(P) Cum recunoști o băutură autentică din ciocolată

Citeste tot despre:

Suntem asaltați de atâtea produse care se auto-definesc ca fiind cele „originale” încât uneori uităm ce înseamnă de fapt autentic. Să fie cât mai aproape de rețeta originală, dar oare câți mai știu cum s-a obținut la început acel produs? Iar dacă acesta a fost perfecționat pe parcurs, se încalcă oare vreo lege (ne)scrisă a “gourmet”-ului?

CHOCOMOUSSE-MELK-FONDANT00001

Ne-au atras atenția în sezonul rece băuturile din ciocolată. Dar dacă stai să deguști mai mult de 2 tipuri de băuturi, diferențele sunt enorme și parcă numele “din ciocolată” devine unul pur generic, neconform cu realitatea.

În această idee, am stat de vorbă cu prietenii noștri de la Leonidas Ciocolată Belgiană, pentru a vedea care sunt secretele (cele care se pot spune) ale unei băuturi din ciocolată. Am aflat cu mare entuziasm că băutură din ciocolată nu înseamnă neapărat “caldă”, că aceasta trebuie să conțină cafea de cea mai ridicată calitate și că putem încerca toate aceste produse inclusiv în București. Unde? În noul local concept Leonidas Chocolates Café, din bld. Unirii. Nr. 2. Când: chiar din această primăvară!

Am sintetizat astfel sfaturile lui Ion Codreanu, reprezentantul oficial al Leonidas în România, rezultând un mic dar extrem de relevant ghid al iubitorilor de ciocolată de calitate.

Cum recunoaștem o băutură din ciocolată autentică?

  1. Estetică

Orice recipient de servire băutură din ciocolată (poate fi un pahar special, nu doar o cană sau ceașcă), trebuie să fie impecabil aranjat. O băutură autentică din ciocolată este însoțită de elemente de decor care completează ingredientele de bază și pun în valoare ciocolata. Poate fi vorba de fructe de pădure, bucățele de masă de cacao sau ciocolată neagră / albă, frunze de mentă sau alte condimente care se potrivesc cu produsul respectiv. O astfel de băutură se degustă mai întâi cu ochii!

  1. Calitate

Poate se înțelege de la sine, dar este bine să definim ce înseamnă băutură de calitate din ciocolată: ingrediente de calitate, proaspete, garantate de producători cu experiență. Inclusiv cafea de specialitate. Fără adaosuri inutile, gusturi dominante care nu fac parte din “peisaj”.

  1. Servire

Recipientul de servire este special adaptat fiecărui produs în parte, în funcție de textură, structură, ingrediente și procesul de obținere. Exact ca la degustarea unui vin, ingredientele de calitate sunt puse în valoare de modul de servire.

  1. 100% unt de cacao

Ciocolată înseamnă 100% unt de cacao, fără alte uleiuri sau înlocuitori vegetali. Băutura trebuie obținută din produse autentice de ciocolată, care să nu fie instante / deshitratate.

  1. Homemade

La acest capitol Leonidas excelează: rețele sunt originale, HOMEMADE, desăvârșite de maeștri Leonidas, din produse de ciocolată (praline, tablete) și cafea de specialitate.

  1. Aromă

Nu trebuie să fii un cunoscător avansat pentru a recunoaște un produs perfect. Trebuie doar să încerci cât mai multe produse. Simțurile se antrenează. Aromă de cacao proaspătă, fără alte adaosuri (lapte praf, uleiuri vegetale), textură fină, gust memorabil: acestea sunt caracteristicile pe care le căutați.

  1. Temperatură

Poate suna surprinzător pentru unii, dar băuturile din ciocolată nu sunt neapărat calde. Unele rețete sunt calde, iar altele sunt special realizate pentru sezonul estival. Important este ca cel care servește să respecte rețetele și temperaturile de servire.

Așadar, din Martie puteți degusta băuturi autentice de ciocolată și Caféa în premieră pentru București, la Leonidas Chocolates Café, bld. Unirii nr. 2. 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA