Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sunt companii care se implică atât de vizibil în sprijinul comunității

16 octombrie, 2023

Arhitectul de origine iraniană Omid Ghannadi a venit în România când avea 14 ani, să locuiască împreună cu fratele său mai mare. Și-a deschis propriul birou de arhitectură și design în 2010 și a devenit foarte cunoscut pe piața autohtonă.

IQOS x DIPLOMA 6 jpg

 Omid face arhitectură de interior autentică și funcțională, asemeni unui croitor iscusit care știe că detaliile sunt cele care transformă un produs bun în unul excepțional.

El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA, un eveniment care prezintă comunității vârfurile generației noi de artiști români.

„Mesajul pe care IQOS și-a propus să-l transmită prin această nouă instalație este unul de progres, de dinamism și evoluție. Pe de altă parte, menirea festivalului DIPLOMA este să pună în contact comunitatea cu cercul tinerilor creativi și să creeze, astfel, premisa unor cariere strălucite în domeniul artelor. Aici am găsit eu intersecția între cele două mesaje și instalația pe care am proiectat-o împreună cu colegii mei, despre asta vorbește, despre propulsarea societății către viitor prin intermediul artei.” (Omid Ghannadi, arhitect de interior)

„Inovația este unul dintre principiile fundamentale din strategia IQOS pe termen lung, așa că participarea noastră la cea de-a X-a ediție DIPLOMA este un pas natural, pentru că susținem aceleași valori care se regăsesc în mantra festivalului.” (Bogdan Jurge, Manager Brand Engagement IQOS).

IQOS x DIPLOMA 7 jpg

Instalația IQOS este plasată la intrarea în galeria Senat de la Combintul Fondului Plastic și face trecerea dintre spațiul expozițional de la DIPLOMA Show și zona amenajă pentru socializare.

„Este ca un fel de portal care intenționează să conducă vizitatorii spre Senat, unde se desfășoară DIPLOMA Show #10 . Acolo este punctul de întâlnire, miezul festivalului. Am vrut ca oamenii să intre în spațiul de întâlnire cu un boost de energie, să simtă cu adevărat trecerea, nu doar să pășească din exterior către interior.” (Omid Ghannadi, arhitect de interior).

IQOS x DIPLOMA (10 of 68) jpg

Toată arhitectura festivalului este gândită să sugereze dinamism, tranziție, evoluție. Designul interior al DIPLOMA Show, realizat tot de Omid, ilustrează călătoria artistului - un proces care nu se termină niciodată, ci se îmbogățește în timp. Vizitatorul este condus pe acest traseu și este expus la artă în multiplele ei forme de exprimare ca, la final, să ajungă în punctul culminant, unde îi întâlnește pe artiști și pe ceilalți membri ai comunității de care aparține.

„În galeria Senat se face conexiunea vizitatorilor cu valorile creative ale noilor generații. E locul în care tinerii artiști iau primul contact cu societatea care le promite că le va oferi susținere și spațiu de exprimare.” (Omid Ghannadi, arhitect de interior)

IQOS x DIPLOMA 14 jpg

Omid Ghannadi trăiește și profesează la București. Face parte din boardul creativ al festivalului DIPLOMA, a participat la selecția lucrărilor expuse și jurizează categoria Arhitectură de interior. Anul acesta, când festivalul DIPLOMA aniversează 10 ani, Omid și colegii săi de la I.O.G. ARHITECTURA au realizat, în premieră, designul expoziției centrale de la Combinatul Fondului Plastic. Conceptul urmărește traseul profesional și emoțional al artistului, care pornește dintr-un punct și evoluează la nesfârșit, impredictibil.

„Știu cât este de greu să devii artist în România, cât e de greu să îți aperi operele. Așadar, orice parteneriat care vine și susține domeniul creativ este binevenit și apreciez că sunt companii care se implică atât de vizibil în sprijinul absolvenților de arte.” (Omid Ghannadi, arhitect de interior)

În ultimii ani, festivalul DIPLOMA a devenit un eveniment interactiv care atrage un public diversificat, nu doar profesioniști din zona creativă. Oamenii vin să vadă lucruri frumoase, să ia contact cu noul și să petreacă timp alături de cei cu care rezonează. Comunitatea creată în jurul brandului IQOS este una dintre cele mai implicate în susținerea proiectelor creative și dornică să acționeze în direcția schimbării.

Pentru cei care nu pot ajunge la DIPLOMA SHOW, experiența de festival va putea fi urmărită, ca de obicei, pe @iqos_ro, acolo unde brandul promite să transmită pas cu pas surprizele acestei ediții.

IQOS x DIPLOMA (40 of 68) jpg

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.Recente pe Ok! Magazine

creme de fata coreene jpg
Finanțare rapidă pentru nevoile tale jpg
ILUMA Stardrift KV Portrait jpg
WSCM Bucuresti 2023 jpg
tratament facial jpg
masina spalat emag jpg
implant dentar (1) jpg
img okmagazinero jpeg
Târgul devoratorilor de carte jpg
cizme de cowboy outfit (1) jpg
sejur zakynthos jpg
Janet Jackson si Naomi Campbell, la ziua lui Sean Diddy Combs   Instagram jpg
turist verifica harta jpg
UNDER 25 jpeg
Balenciaga I Bang & Olufsen Speaker Bag png
woman having cup coffee green kitchen jpg
Jennifer Lopez la show ul de modă al casei Ralph Laurent, Profimedia (3) jpg
rochie rosie (1) jpg