Perspectivele de succes FIV – Factori determinanți și rolul vârstei

26 iunie, 2024

Majoritatea femeilor își doresc un copil, însă multe dintre ele se confruntă cu diverse probleme de infertilitate. 

OkMagazine (2) (9) jpg

Tratamentul FIV este un proces care le poate ajuta să-și îndeplinească dorința de a avea o sarcină și un copil sănătos, însă este destul de complex și poate pune multă presiune asupra stării lor fizice și mentale.

Comunicarea cu partenerul de cuplu poate ajuta în acest sens, cât și discuțiile cu medicul ginecolog. Mulți oameni spun și despre adoptarea unei diete mai sănătoase și mai echilibrate în timpul tratamentului FIV și a unor activități prin care se poate evita stresul și anxietatea.

În timpul tratamentului FIV, dieta trebuie să fie alcătuită din alimente de calitate înaltă, care oferă un plus de nutrienți și energie. Totul se face însă cu moderație, se evită supraalimentarea. Trebuie evitate grăsimile trans și saturate și mai ales grăsimile din unt, carne și lapte integral. Grăsimile trans sunt prezente în alimentele procesate.

De asemenea, medici recomandă cuplurilor să renunțe la cofeină, la fumat și alcool. Dacă se consumă prea multă cofeină pe zi, este posibil ca ratele de sarcină la femei să scadă. În ceea ce privește alcoolul, acesta are un efect negativ asupra sarcinii și deci este contraindicat.

Perspectivele de succes FIV

OkMagazine (1) (10) jpg

În multe țări ale lumii, șansele de succes FIV sunt criterii esențiale pentru care oamenii aleg o clinică de specialitate, unde să facă proceduri pentru a avea un copil. Succesul FIV depinde de mulți factori și în special de vârsta ambilor parteneri. Odată ce concepția este realizată cu fertilizarea în vitro (FIV), cursul sarcinii este supus altor factori de risc, ca și în cazul concepției naturale.

Majoritatea centrelor FIV din țara noastră oferă toate condițiile necesare, precum centrele mari din străinătate. Toate serviciile sunt de calitate înaltă și cu o rată de succes aproximativ asemănătoare.  

La femeile cu o sarcină reușită în trecut, cresc șansele de FIV cu un rezultat favorabil. Se spune că sarcinile și nașterile anterioare sunt indicatori ai faptului că la femeie corpul este receptiv și capabil să poarte un copil. În ceea ce privește femeile care au suferit traume, respectiv care au avut mai multe avorturi spontane și anumite probleme de fertilitate, există posibilitatea ca ele să se confrunte cu un tratament FIV dificil.

În plus, înaintarea în vârstă este un factor strâns legat de cantitatea și calitatea ovulelor, a spermatozoizilor și embrionilor. Femeile pot avea mai puține ovule pe măsură ce îmbătrânesc, iar asta poate reduce desigur șansele de succes al tratamentului FIV. 

Cauzele de risc luate în considerare pentru eșecul implantării și pierderile recurente ale sarcinii au fost asociate de cercetătorii în domeniul medical și cu anomalii cromozomiale ale embrionului, cu modificări imunologice și cu tulburări endocrine. Dintre aceste cauze, cea mai recurentă este aneuploidia embrionară, care afectează unele femei în vârstă.

Dacă la bărbat apar probleme de infertilitate, cum ar fi o calitate slabă a spermei, atunci din cauza lui este mai greu să se creeze un număr mai mare de embrioni viabili. Acesta și alți factori de infertilitate masculină pot reduce de asemenea șansele de obținere a unui rezultat pozitiv al procedurii FIV.

La anumite cupluri se face și testarea genetică a embrionilor preimplantare. Această analiză de screening se realizează la clinicile de specialitate, pe embironii creați prin procedura FIV. Testul este necesar pentru descoperirea unor posibile anomalii genetice, care pot duce la evort spontan, la eșecul implantării, sau la anomalii cromozomiale la copil.

Testarea genetică preimplantare (PGT) este indicată în general femeilor cu vârsta mai înaintată, peste 37 de ani, sau care au un risc mai mare de anomalii genetice la embrioni. De asemenea, PGT se face la femeile care au avut avorturi spontane (pe fondul unor anomalii cromozomiale), care au făcut alte proceduri FIV dar fără succes, sau care riscă să aibă un copil cu o boală genetică moștenită.



Recente pe Ok! Magazine

Iată care pot fi top 3 cadouri pentru șeful tău! jpg
Karpathia Horse Show 2024 (19) jpg
implant dentar omniadental jpg
Turbine auto Service Brasov jpg
Nephro (3) jpg
priza incorporabila jpg
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
independenta financiara jpg
prieteni video call pe smartphone jpg
OkMagazine (2) (2) (1) jpg
Pisi jpg
cat costa sa inchiriez o ma ina in bucure ti pentru o saptamana jpg
ZEPv9XZ   Imgur png
featured image jpg
CC Catch jpg
Iuliana Tudor foto PR jpg
Cinci sfaturi utile pentru o călătorie sigură în străinătate jpg
inghetata proteica jpeg