O franţuzoaică în bucătăria lui Mircea Dinescu FOTO

2 aprilie, 2017
Dinescu si Clotilde 8129 jpeg

Clotilde Armand a acceptat invita┼úia la mas─â a gazdei emisiunii "Politic─â ┼či delicate┼úuri". Iat─â cu ce preparat s-a desf─âtat.

Cei doi au pregătit un preparat românesc.

A trecut ceva vreme de c├ónd pragul buc─ât─âriei lui Dinescu a fost trecut de un om politic, ├«ns─â aceast─â situa┼úie urmeaz─â s─â se schimbe ├«n prima duminic─â din aprilie, c├ónd la "Politic─â ┼či delicate┼úuri" vine Clotilde Armand. Exuberanta fra┼úuzoaic─â n─âscut─â ├«n Caraibe prime┼čte de la Dinescu o mic─â lec┼úie despre cum arat─â ┼či cum se numesc verde┼úurile de prim─âvar─â care au inundat buc─ât─âria. F─âr─â preten┼úii de foie gras, fruits de mer sau confit de canard, Clotilde Armand se ofer─â imediat s─â dea o m├ón─â de ajutor ├«n prepararea bucatelor rom├óne┼čti.

stanga
dreapta
Dinescu si Clotilde 8114 jpeg
ochiuri 8143 jpeg
taraf Lataretu 8171 jpeg
Dinescu si Clotilde 8090 jpeg
in crama 8157 jpeg

Grijulie, ca nu cumva s─â murd─âreasc─â ia superb─â pe care o poart─â cu m├óndrie, Clotilde ├«┼či ia ├«n serios rolul de ajutor de buc─âtar. Dinescu prepar─â mai ├«nt├ói ochiuri rom├óne┼čti, pe care le a┼čaz─â l├óng─â un amestec de ┼čtevie cu br├ónz─â de capr─â, iar gazda ┼či musafirul nu mai au r─âbdare p├ón─â ├«n cram─â ┼či se reped asupra m├ónc─ârii, despre care Clotilde spune c─â este delicioas─â. Pentru felul al doilea, Dinescu pune la cale o toc─âni┼ú─â de post, ale c─ârei vedete sunt tot verde┼úurile de prim─âvar─â ÔÇô ┼čtevia, leurda ┼či unti┼čorul ÔÇô bine-n┼úeles, cu m─âm─âlig─â.

Constantin L─ât─âre┼úu cu taraful s─âu ┼či o caraf─â aburit─â de vin ro┼ču ├«i a┼čteapt─â ├«n cram─â, unde cei doi discut─â orice altceva ├«n afar─â de politic─â, pentru c─â masa este pentru a savura bucatele ┼či a te bucura, nu pentru discu┼úii politice. Prietenii emisiunii "Politic─â ┼či delicate┼úuri" vor afla ┼či ei, cu acest prilej,ÔÇ×biografia roman┼úat─âÔÇŁ, cum ├«i place poetului s─â spun─â, a Clotildei Armand, cum a fost via┼úa ei de dinainte de venirea ├«n Rom├ónia ┼či c├ót de diferit─â e cea de acum, al─âturi de so┼úul ┼či copiii s─âi.

Emisiunea poate fi v─âzut─â duminica, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD ┼či online, pe TVR+.