Obiceiuri bune care te ajută să previi apariția ridurilor din jurul ochilor

16 august, 2022
piele8 jpg

După cum spunea poetul Georges Rodenbach, „ochii sunt ferestrele sufletului”. Mai mult decât atât, ochii ne exprimă emoțiile, se pot transforma în atuuri de seducție, dar sunt și un bun indicator al vârstei, mai ales când ne gândim la zona din jurul lor.

Pielea din jurul ochilor este foarte fină și fragilă, așa că se ridează foarte ușor.  Deci, cum previi apariţia ridurilor din jurul ochilor? Iată câteva obiceiuri bune pe care le poţi integra şi tu în rutina ta zilnică de îngrijire şi în stilul tău de viaţă.

Foloseşte crema de protecţie solară în fiecare zi

Este esențial să îţi protejezi pielea de radicalii liberi, poluare și mai ales de razele UV, deoarece aceşti factori sunt cea mai importantă cauză a îmbătrânirii premature a pielii. De fapt, razele UVA și UVB care pătrund în piele creează leziuni, deteriorând astfel fibrele de colagen și elastină și provocând ceea ce se numește fenomenul de „fotoîmbătrânire”.

De aceea este important să foloseşti, pe lângă o cremă hidratantă bogată în antioxidanți şi cu ingrediente care creează un „scut” împotriva îmbătrânirii, şi o cremă de protecţie solară cu factor de peste 50. Ca să previi apariția ridurilor, această cremă trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, indiferent de sezon.

Poartă ochelari de soare de calitate

Ochelarii de soare sunt, pe lângă un accesoriu fashion, foarte importanţi pentru a ne menține ochii sănătoși, deoarece îi pot proteja de razele UV. De asemenea, dacă lentila lor este de bună calitate, protejează şi pielea sensibilă din jurul ochilor. Ochelarii de soare au, de asemenea, câteva beneficii cu adevărat importante pentru sănătatea ochiului, deoarece previn deteriorarea corneei, retinei și a albului ochiului.

 Este util să purtăm ochelari de soare tot timpul anului, fie că este iarnă sau vară, înnorat sau însorit, întrucât suntem mereu supuși expunerii la ultraviolete când suntem afară. Aşadar, dacă vrei un ten cu un aspect cât mai tânăr, investeşte într-o pereche de ochelari de soare de calitate. De exemplu, majoritatea modelelor de ochelari de soare Polaroid au filtru de protecţie inclusiv pentru soare puternic, ceea ce asigură o protecţie foarte bună.

Foloseşte cremă de ochi

Îngrijirea zonei din jurul ochilor cu blândețe în fiecare zi va ajuta la prevenirea apariţiei ridurilor sau a accentuării acestora. În primul rând, ai grijă să demachiezi delicat această zonă. Dacă foloseşti rimel rezistent la apă, optim ar fi să fără să foloseşti un demachiant bifazic pentru ochi, ca să nu fii nevoită să insişti prea mult cu un produs de demachiere obişnuit, care ar putea să nu fie la fel de eficient.

De asemenea, ai nevoie de o cremă care să hidrateze zona, cu ingrediente active anti-îmbătrânire. Reţine că o cremă hidratantă obişnuită nu este potrivită pentru conturul ochilor. Un astfel de produs poate conține substanțe grase care pot intra în ochi, dar și parfumuri care pot ataca mucoasa oculară.

Masajul este un aliat important

Când vine vorba de frumusețe, de multe ori vorbim despre creme, seruri şi tratamente și uităm să vorbim despre gesturile esenţiale. Totuși, gesturile cu care aplicăm produsele de înfrumuseţare pot schimba complet rezultatele obținute. Tratamentul pentru conturul ochilor trebuie aplicat în aşa fel încât să stimuleze microcirculaţia din zonă, fără a freca pielea.

Astfel, aplică-ţi crema de ochi desenând un opt orizontal în jurul ochilor. Acest gest îţi permite să distribui uniform crema în zona din jurul ochilor. Mai presus de toate, acest mod de aplicare a cremei masează pielea, un gest ideal pentru a decongestiona ochii, stimulând în același timp circulația sanguină și limfatică.

Aşadar, nu este foarte dificil să îngrijeşti corespunzător de zona din jurul ochilor. Ţinând cont de sfaturile de mai sus şi alegand produsele potrivite şi tu poţi să ai grijă adecvat de frumuseţea tenului tău!

Sursa foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg