Oreste și-a făcut "testamentul": "Cât de sărac eram când aveam bani, putere și faimă

12 mai, 2022
ORESTE7 jpg

Oreste recunoaște că nu a cunoscut fericirea atunci când avea bani putere și faimă, pentru că se simțea gol, și că a rătăcit mult timp până s-a regăsit.

‘Recunosc, oarecum rușinat, abia acum, cât de sărac eram când aveam bani, putere și faima.

Înconjurat de admiratie și laudat,de cele mai multe ori fără temei, creștea trufaș in mine, gândul că mă apropii de Perfecțiune…

Doamne, ce uriașă rătăcire își deschidea gura flamandă, fiind pregătită sa ma înfulece cu fulgi cu tot! (Aici fulgii sunt rămășițele aripilor de înger, arse in Cădere)

M-am trufit! Semeția înlocuise pe neobservate, dulceața privirii, cu o lumina rece. Zâmbetul altădată, binevoitor se prefăcuse în rictus. Aveam realmente senzația că ajungând cineva, pot face lucruri mărețe, spectaculoase, demne de reținut n cronica generației mele…

Ce prostie! Ce păcăleală! Cu fiecare cărămida pe care o puneam la fundația statuii in viu pe care mi-o înălțam singur spre cer, asemeni unui turn Babel, personal, pierdeam legătura cu pământul”, mărturisește Oreste.

Călătoria a fost lungă, dar a meritat. “A fost nevoie de mulți ani, aproape o viață să înțeleg de ce a umblat Mântuitorul desculț prin lume, de ce toți Sfinții sunt săraci și mai ales ca pentru înălțare este nevoie de smerenie, nu de aripi de ceara ca la Icar…

Acum, când am rămas, în sfârșit, gol precum un prunc, și la fel de vulnerabil, când nu mai am nici un cuvânt de spus, în Duhul Lumii, realizez cât de bogat am devenit.

Da, sunt miliardarul marilor emoții! Strâng acest uluitor capital al inimii in conturile sufletului meu și abia aștept clipa in care, chemând-ma la El, sa îmi fac testamentul, lăsând o moștenire tainică celor care m-au iubit, nu pentru ceea ce eram, ci pentru tot ce as fi putut deveni!

L-am scris de pe acuma, fiind pregătit!

Dincolo pe toți ne așteaptă

Sub cerul trist ca e târziu

Cărarea îngusta, ce o data

Am coborât-o spre pustiu

E vremea urcării de pe urma

Când obosiți ne punem sir

Urmând pastorul ca o turma

Pe crucea Lui cu spini de trandafir

Și răstigniți pe grele patimi

Abia când sufletul se frânge

Ne-om ostoi foamea cu azimi

Fiind vindecați de atâta sânge!”, mai spune Oreste.Recente pe Ok! Magazine

anvelope jpg
fereb jpg
ciclist profimedia 0672146974 jpg
cuza4 jpg
FotoJet (25) jpg
tori4 jpg
paul83 jpg
dana27 jpg
el83 jpg
Madalina Ghenea si Catrinel Menghia la Cannes 2022 jpg
cosmin9 jpg
victoria20 jpg
FotoJetLana jpg
laura73 jpg
apartament7 jpg
Elena Chiriac Oana Ciocan Survivor jpg
nastase44 jpg
pantaloni9 jpg