Năpârlirea la porumbei - ce trebuie să ştii

18 iunie, 2020
1 produsecolumbofile ro jpg jpeg

Despre naparlire crescatorii dezbat intens, mai ales privindu-i pe cei de curse. Chiar daca despre acest subiect multi specialisti au explicat si detaliat multe, inca sunt intrebari noi.

Ce se stie sigur este ca porumbeii naparlesc repede, desi unii cred ca vor trece prin aceasta etapa ceva mai tarziu fata de cei care dau proba de viteza.

Sunt porumbeii care naparlesc timpuriu pasari mai slabe?

De fapt, conform specialistilor naparlirea are la baza o serie de factori. Nu sunt fapte care sa ateste ca porumbeii care naparlesc mai devreme sau mai tarziu sunt mai slabi sau mai tari, mai rezistenti. De mare importanta este spre exemplu faza de imperechere. Pentru porumbeii imperecheati in luna noiembrie puii pot fi crescuti in doua serii la rand; vorbim aici despre naparlire mai devreme, decat in cazul celor care au fost separati de prima serie de pui ce a fost crescuta.

De asemenea, exista si alti factori care influenteaza acest proces. Spre exemplu, daca temperatura din porumbar este prea mare, este folosita adesea lumina artificiala, sunt toate sansele ca porumbeii sa piarda penele ceva mai devreme. Sunt recomandate anumite conditii pentru porumbei, spatiul curat si aerisit, dezinfectat constant cu produse speciale; in acest sens sunt necesare anumite investitii realizate dintr-un magazin produse columbofile.

Procesul de naparlire poate fi si incetinit. In acest caz vorbim despre cazurile de boala, infectie de asemenea. Un alt mit este cel conform caruia porumebii din aceeasi cusca ar trebui sa isi schimbe penele in acelasi interval de timp.

Totusi, la baza acestor povesti stau mituri. De preferat ca un columbofil, fie el si incepator, sa cunoasca toate detaliile astfel incat sa nu afecteze performanta porumbeilor, bazandu-si planul de crestere si ingrijire a porumbeilor pe idei preconcepute sau nefondate.

Baia este necesara, dar atentie la conditii

Este binecunoscut faptul ca mentinerea sanatatii porumbeilor implica desigur si atentia acordata igienei. Se impune ca fiind necesara o baie pe saptamana. Atentie insa! Daca temperaturile sunt ridicate, acest rasfat ar putea fi facut de doua ori pe saptamana. Daca unul dintre porumbei nu se simte bine dupa ce a fost spalat desigur ca va refuza o a doua imbaiere.

A se tine cont de faptul ca baia este un rasfat, necesara si pentru ca intareste organele, stimuleaza starea de bine, imunitatea, pe langa rolul sau clar de a elimina murdaria de pe pene si piele.

Momentul acesta nu ar trebui sa fie seara, intrucat penajul porumbeilor nu ar avea cum sa se usuce, ceea ce duce la risc de imbolnavire.

Produse variate si de calitate de la Radu Duo

Pentru ingrijirea porumbeilor este de preferat achizitia produselor de calitate. La Radu Duo - produsecolumbofile.ro - exista o gama diversa de produse, de la producatori renumiti. Orice crescator, columbofil va regasi aici ce are nevoie pentru ingrijirea zilnica sau periodica a pasarilor sale, de la accesorii, recipiente la tratamente medicamentoase sau de preventie, precum si optiuni de hrana si suplimente.Recente pe Ok! Magazine

Gina Pistol 2 jpg
angelina jolie profimedia 0714246197 jpg
heche PNG
293494987 592298245593309 6723042670490476019 n jpg
kate moss jpeg
andreea84 jpg
green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg