Oscar Special! Cine este Brie Larson, noua Jennifer Lawrence de la Hollywood?

24 februarie, 2016
73rd Annual Golden Globe Awards   Press Room jpeg

La fel cum s-a întâmplat cu blondina cu un an mai tânără, nou-venita a făcut valuri la toate galele importante de film, fiind pariul criticilor pentru un Oscar la feminin.

Brie Larson, cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Pe numele ei adevărat Brianne Si­donie Desaulniers, nu s-ar spune că actriţa de 26 de ani s-a ridicat prea mult, până anul trecut, din marea de tinere talentate în aş­teptarea loviturii, de la Hollywo­od. Dar de unde până unde acest nume, Brie Larson? O fi fost boem şi cool să ai origini franceze şi să vorbeşti în limba lui Molière, dar la Hollywood nu te încurci cu un nume de familie greu de pronunţat, aşa că Brie a ales să renunţe la Desaulniers şi să-şi alăture numele de fată al străbunicii ei, Larson. Altfel, Brie joacă încă de la vârsta de şapte ani, fără să se considere un copil-actor minune, cu atât mai mult cu cât multă vreme nu a considerat că aceasta este vocaţia ei. A crezut că şi-a găsit drumul la 13 ani, când a semnat un contract cu casa de discuri Uni­versal Records şi şi-a lansat singurul ei album muzical de până acum, Finally Out of P.E.

După 10 ani de chin şi de oscilare între film şi muzică, a venit anul 2015, iar numele lui Brie a început să aibă re­zonanţă la Hollywood, cu atât mai mult cu cât a fost dis­tribuită nu într-unul, ci în două filme apreciate de critici: Trainwreck, cu exuberanta comediantă Amy Schumer, şi mult premiatul Room. În ultimul, o dramă cu patru nomi­nalizări la Oscar, întâlnim o Brie Larson atât de credibilă în rolul lui Joy Ma Newsome, încât până mai ieri actriţa aproape anonimă a împuşcat trei trofee importante, la Golden Globes, Critics’ Choice şi SAG Awards.

din cale afară de discretă şi timidă, care mai c-ar prefera să fie încuiată într-o cameră, timp de şapte ani (vezi acţiunea filmului) decât să răspundă la întrebări personale. „Nu pot să nu mă gândesc cât de si­milară este viaţa mea cu ceea ce se întâmplă în

. Îmi doresc, pe de o parte, să fiu ascunsă în mica mea bulă, să rămân anonimă şi invizibilă, dar, pe de altă parte, am ne­voie şi de această mână care mi s-a întins acum“, declară cea supranumită noua Jennifer Lawrence.

Afişul filmului Room

Nominalizarea la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal a scos-o complet din zona ei de confort, şi anume departe de atenţia publică. Brie filma în Austra­lia, pentru filmul

, când a primit vestea, iar primele ei cuvinte au fost cât se poate de elocvente: „Holy shit!“. În

, film care are la bază terifiantul caz al lui Josef Fritzl, austriacul care şi-a ţinut prizonieră şi violat propria fiică timp de 24 de ani, Larson este Ma, o tânără răpită şi închisă într-o magazie timp de şapte ani, alături de fiul ei, Jack (Jacob Tremblay), al cărui tată e chiar agresorul aces­teia. Pentru a se pune, într-o oarecare măsură, în pielea victimei izolate de lumea exterioară, Larson s-a baricadat timp de o lună în apartamentul ei din Los Angeles.

Un rol inspirat dintr-o poveste macabră, pentru care mulţi îi dau mari şanse nou-venitei Brie la marele tro­feu. Doar tânăra actriţă preferă să nu fie luată de val: „Să vorbesc eu despre câştigarea Oscarului e ca şi cum cineva şi-ar plănui nunta de vis, deşi nu are prieten“. Nu e cazul frumoasei Brie, aceasta are o jumătate în persoana solis­tului trupei Phantom Planet, Alex Greenwald, tipul ăla care a sărutat-o cu foc după câştigarea Globului de Aur.