Oscar 2016: cele mai bune şi cele mai controversate momente ale serii

29 februarie, 2016
oscars 2016 sofia vergara jpeg

Sunt acele momente memorabile ale celei mai importante seri din lumea Hollywoodului. Gala Oscar 2016 este singura în care cele mai mari staruri din lume se adună pentru a sărbători marile realizări cinematografice şi cele mai reuşite roluri de pe marele ecran. Iar asta se traduce de fiecare dată prin emoţii, indignare, frustrare sau amuzament.

Care au fost momentele de aur ale serii de Oscar 2016 şi cine sunt protagoniştii lor?

Faţa memorabilă a lui Kate Winslet: primul Oscar pentru Leonardo DiCaprio a însemnat o mare de emoţie prin auditoriu. Iar Kate Winslet, cea cu care a şi jucat şi este bun prieten, a avut cea mai emoţionată expresie, care-a făcut ocolul presei.

Kate Winslet

Când muzica bate discursul: orchestra galei nu a fost una foarte inspirată, pare-se. Melodiile au întrerupt mare parte din discursuri, cel mai pregnantă nepotrivire fiind în timpul mulţumirilor regizorului Alejandro Innaritu, care abia s-a putut concentra cu opera lui Wagner, Flight of the Valkyries în timpane. Nepotrivire între dramatismul spuselor sale şi vivacitatea muzicii.

Cel mai emoţionant cântec: când te prezintă furtunos vicepreşedintele Joe Biden şi alegi să cânţi o melodie dedicată victimelor abuzurilor sexuale, nu ai cum să nu emoţionezi. Lady Gaga a interpretat Til it Happens to You, înconjurată de supravieţuitorii atacurilor sexuale. Acest cântec a fost scris pentru documentarul despre violurile din campusurile facultăţii, The Hunting Ground. Totuşi, a stârnit multe speculaţii cum c-ar fi o ipocrită care caută atenţie, colaborând în trecut cu oameni care-au fost acuzaţi de abuzuri sexuale ale copiilor... precum R. Kelly şi Terry Richardson.

Cel mai haios prezentator:  Chris Rock a impresionat atât prin discursul său dur despre rasism, cât şi prin hazul său. Acesta a realizat interviuri scurte într-un cinema din Compton, iar cel mai simpatic a fost cel luat unei femei care-a spus că “By the Sea” este “filmul ei preferat cu albi”. La care Chris Rock a răspuns că “nici Pitt şi Jolie nu l-ar alege pe acesta!”.

Chris Rock

A expirat mâncarea: în sensul că trendul mâncatului în public, în timpul galei, a expirat. Anul trecut, Ellen DeGeneres împărţea pizza printre invitaţi. Anul acesta, gazda serii a vândut prăjiturele ale cercetaşilor.

Chris Rock dând prăjiturele

Război între dive? Sofia Vergara a fost prinsă de camerele de filmat în timp ce râdea cu lacrimi şi aplauda gluma răutăcioasă a lui Rock despre protestul Jadei Pinkett Smith privind lipsa diversităţii printre nominalizaţi: “Jada boicotând Oscarurile e ca şi cum eu aş boicota chiloţeii Rihannei: n-am fost invitat!”. Auch…

Sofia Vergara s-ar putea să devină o persona non grata pentru Jada

Cel mai penibil discurs: aparţine câştigătoarei de Oscar pentru cel mai bun rol principal, Alicia Vikander, care a mulţumit celor de pe lista ei personală – mulţumiri care apăreau oricum pe ecrane pentru a salva timp.

Alicia Vikander

Drăgălăşenie la dublu: când micuţii Jacob Tremblay şi tânărul Abraham Attah (din Beasts of No Nation) au urcat pe scenă, toată lumea a fost atentă cât de adorabili sunt cocoţaţi pe cutii de lemn pentru a ajunge la microfon.

Jacob Tremblay şi Abraham Attah

Cel mai penibil moment: câştigătorul pentru cel mai bun cântec original a fost Sam Smith, care-a făcut greşeala şi-a avut curajul de-a spune c ă  citit un articol acum câteva luni care spunea că niciun gay nu a câştigat vreodată vreun Oscar şi că-l dedică comunităţii. N-a auzit de Elton John ori de scenaristul Dustin Lance Black (“Milk”)? Artistul a fost taxat în toate articolele ulterioare pentru gafa sa.

Sam Smith

Foto Getty Images, Internet