4 produse cosmetice utile pentru îngrijirea părului vopsit
Industria de beauty ne surprinde în fiecare sezon cu noi produse de îngrijire, care promit să ne ofere răspunsul la orice întrebare legată de îngrijirea adecvată a părului vopsit.
În funcție de particularitățile și nevoile podoabei capilare, ai ocazia să-ți îmbunătățești rutina de frumusețe cu tratamente, măști sau uleiuri intens hrănitoare și reparatoare, capabile să păstreze culoarea vibrantă și, în același timp, să ofere părului o strălucire naturală. Indiferent că ai ales o vopsea de par într-o nuanță de blond rece, șaten ciocolatiu, roșcat aprins sau mov intens, am selectat câteva produse de beauty, pe care le poți integra în ritualul de îngrijire.
1. Șampon hidratant
În urma proceselor chimice repetate, părul devine mai sensibil, mai casant, în timp ce vârfurile au tendința de a se despica mai ușor. Prin urmare, fibra capilară are nevoie de produse profesionale, formulate pe bază de ingrediente active hrănitoare.
Astfel, un șampon hidratant îmbogățit cu acid lactic, glicerină, ulei de argan, proteine din lapte și antioxidanți lucrează eficient pentru a reduce porozitatea, hrănește firul de păr în profunzime, oferă protecție împotriva radicalilor liberi și menține intensitatea culorii pentru mai mult timp.
În ceea ce privește modul de utilizare, specialiștii în domeniu recomandă aplicarea unei cantități reduse de șampon, apoi, prin mișcări circulare delicate, șamponul se masează pe toată suprafața scalpului. La final, părul se clătește cu apă călduță din abundență, pentru aproximativ două minute.
2. Balsam de păr fără clătire
De cele mai multe ori, tentația de a sări peste aplicarea balsamului este mare, mai ales în momentul în care programul încărcat nu ne permite o pauză extinsă. Însă, pentru a menține părul strălucitor și sănătos, există mai multe posibilități.
Disponibil sub formă de spray, spumă sau cremă, balsamul leave-in este un produs multifuncțional, care poate fi utilizat zilnic, atât pe firul de păr umed, cât și uscat. Când simți că podoaba capilară are nevoie de un plus de hidratare și se descurcă mai greu, aplică balsamul doar pe lungimea firului, distribuind produsul uniform, cu ajutorul unui pieptene.
3. Ulei de păr
De-a lungul timpului, uleiul de păr a devenit un produs must-have în arsenalul hairstiliștilor, deoarece ingredientele hidratante din compoziția sa lucrează la unison pentru același scop. Totodată, uleiul este un ajutor de nădejde când vine vorba de părul vopsit, pentru că repară structura deteriorată a fibrei capilare, în timp ce previne despicarea vârfurilor, electrizarea și conferă strălucire.
Ce tip de ulei se potrivește părului vopsit? Ei bine, un produs formulat pe bază de ulei de argan, ulei de pracaxi și extract de ceai imperial va bifa toate căsuțele de îngrijire, pentru majoritatea nuanțelor.
În cazul părului decolorat și blond, este recomandat un ulei nutritiv care reîntregește cuticula, mărește rezistența la influențele negative ale factorilor externi și asigură protecție termică.
Pentru cele mai bune rezultate, se aplică trei picături de ulei doar pe lungimea firului de păr, începând de la ureche și până la vârfuri.
4. Protecția solară pentru păr
Asociată, de cele mai multe ori, cu îngrijirea tenului, protecția solară este un element de bază și în cazul părului, mai ales dacă acesta a fost tratat chimic sau este supus la repetate sesiuni de stilizare. Dacă în cazul pielii, expunerea la soare fără utilizarea unei creme cu factor de protecție ridicat cauzează apariția petelor pigmentare, formarea ridurilor și îmbătrânirea prematură, efectul se menține și în cazul podoabei capilare.
În timp, radiațiile solare sensibilizează firul și joacă un rol decisiv în accentuarea decolorării părului. De aceea, îți sugerăm să folosești un spray protector cu factor de protecție și o mască regeneratoare de bază de ulei de jojoba, ulei de măsline, ulei de migdale dulci și vitamina E, indiferent de anotimp.
Îngrijirea părului vopsit constă în respectarea unor pași simpli și alegerea unor produse de beauty care vor hrăni și proteja fibra capilară. Te poți inspira din sfaturile de mai sus!
Sursă foto: Shutterstock