Perfuziile, recomandate în mai multe circumstanțe decât ai crede - Când îți pot fi de folos?

27 octombrie, 2022
image

Majoritatea persoanelor asociază perfuzia cu o afecțiune complexă, care necesită un tratament dificil și un timp îndelungat de recuperare. Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta. Perfuzia poate fi recomandată și în circumstanțe mai simple, când organismul are pur și simplu nevoie de hidratare sau mineralizare. 

Deși perfuziile pot fi indicate și în astfel de situații, recomandarea medicului este esențială. Perfuziile se fac numai cu ajutorul unei echipe medicale specializate și, cu atât mai mult, numai cu sfatul medicului.

Când sunt recomandate perfuziile?

Perfuziile pot ajuta în diferite afecțiuni și situații, de la tratarea infecțiilor până la ameliorarea simptomelor de mahmureală. Indiferent de situație, ai nevoie de o echipă medicală specializată care să te asiste pe durata întregului proces. Nu este întotdeauna necesar să vizitezi spitalul pentru a beneficia de acest tratament. Poți opta pentru perfuzii la domiciliu București, unde echipa medi-safe.ro se va asigura că toți pașii sunt urmați în mod corespunzător și vei avea parte de cele mai bune rezultate. Iată circumstanțele în care perfuziile pot fi recomandate de către medic.

În cazul tratării unor afecțiuni

Fie că este vorba despre infecții sau alte afecțiuni medicale, perfuziile pot fi un bun adjuvant pentru ameliorarea și tratarea simptomelor asociate. În acest caz este utilizată perfuzia cu medicație, iar substanța este administrată în funcție de afecțiunea de care pacientul suferă. Perfuzia presupune eliberarea treptată a unei substanțe în fluxul sangvin, proces care poate oferi rezultate mai bune și mai rapide pacientului. Cantitatea și timpul de administrare sunt stabilite de medic, iar acordul acestuia este esențial pentru întregul proces. În funcție de severitatea afecțiunii, perfuziile pot fi administrate și la domiciliu, unde este necesară o echipă medicală specializată.

Când este necesară mineralizarea și hidratarea organismului

Stilul de viață dezechilibrat și haotic poate determina scăderea nivelului de minerale și lichide din organism. De asemenea, diminuarea acestui nivel poate fi asociată și cu anumite afecțiuni în care pacientul nu poate dobândi mineralele la un nivel optim și nu se poate hidrata corespunzător. Indiferent de situație, perfuziile pot fi mai benefice decât alte metode, întrucât oferă un rezultat mai rapid și, cu atât mai mult, vor echilibra nivelul de hidratare și mineralizare exact atât cât este necesar. 

Când aportul alimentar este insuficient

Anumite persoane nu au un aport suficient de nutrienți pentru funcționarea corectă a organismului, fie din cauza stilului de viață nesănătos, fie din cauza unor afecțiuni care împiedică pacientul să obțină acești nutrienți din alimentație. Acest tip de perfuzii este recomandat în special pacienților care suferă de afecțiuni mai grave și nu reușesc să acopere necesarul zilnic de substanțe nutritive consumând alimente. 

Pentru a ameliora stările de mahmureală

Pentru anumite persoane, simptomele provocate de consumul de alcool sunt foarte accentuate. Astfel, pentru a diminua efectele negative și pentru a recăpăta o stare de bine, medicul poate recomanda o perfuzie care să ajute organismul să revină cât mai repede la normal, mai ales în cazul persoanelor care nu își permit un timp de recuperare îndelungat. 

Indiferent de caz, perfuziile pot fi administrate și la domiciliu pentru a-i asigura pacientului confortul și un mediu cunoscut, liniștit. Cu toate acestea, chiar și în cazul administrărilor care nu sunt asociate cu afecțiuni grave, sfatul medicului este esențial pentru a continua procedura. Cu atât mai mult, numai o echipă medicală poate duce la bun sfârșit acest proces, întrucât aceasta va ști ce pași să urmeze, cum și pentru cât timp se va administra perfuzia și, de asemenea, ce trebuie făcut atunci când organismul reacționează la substanțele primite. 

Sursa foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
Libertatea alegerii și cardurile cadou  Dăruiește un cadou fără complicații jpg
creme de fata coreene jpg
Finanțare rapidă pentru nevoile tale jpg
ILUMA Stardrift KV Portrait jpg
WSCM Bucuresti 2023 jpg
tratament facial jpg
masina spalat emag jpg
implant dentar (1) jpg
img okmagazinero jpeg
Târgul devoratorilor de carte jpg
cizme de cowboy outfit (1) jpg
sejur zakynthos jpg
Janet Jackson si Naomi Campbell, la ziua lui Sean Diddy Combs   Instagram jpg
turist verifica harta jpg
UNDER 25 jpeg
Balenciaga I Bang & Olufsen Speaker Bag png
woman having cup coffee green kitchen jpg