O inimă sănătoasă începe cu o circulație sanguină corectă – nattokinaza susține sistemul cardiovascular și previne apariția bolilor de inimă

13 septembrie, 2023

Sănătatea organismului nostru se bazează pe echilibru, iar în ecuație este inclusă, desigur, și sănătatea inimii.

poza okmagazine ro jpg

Aceasta este asigurată printr-o funcție esențială a organismului: circulația adecvată a sângelui. Pentru a veni în sprijinul sistemului cardiovascular, include Asperzin 150 mg în rutina ta zilnică. Află mai multe despre acest supliment, dar și despre ingredientul-cheie: nattokinaza!

Ce este nattokinaza?

Nattokinaza, cunoscută și drept Natto, este o enzimă cu proprietăți unice. Aceasta este derivată dintr-un aliment japonez tradițional numit natto, care constă în boabe de soia fierte și fermentate cu ajutorul bacteriei Bacillus subtilis var. natto. Acest aliment este în continuare popular în rândul japonezilor, fiind consumat adesea la micul dejun. Iar acest consum de natto a fost corelat cu o speranță de viață mult mai ridicată a populației japoneze și cu un număr redus de boli cronice și de decese cauzate de boli cardiovasculare.

Nattokinaza este cunoscută pentru beneficiile aduse sistemului cardiovascular, gastrointestinal și imunitar. Dacă ne axăm pe categoria sistemului cardiovascular, nattokinaza se remarcă prin capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge, contribuind astfel la menținerea unei bune structuri a vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin. De asemenea, reduce tensiunea arterială, scăzând semnificativ riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare (precum tromboză venoasă, embolism arterial).

Un studiu clinic a demonstrat că suplimentarea zilnică cu nattokinază (timp de 26 de săptămâni) contribuie eficient la suprimarea progresiei arteriosclerozei la pacienții cu plăci de aterom, prin reducerea semnificativă a grosimii mediei intimei arterei carotide comune și a dimensiunii plăcii carotidiene. Acest lucru sprijină sănătatea vaselor de sânge, fapt ce contribuie și la tratarea și/sau prevenirea unor afecțiuni precum atacul cardiovascular sau atacul vascular cerebral. Un alt studiu, ale cărui concluzii au fost publicate în jurnale de specialitate în 2018, a demonstrat că nattokinaza are efect neuroprotector în cazul pacienților cu accident vascular cerebral ischemic acut, prin ameliorarea fluxului sanguin și prevenirea formării de trombi.

Asperzin 150 mg și sănătatea cardiovasculară

Fiecare capsulă de Asperzin conține 150 mg de nattokinază, asigurând un aport ridicat per doză zilnică, cu 20.000 UF/gram (unități fibrinolitice/gram), obținute din soia (Glycine hispida). Aceasta reprezintă o sursă extrem de valoroasă de nattokinază, ideală pentru persoanele care vor să susțină sănătatea cardiovasculară.

Nattokinaza poate dizolva cheagurile de sânge, iar Asperzin 150 mg contribuie activ la descompunerea fibrinei – proteină implicată în formarea cheagurilor de sânge. Prin acest efect trombolitic, Asperzin 150 mg ajută într-un mod eficient la prevenirea și tratarea bolilor asociate cu tromboza, precum embolism pulmonar, accident vascular cerebral sau tromboză venoasă profundă.

Asperzin 150 mg susține sănătatea cardiovasculară, menținând tensiunea arterială în limite normale și asigurând un flux sanguin sănătos, inclusiv la nivelul creierului și al extremităților. Contribuie astfel la prevenirea unor afecțiuni cardiovasculare grave, precum infarctul sau anevrismul de aortă.

Nu în ultimul rând, Asperzin 150 mg stimulează buna funcționare a întregului sistem cardiovascular: acționează asupra endoteliului (stratul unicelular care căptușește vasele de sânge), menținând sănătatea acestora, și previne formarea plachetelor, reducând și prin acest mod riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Alte beneficii ale Asperzin 150 mg

Asperzin 150 mg, cu conținut ridicat de nattokinază, este recomandat și în următoarele cazuri:

-       în sprijinul sănătății sistemului respirator: reduce inflamațiile de la nivelul nasului, gâtului și urechilor, favorizează eliminarea mucusului pentru a îmbunătăți confortul respirator și sporește acțiunea specifică a antibioticelor pentru a sprijini tratarea eficientă a infecțiilor;

-       în sprijinul sănătății sistemului nervos: promovează fluxul sanguin cerebral (sprijinind aportul de oxigen și nutrienți către creier), combate stările de oboseală și furnicăturile, protejează creierul împotriva stresului oxidativ și al inflamației și are o acțiune protectoare împotriva producerii accidentelor vasculare cerebrale;

-       în sprijinul sănătății sistemului digestiv: facilitează digestia proteinelor prin sprijinirea descompunerii acestora, contribuie la reducerea inflamației și a disconfortului la nivelul tractului gastrointestinal, sprijină sănătatea microflorei intestinale și reduce simptomele asociate indigestiei (balonare, senzație de arsură la stomac);

-       în caz de plăgi, cicatrici, inflamație: sprijină procesul de vindecare prin drenarea fluidelor acumulate în jurul plăgilor, contribuie la înlăturarea cicatricilor și reduce durerea și inflamația prezente în cazul diverselor leziuni cauzate de traume fizice.

Asperzin 150 mg este disponibil sub formă de capsule vegetale gastrorezistente, cu eliberare lentă, care nu conțin excipienți, coloranți, conservanți, arome artificiale, zahăr, sodiu, gluten, crustacee/pește, ouă, alune/nuci sau lactoză. O cutie conține 30 de capsule, astfel că este eficientă pentru un tratament de o lună, întrucât se recomandă administrarea a 1 capsulă de Asperzin 150 mg pe zi, pe stomacul gol, cu un pahar cu apă.

Asperzin 150 mg este contraindicat persoanelor cu alergie cunoscută la soia și persoanelor care iau deja medicamente anticoagulante sau medicamente pentru subțierea sângelui. De asemenea, dacă urmează să aveți o intervenție chirurgicală, informați medicul despre utilizarea suplimentelor pe bază de nattokinază, întrucât pot interfera cu coagularea sângelui.

Poți contribui foarte ușor, într-un mod complet natural, la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, prin aportul zilnic de nattokinază! Include Asperzin 150 mg în dieta ta și bucură-te de numeroasele beneficii ale acestui supliment minune!Recente pe Ok! Magazine

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca
Ana Baniciu s a casatorit cu Edy Kovacs   Instagram (3) jpg
Ești pasionat de grădinărit Iată ce unelte nu ar trebui să ți lipsească din gospodărie jpg
IQOS (1) jpeg