Monica Davidescu şi Aurelian Temişan explorează Marocul

10 august, 2018
Monica Davidescu si Aurelian Temisan in Maroc (20) jpeg

Chiar în ziua în care actriţa împlinea 46 de ani, au plecat în cea mai frumoasă aventură orientală.

image

Monica Davidescu şi Aurelian Temişan s-au îmbarcat, împreună cu fetiţa lor, Dora, în cursa aviatică ce-i ducea spre Marrakech, chiar în ziua în care Monica îşi sărbătorea ziua de naştere. Călătoria spre această ţară cu parfum oriental şi faptul că avea timp berechet de petrecut cu familia a fost cadoul ideal pentru împlinirea celor 46 de ani.

Aurelian Temişan a fost cel care ne-a condus, împreună cu ei, în această aventură, postând în fiecare zi câteva imagini din vacanţa lor, însoţite de informaţii şi gânduri personale.

Iată, de pildă, Marrakech-ul i s-a părut "Un loc extrem de interesant din punct de vedere arhitectural şi nu numai. Un loc ce te învăluie într-o forfotă continuă între biciclişti, motociclişti şi taxiuri (care, în mare parte, sunt marca Dacia ?), amestecate cu o căldură secetoasă de august. Un loc al unui popor care de sute de ani îşi duce traiul muncind pe străzi, având îndeletniciri practicate la vedere, urmate de marfa afişată direct spre vânzare. Un mod interesant de-a vedea lucrurile, produsele fiind ieşite direct din matcă sau, cum ar spune capitaliştii, produse ieşite direct de la producător, sărind intermediarul. A fost o experienţă unică pe care am trăit-o şi din care... m-am şi ales cu câteva produse."

image

"Istorie. Moschei. Viziri. Regi. Palate. Grădini. Soţii. Copii. Portocali. Sclavi. Mirodenii. Parfumuri. Papuci. Piaţă. Camile. Catâri. Căldură. Apă. Broscuţe. Cameleoni. Palmieri. Cactuşi... Caragiale ar mai fi scris un "La moşi", dacă venea şi în Marrakech. Am avut parte de un tur al oraşului şi am văzut cum trăiesc şi muncesc oamenii în capitala Marocului", ne spune şi Monica Davidescu.

În următoarea zi, familia Davidescu-Temişan a urcat pe munte.

"Marrakech-ul este înconjurat de

. Munţi roşii, plini de fier. Am trecut prin mai multe sate, fiecare cu specificul lui. Unii se ocupă cu olăritul, alţii fac covoare, alţii obiecte din argint. Toţi au plăcere în a face asta, dar mai presus de toate, e singura lor sursă de trai. Avem şi noi aceste meserii, care, din păcate, în multe zone au început să se piardă, dar, văzându-i astăzi pe marocani, mi-a crescut sufletul, pen

image

În compania a doi ghizi tineri şi extrem de drăguţi (Abdul şi Abdul) 

image
image

, ne-am petrecut jumătate din zi absolut superb", ne-a mai povestit Aurelian Temişan.

După trei zile de "răsfăţ intelectual", a urmat "răsfăţul fizic". Anume plaja.

"Am ajuns la Agadir. O staţiune de vis la ţărmul Atlanticului. Vremea e minunată, nici foarte cald, nici frig, nisip fin, plajă amenajată pentru fiecare hotel în parte, piscină enormă, confort maxim, ospitalitate de nota 10. Dora a salvat şi un puiuţ de vrabie şi l-a ajutat să ajungă lângă cuibul său", a dezvălui în continuare Monica.Recente pe Ok! Magazine

Freelancer PNG
Casa PNG
masina PNG
Tipuri de cafea PNG
Angelina Jolie la Paris, Profimedia (5) jpg
implanturi dentare jpg
loredana groza JPG
Paris jpg
croissants 4077817 1920 jpg
Sursa de imagine Valentin Valkov Shutterstock com jpg
Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}