Micul contor inteligent

29 decembrie, 2017
contor 646x404 jpeg

Deşi tehnologia contorului inteligent (CI) a fost dezvoltată în anii 1970, pătrunderea pe scară largă a acestor dispozitive (în esenţă, un contor electronic care monitorizează şi înregistrează consumul de energie, în timp ce transmite date aproape în timp real către compania de utilităţi) s-a produs abia în anii 2000, după dezvoltarea solidă a reţelelor de telefonie mobilă în majoritatea ţărilor dezvoltate.

image

CI aduc beneficii măsurabile consumatorilor, companiilor de utilităţi şi sistemului energetic per ansamblu, precum şi avantaje de mediu indirecte prin creşterea eficienţei energetice şi integrarea în sistem a surselor regenerabile de energie .

CONTOARE INTELIGENTE ÎN EUROPA ŞI ROMÂNIA

Aproximativ o treime dintre utilizatorii de electricitate ai EU28+2 deţin în prezent un contor inteligent, dintr-un total de 283 milioane puncte de livrare, iar aşteptările sunt ca penetrarea pieţei să atingă 60% până în 2020 – sub ţinta de 80% (potrivit ediţiei a 12-a a raportului „Contoare Inteligente în Europa”, publicat de Linker Report).

Afla tot ce trebuie sa stii despre contoarele inteligente de AICI.Recente pe Ok! Magazine

Ești fan muzică rock Unde poți asculta muzică live în București jpg
pexels steve 845248 (1) jpg
okmagazine ro (1) jpg
Afis DROPDOWN 2 deschidere jpg
index jpg
okmagazine ro (1) jpg
okmagazine jpg
Matthew Perry, Foto Getty (2) jpg
3 jpg
Cum să îți creezi biroul perfect dacă lucrezi de acasă jpg
Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg