Patru factori în funcție de care să alegi suplimentele alimentare

30 mai, 2024

Ingredientele naturale, în doze optime, ușor de absorbit de către organism sunt factori cheie în funcție de care ar trebui să alegi suplimentele.

shutterstock 668593321 jpg

Suplimentele alimentare joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a bunăstării tale generale. Cu toate acestea, este important să iei în considerare câteva aspecte înainte de a achiziționa vitamine sau alte tipuri de suplimente. În primul rând, întreabă-te dacă chiar ai nevoie de nutrientul respectiv, discută cu medicul tău și asigură-te că nu interferează cu alte medicamente pe care le iei și nu numai.

În acest articol ți-am pregătit câteva informații la care trebuie neapărat să te raportezi atunci când vrei să integrezi suplimentele în dietă.

Biodisponibilitatea

În primul rând, trebuie să înțelegi ce înseamnă biodisponibilitatea. Pe scurt, măsoară eficacitatea unui produs (ce parte din doza inițială ajunge cu succes în organism ca să producă efecte benefice). Practic, denotă cât de bine este absorbit un ingredient. De aceea, trebuie să alegi suplimentele cu biodisponibilitate cât mai mare.

Extract standardizat

Un extract standardizat este rezultatul unui proces care asigură prezența substanței active în cantități mai mari. Astfel, concentrația obținută este optimă, iar efectul terapeutic, cel așteptat. Tot în acest proces se elimină impuritățile sau alte substanțe nedorite, pentru ca produsul final să fie de cea mai înaltă calitate pentru consum.

Sursa de proveniență

Este important să verifici sursa de proveniență a suplimentelor pe care le alegi. Cel mai bine este să alegi produse de la companii cunoscute, care respectă standardele de calitate și siguranță. Astfel, ai o garanție că suplimentele pe care le introduci în dietă sunt fabricate în conformitate cu reglementările în vigoare și că sunt optime pentru sănătatea ta. În plus, ingredientele naturale au mai multe beneficii față de cele de sinteză, de aceea sursa de proveniență trebuie să fie un aspect-cheie pentru tine. Cele naturale sunt mai ușor de absorbit de către organism, iar riscul de reacții adverse scade considerabil, în comparație cu cele sintetice.

Ingrediente sinergice

Sinergia ingredientelor sporește beneficiile nutriționale și absorbția în organism, deoarece unele substanțe se potențează reciproc. De exemplu, o pereche bine- cunoscută este calciul cu vitamina D sau vitamina C cu colagen. Caută produse care includ astfel de asocieri, cu efect sinergic, deoarece impactul asupra sănătății este mult mai bun.

Pe Verywellhealth mai găsești o serie de aspecte utile pe care să le iei în considerare atunci când alegi suplimentele, dar cele menționate anterior sunt printre cele mai importante.

Sursa foto: Shutterstuck



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg