Mircea Radu și Ștefan Bănică Jr., amintiri cu Mitică Popescu

4 ianuarie, 2023
mircea radu fb

Mitică Popescu a murit, ieri, la vârsta de 86 de ani, dar amintirea lui va rămâne întotdeauna în sufletul celor care l-au admirat, pe scenă sau dincolo de ea.

Printre cei care l-au iubit pentru felul lui de a fi se numără și Mircea Radu.

“O noapte de vară, acum aproape douăzeci de ani. Spitalul Universitar din București. Mă pregăteam să intru în scena pe care o aveam de jucat la ultimul etaj al clădirii alături de doamna Rodica Tapalagă în filmul ”Sistemul Nervos” al regizorului Mircea Daneliuc. În capătul holului era liftul. Înăuntru, cu un deget apăsat pe butonul ce ținea ușile deschise, Mitică Popescu fuma. ”Hai, zice, aleargă și tu că nu mai pot să-l țin” - știa că nu pot alerga, în spital nu se face zgomot. Am intrat în cabină și am așteptat. A tras un fum (calm, foarte calm), m-a privit și m-a-ntrebat: ”Tu ești Mircea?”. Cu ochii la degetul pe care continua să-l țină pe buton i-am răspuns zâmbind ”Da-mpărate!”. ”Trage-ți halatul la spate” - abia atunci mi-am dat seama că halatul pe care-l purtam, larg, pufos, vișiniu, bloca sistemul care dădea voie ușilor de la lift să se-nchidă… De-atunci ne-am mai văzut de câteva ori, prin culisele unor emisiuni tv. ”Tu ești, Mircea?”, mă-ntreba. ”Trage-ți halatul la spate” îi răspundeam și râdeam amândoi.

Mitică Popescu nu mai e.  Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”, povestește Mircea Radu.

banica si popescu fb jpg

Ștefan Bănică Jr. a împărțit scena cu marele actor. Și nu de puține ori.

“Am avut șansa să joc cu el peste 300 de spectacole, cu "Desculț în parc", unde nea Mitică îl juca magistral pe Velasco, vecinul excentric al celor doi tineri proaspăt căsătoriți. În atâția ani, cât am jucat, am râs mult împreună și îi ascultam de fiecare dată cu interes poveștile despre marii actori din generațiile trecute, pe care îi evoca mereu cu drag și, mai ales, cu respect. Mulțam frumos pentru ce am învățat de la tine, domnule Mitică Popescu! Drum lin printre stele …”, spune Ștefan Bănică.

Mai multe pentru tine...

Mitică Popescu s-a stins, ieri, la spitalul Elias. Marele actor avea probleme cardiace, dar se lupta și cu alte afecțiuni.



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg