Nunta regală în peste 70 de fotografii

29 aprilie, 2011

Prinţul William a optat să poarte uniformă la ceremonia de nuntă, ţinută preferată şi de fratele şi martorul său, prinţul Harry, informează AFP.

Vezi aici fotografii de la nunta regală

Prinţul William a optat să poarte uniformă la ceremonia de nuntă, ţinută preferată şi de fratele şi martorul său, prinţul Harry, informează AFP.

William, pilot de salvare în cadrul Royal Air Force, a ales uniforma de colonel al regimentului de gardă irlandez: caschetă neagră, tunică roşie, ornată cu o eşarfă roş-aurie, dar fără sabie.

Harry va purta uniforma de căpitan de cavalerie, iar tatăl lor, prinţul Charles - pe cea de amiral al Royal Navy.

Update: Mireasa, în schimb, va străluci într-o creaţie semnată de designerul Sarah Burton, care creează pentru faimoasa casă de modă Alexander McQueen.

Update 2 Prinţul William şi Kate Middleton o vor onora muzical, la nuntă, pe prinţesa Diana, care a murit într-un accident de maşină, în 1997. Astfel, primul imn cântat va fi cel de la finalul serviciului memorial susţinut la cea de-a zecea aniversare de la moartea Dianei.

Update 3 David şi Victoria Beckham au ajuns la catedrala Westminster Abbey. Victoria este îmbrăcată într-o rochie simplă, foarte elegantă şi pe cap poartă o pălărie chic de culoare neagră, creaţie proprie. Iar celebrul fotbalist a ales un costum semnat de Raph Lauren.

Update 4 Actorul Rowan Atkinson (Mr. Bean) a ajuns la catedrală. Şi înotătorul Ian Thorpe, multiplu campion olimpic şi un prieten al prinţului William, a fost zărit în catedrală.

Update 5 Tiara pe care se presupune că o va purta mireasa datează din 1830 şi a aparţinut Regelui George al III-lea.

Update 6 O limuzină Bentley îi va aduce la catedrala Westminster pe Prinţul William şi pe fratele său, Prinţul Harry.

Update 7 Regizorul britanic Guy Ritchie şi cântăreţul Elton John, un apropiat al regretatei Lady Di, însoţit de partenerul său, David Furnish, au sosit şi ei la ceremonie.

Update 8 La 12.12, ora României, Prinţul William şi Prinţul Harry, îmbrăcaţi în uniformă, au părăsit Clarence House.

Update 9 La 12.18, ora României, Prinţul William a ajuns la Westminster Abbey, a salutat mulţimea şi a intrat în catedrală, însoţit de fratele şi totodată cavalerul lui de onoare, Prinţul Harry.

Update 10 Conform protocolului, Prinţul Will nu poartă arme în biserică, cu toate că este îmbrăcat în uniformă.

Update 11 La 12.25, la Westminster Abbey a sosit şi mama miresei, Carole Elizabeth Middleton, cu o întârziere de două minute.Tot acum au ajuns la ceremonie şi prinţul Albert de Monaco, însoţit de logodnica sa, Charlene Wittstock, dar şi regele Iugoslaviei.

Update 12 Regina Elisabeta a Marii Britanii se îndreaptă spre Westminster Abbey. Alteţa Sa poartă o pălărie galbenă, conform bănuielii unora, care au pariat pe acest lucru.

Update 13 Prinţul Charles şi soţia lui, Camilla, ducesă de Cornwall, au sosit la Westminster Abbey la 12.43, ora României. Camilla poartă o ţinută Anna Valentine, cea care a semnat şi rochia ei de mireasă, în 2005.

Update 14 Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Ducele de Edinburgh au sosit la Westminster Abbey. Pentru ceremonie, regina a ales o ţinută în culoarea galbenă, aşa cum se aşteptau mulţi britanici.

Update 15 Kate Middleton a pleacat la 12.21, ora României, de la Hotelul Goring spre Westminster, fiind însoţită de tatăl ei, Michael Francis Middleton. Din cât s-a putut vedea prin geamul limuzinei Rolls Royce, rochia are o trenă lungă, iar buchetul este realizat din flori mici, albe.

Update 16 La ora 13.00, Kate Middleton a ajuns la biserică, în aplauzele mulţimii. Sora ei, Philippa, a ajutat-o să coboare din limuzină şi i-a purtat trena la intrarea în catedrală. Ea a fost condusă la altar de tatăl ei, Michael Francis Middleton, de sora ei şi de cele patru domnişoare de onoare. Când William şi-a văzut mireasa, i-a şoptit: "Arăţi minunat!".

Update 17 Ora 13.08 - Începe ceremonia, în prezenţa invitaţilor de seamă.

Update 18 Ora 13.18 - Mirii şi-au promis reciproc fidelitate, dar Kate nu i-a spus lui Will că-i va fi supusă, cum îi impunea textul original.

Update 19 Prinţul William i-a şoptit o glumă socrului, chiar înainte de a începe ceremonia, în timp ce se afla în faţa altarului: "Asta e un eveniment intim, de familie", pretinde un expert în cititul buzelor, potrivit The Independent.

Update 20 Potrivit publicaţiei „The Telegraph“, rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost creată de Sarah Burton, director de creaţie la celebra casă de modă Alexander McQueen. Trena este lungă de 2,17 metri, iar rochia are mâneci de dantelă în stil Chantilly.

Update 21 Ora 14.10 - Prinţul William şi Prinţesa Catherine Elizabeth au părăsit Westminster Abbey şi au plecat spre Palatul Buckingham într-o caleaşcă din 1902. Mirii au salutat mulţimea adunată pe traseul convoiului regal. Se estimează că mai mult de un milion de oameni au ieşit pe străzile din Londra ca să aplaude cuplul proaspăt căsătorit.

Update 22 Ora 14.25 - Caleştile au ajuns la Buckingham Palace. Mirii se pregătesc să apară în balconul oficial.

Update 23 Ora 14.40 - Garda regală părăseşte Palatul şi defilează pe străzile londoneze. Momentul fanfarei.

Update 24 Ora 15.25 - Regina şi mirii, alături de familiile lor, au ieşit în balconul Palatului Buckingham. La vederea mulţimii, Prinţesa Catherine a exclamat: "O, Doamne!", iar Prinţul William i-a replicat: "Câtă lume!". Cei doi s-au sărutat de două ori în uralele mulţimii.U

Update 25 Ora 15.30 - O escadrilă de avioane militare britanice au survolat cerul Londrei.

Update 26 Clopotele catedralei Westminster au continuat să bată şi după terminarea slujbei religioase, până după momentul sărutului din balconul oficial. Mulţimea entuziastă a continuat să se bucure pe străzi. Sunt anunţate 5.500 de petreceri în puburi, localuri şi pe străzile Marii Britanii.

Update 27 Familia Regală a României a participat la ceremonia de la Westminster Abbey şi se pregăteşte să fie prezentă şi la recepţia oficială organizată la Palatul Buckingham, unde sunt aşteptaţi 600 de invitaţi.

Update 28 Ora 17.50 - Prinţul William şi-a luat mireasa şi au plecat împreună de la Palatul Buckingham la bordul unui automobil retro Aston Martin. Prinţul a dorit să conducă el însuşi automobilul.Recente pe Ok! Magazine

andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg
Barack Obama si Michelle, 30 de ani de casnicie   Instagram  (1) jpg
team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp
Alexandru Arsinel
Vrei să înveți să cânți la chitară Află care este diferența dintre o chitară electrică și un bass jpg
3 sfaturi pentru mentinerea conditiei fizice în sezonul rece jpg
copiii Andreei Berecleanu Petru Zaharescu si Eva Zaharescu la nunta lui Adrian Oianu 1 jpg
new amsterdam 1 png
ioana cirstea3 jpg
Monica Bellucci, 58 ani, Foto Instagram (2) jpg
oana ionita3 fb jpg
Carmina si Liviu webp