces de reabilitare, iar familia i-a protejat viaţa privată, fără să ofere cel mai mic detaliu despre sănătatea lui timp de aproape opt ani.

Tot ce se ştie este că, în 2019, la Paris, a fost supus unui tratament condus de chirurgul specializat în chirurgie coronariană Philippe Menasche, pentru"regenerarea sistemul nervos central", şi că infirmiera care se ocupa de el a declarat că era conştient.

Netflix a cumpărat drepturile de difuzare ale unui nou documentar intitulat "Schumacher", iar soţia lui, Corinna Schumacher, a vorbit pentru prima oară despre greutăţile prin care a trecut din 2013 încoace. "Michael îmi lipseşte în fiecare zi. Dar el este aici, diferit, dar aici. Încă îmi arată cât de puternic este în fiecare zi. Am reuşit întotdeauna să trecem peste cursele lui în siguranţă. De aceea eram sigură că avea îngeri păzitori care îl urmăreau. Nu ştiu dacă este doar un fel de perete de protecţie pe care îl ridici singur sau dacă eşti într-un fel naiv, dar pur şi simplu nu mi-a trecut prin minte că i s-ar putea întâmpla vreodată ceva lui Michael. (n.r. - Accidentul) a fost pur şi simplu ghinion, tot ghinionul pe care cineva l-ar putea avea vreodată în viaţa lui. Încercăm să continuăm ca o familie, aşa cum i-a plăcut lui Michael şi încă îi place. Locuim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru a-l face pe Michael mai bine şi pentru a ne asigura că se simte confortabil. Continuăm cu viaţa noastră. Ce e privat, rămâne privat, aşa cum a spus el mereu. Este foarte important pentru mine să poată continua să se bucure cât mai mult de viaţa sa privată. Michael ne-a protejat întotdeauna, acum noi îl protejăm pe Michael", a explicat Corinna Schumacher.

3 michael schumacher si fiul sau mick schumacher formula 1 2 jpg jpeg

Aniversarea de anul acesta a fost una la care, din păcate, familia numără încă un an de când Michael nu mai este cel care uda cu şampanie podiumul F1 şi pe care toţi îl ştiau drept regele raliurilor. Dar una la care Mick Schumacher, fiul său, intrat la rândul său în febra Marelui Circ şi, în premieră, în top 10 piloţi F1, i-a mulţumit încă o dată pentru inspiraţie, celebrându-l cu o fotografie de arhivă şi cu un mesaj emoţionant: "La mulţi ani, tată! Zile ca acestea au fost importante pentru pasiunea mea tot mai mare pentru motorsport şi încă are efecte până în ziua de azi. Sunt recunoscător pentru toate experienţele pe care mi le-ai oferit şi sunt nerăbdător să creez unele noi în viitor."

Cu toate acestea, legendarul Michael Schumacher rămâne cel mai titrat pilot din Formula 1. Din 1991, de când a început să concureze, a câştigat şapte titluri de campion mondial (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004). Nici chiar ambiţiosul britanic Lewis Hamilton nu l-a putut detrona. Încă! El a ratat doborârea unui nou record pe pista de la Abu Dhabi, când a fost învins de mai tânărul pilot olandez Max Verstappen.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp
Alexandru Arsinel
Vrei să înveți să cânți la chitară Află care este diferența dintre o chitară electrică și un bass jpg
3 sfaturi pentru mentinerea conditiei fizice în sezonul rece jpg
copiii Andreei Berecleanu Petru Zaharescu si Eva Zaharescu la nunta lui Adrian Oianu 1 jpg
new amsterdam 1 png
ioana cirstea3 jpg
Monica Bellucci, 58 ani, Foto Instagram (2) jpg
oana ionita3 fb jpg
Carmina si Liviu webp
berecleanu andreea jpg
arsinel alexandru jpg
Alexandru Arsinel
trump4 profimedia jpg