Pașii spre un concediu fără griji
Perioada verii este cunoscută pentru concediile lungi, mai ales la mare sau la munte.
Dacă faci parte din acel grup care are pregătit tot încă de cu câteva luni înainte, felicitări! Sperăm să găsești în articolul nostru informații care să te ajute pe ultima sută de metri. Dacă însă faci parte din grupul celor care preferă să își plănuiască vacanțele last minute, din nou ai ajuns unde trebuie.
Știm și noi ce înseamnă pregătirea unui concediu! Tocmai de aceea vrem să îți luăm de pe cap măcar partea în care plănuiești totul înainte de plecare. Ne dorim ca sfaturile pe care le vei citi aici să îți fie folositoare și, punându-le în practică, să îți faci viața mai ușoară.
Cum să îți ușurezi planificarea concediului
Rutinele sunt diferite pentru fiecare în parte, însă, cu toate acestea, atunci când vine vorba despre evenimente asemănătoare, există anumiți pași pe care cu toții îi urmăm.
La fel se întâmplă și când plănuim concediile, fie că sunt solo, cu partenerul sau partenera, cu prietenii sau familia. Desigur, cu cât numărul de persoane crește, cu atât și luarea deciziilor este tot mai dificilă și atunci un ghidaj corect este ceea de ce aveți nevoie pentru a nu se ajunge la conflicte.
1. Planifică perioada și destinația
Desigur, primul pas în organizarea oricărui concediu este acela de a decide perioada, durata acestuia și destinația. În funcție de câte persoane vor fi în grup, va trebui să decideți o locație - sau mai multe - care să fie pe placul tuturor.
Cel mai ușor este să puneți pe hârtie preferințele fiecăruia și mai apoi o persoană să se ocupe de crearea unui itinerar care să-i satisfacă pe toți.
2. Găsește cum ajungi acolo și cazare
Odată ce tu și grupul tău ați stabilit unde veți merge, este necesar să găsiți metoda de a ajunge acolo - mașină, tren sau avion - și unde veți locui. Cu cât le rezervați mai repede pe acestea, cu atât veți reuși să obțineți prețuri mai bune.
Există o mulțime de variante pe piață, de la pentru cei cu un buget redus, până la cei care își doresc să aibă parte de lux. La partea de transport te sfătuim să acorzi o atenție deosebită, deoarece este posibil să întâmpini întârzieri, iar dacă ai zbor cu legătură, aceasta ar putea constitui un inconvenient.
3. Pregătirile de dinainte de plecare
Acest subcapitol va fi unul mai stufos, deoarece aici intră cea mai mare parte a planificării și a lucrurilor de făcut pe ultim moment.
Fă o listă a obiectivelor pe care vrei să le vezi și apoi găsește informații despre ele, cum poți să ajungi acolo, prețuri și tot ce mai este important pentru tine.
Mergi la coafor, cosmetică sau epilează-te acasă cu cea mai buna crema depilatoare ca să stai fără griji pe parcursul vacanței și nu uita să iei la tine produsele cosmetice pe care le folosești de obicei pentru a nu-ți ieși din rutină. Cel mai important este însă este SPF-ul, care te apără de efectele UV și în zilele cu soare, dar și în cele cu nori.
Nu uita de asigurarea de călătorie și de alte documente necesare pentru destinația în care vei ajunge. Fiecare țară are particularitățile sale. Este bine să le cunoști înainte de a porni la drum pentru a nu te trezi cu situații neplăcute.
Fă o listă cu ce trebuie să iei ca să nu ajungi în situația în care iei cu tine lucruri care nu îți vor fi neapărat folositoare și îți va părea rău că ți-au ocupat loc în bagaj. Pune pe listă tot ce consideri că e neapărat necesar în concediu și încearcă să nu te abați de la aceasta. Astfel, vei lua cu tine mult mai puține lucruri decât de obicei și vei avea mai mult loc pentru suveniruri.
Verifică cerințele de roaming pentru a putea ține legătura atât cu cei cu care pleci și vă despărțiți la un moment dat, cât și cu cei de acasă. În unele țări este mai rentabil să îți cumperi o cartelă cu internet de acolo, pe când în altele opțiunea pe care ți-o oferă providerul de internet de acasă este de ajuns.
Alege din aceste sfaturi pe cele care ți se potrivesc și cu siguranță vei avea parte de un concediu mai lipsit de griji decât până acum!
Foto: unsplash.com