Pleci în concediu? Pune accent pe aceste aspecte, pentru o vacanță de vis

20 noiembrie, 2023

Concediul prinde din ce în ce mai mult teren în categoria lucrurilor la care nu vrem să renunțăm. Iată la ce să ai grijă, pentru a evita surprizele.

turist verifica harta jpg

Te numeri printre cei care își respectă cu strictețe planul de a pleca în concediu? Foarte bine faci. Este practic cea mai bună modalitate de a scăpa de rutină, stres, de a acumula momente minunate, indiferent că pleci singur(ă), cu prietenii sau cu familia.

Dacă lași pe cineva acasă, nici nu trebuie să îți faci griji suplimentare, iar dacă nu, vei afla din articolul următor ce este indicat să faci, plus alte sfaturi perfecte pentru a fi reținute pentru toate călătoriile ce vor urma, indiferent de destinație.

Casă în siguranță

Pentru un plus de liniște atunci când pleci în concediu, este bine ca electrocasnicele mici să fie chiar deconectate de la energie, iar cele care asigură buna conservare - cum sunt utilele lazi frigorifice - să fie lăsate în funcțiune, pe un mod de economisire a energiei.

Activează camerele video de supraveghere și sistemele de securitate și, dacă poți, conectează-le la o sursă alternativă de curent pentru a te putea baza pe ele permanent.

În plus, dacă pleci mai multe zile, încearcă să vorbești cu cineva de încredere să treacă pe la tine la fiecare câteva zile, pentru a verifica totul, a uda florile și a ridica și corespondența. Este recomandă și limitarea postărilor de pe rețelele de socializare, cu referire la plecare și la locația exactă unde vă aflați, pentru că unii răufăcători se mai documentează și în acest fel.

Bagaj adecvat

De regulă, fie am împachetat mult prea multe outfituri, fie pare că nu ne vor ajunge pentru toate zilele. În ambele situații există soluții, dacă hainele sunt potrivite anotimpului și ocaziei.

Exceptând situația în care pleci într-o călătorie de shopping, ar trebui să ai din fiecare câte puțin și organizat corespunzător. Chiar și cu mașina personală, spațiul nu este mereu nelimitat, deci alege articolele eficiente din punct de vedere termic în locul celor care sunt doar voluminoase.

Cosmeticele mari pot fi și ele transferate în recipiente mai mici, sigure la transport, pentru a avea o cantitate perfectă, care nu ocupă tot spațiul. Accesoriile sau orice alte obiecte fie prețioase, fie sensibile la transport, ar trebui puse în folii protectoare pentru a nu se strica.

Documente și proceduri

Printre primele documente pe care trebuie să le iei în considerare când vine vorba de o călătorie este pașaportul. Există încă destinații unde nu poți intra în țară dacă nu deții un pașaport valabil - cartea de identitate este valabilă doar în unele țări.

De asemenea, verifică exactitatea datelor de pe biletele de avion, procura notarială specială pentru călătoriile minorilor sau eventuale acte ale mașinii și taxe de drum achitate în acord cu regulile țării în care ești.

Amintește-ți să verifici și chiar să confirmi telefonic rezervările și să soliciți din timp orice alte servicii suplimentare ai nevoie la destinație. În plus, în cazul în care lipsești o perioadă mai lungă de timp, roagă pe cineva să se ocupe de facturile tale (toate au scadență după care se aplică penalități) sau asigură-te că ai posibilitatea de a efectua plățile online de la destinație (deși, între noi fie vorba, nu e tocmai activitatea de top pe care o vrei în vacanță, dar este o necesitate).

Organizare corectă

O organizare eficientă realizată din timp te poate scuti de o serie de neplăceri odată ce ai început călătoria. Ar fi ideal ca în funcție de scopul concediului (relaxare, explorare, vizitarea punctelor de interes sau chiar toate aceste variante) să îți stabilești măcar orientativ, pe zile, un traseu pe care să încerci să îl respecți (mai ales dacă implică și cazare în locuri diferite - adică ai ore după care te poți caza și ore la care trebuie să eliberezi camera).

Obiectivele turistice pot avea și ele orare diferite comparativ cu ce ne-am putea aștepta, tarife de intrare sau perioade în care sunt închise, drept pentru care a fi bine să știi dinainte că ceea ce ți-ai propus să vizitezi este cu adevărat disponibil în întreaga splendoare. În rest, totul ține și de bucuria cu care să tratezi fiecare moment din experiența de călătorie.

În final, nu uita de câteva soluții de backup, în caz că neprevăzutul devine brusc real. Aici putem încadra de la asigurare medicală și de călătorie, până la bani de rezervă, în caz de urgențe, chei suplimentare de acasă lăsate într-un loc sigur (vei vrea ca în caz de inundație cineva să poată intra fără să spargă ușa) și chiar o persoană de contact care să fie disponibilă în cazuri excepționale.

Evident că o călătorie, oricât ar fi de organizată, mai are și momente neașteptate, ceea ce te poate învăța cât de sănătos este să mai faci și o pauză, să te deconectezi și chiar să mai improvizezi pe ici, pe colo. Îți vei permite să faci asta, pentru că ai organizat totul cu multă grijă.

Sursa foto: Pixabay



Recente pe Ok! Magazine

books gifts 524166 png
Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg