Povestea trupei rock Up To Eleven, prinsă în incendiul din Colectiv

5 noiembrie, 2015
up to eleven jpeg
image

I-am cunoscut atunci când am mers la unul dintre concertele lor din seria Tribute to Nirvana şi am fost impresionată de cât de mult seamănă vocea solistului lor cu cea a lui Kurt Cobain. Mi-au plăcut, le-am reţinut numele şi le-am devenit fan. Este vorba despre cei patru talentaţi membri ai trupei de rock alternativ Up To Eleven, Mircea Petrescu, Laurenţiu Vârlan, Liviu Popescu şi Bogdan Moleşag, care promiteau (şi chiar au făcut-o, într-o anumită măsură) să cucerească scena românească a muzicii rock, cu atât mai mult cu cât, în 2009, formaţia a câştigat primul loc la concursul-festival Maximum Rock - Suport pentru Underground.

Aventura lor în muzică a început însă în 2006, sub numele SpitFire, iar peste ani, după o serie de schimbări de componenţă, cu un vocal nou în persoana lui Mircea Petrescu şi un nume nou, Up To Eleven, trupa cunoştea succesul mai ales datorită proiectului Up To Nirvana, susţinând mai multe concerte din 2013 şi până în prezent cu piese Nirvana.

Toţi patru au fost prezenţi la concertul de vineri seară al trupei prietene Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, şi, din păcate, trei dintre ei, cu excepţia solistului Mircea Petrescu, s-au numărat printre victimele incendiului. În vârstă de doar 30 de ani, chitaristul Laurenţiu Vârlan, proprietar al unui magazin de instrumente muzicale, a pierdut lupta cu viaţa, în timp ce colegii Liviu Popescu şi Bogdan Moleşag sunt internaţi în stare gravă în spitale.

Întâmplarea face ca tot în clubul Colectiv să-şi fi lansat şi cei patru băieţi, anul trecut, albumul lor de debut, Ce simţi, printr-un show la care, culmea, invitat special a fost tot Adrian Despot de la Viţa de Vie, ca şi în cazul concertului de vinerea trecută, al celor de la Goodbye to Gravity.

image

Zilele acestea, băieţii lucrau cu entuziasm la o nouă piesă, pe care urmau să o lanseze curând. Noi le dorim sănătate celor doi muzicieni care se zbat acum în spitale, astfel încât povestea lor muzicală să continue… la fel de frumos ca înainte.

Casa de discuri Universal Music România a anunţat că va dona toate încasările colectate în urma vânzării albumelor trupelor Goodbye to Gravity – Mantras of War şi Up To Eleven – Ce simţi, victimelor tragediei din Clubul Colectiv.

Albumele pot fi cumpărate în format fizic din magazinele de specialitate* şi de pe GetMusic.ro:

Goodbye to Gravity – Mantras of War: http://umusic.ly/GTG-Mantras-GetMusic Up To Eleven – Ce simţi: http://umusic.ly/cesimti.getmusic

Ele sunt disponibile în format digital, pentru descărcare sau streaming, la următoarele adrese:

Goodbye to Gravity – Mantras of War:

Up To Eleven – Ce simţi:

*Lista magazinelor partenere:

Librăriile Cărtureşti / Magazinul Muzica / rockshop.ro / emag.roRecente pe Ok! Magazine

XIU 2474 jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG
credit noua casa jpg
sustenabilitate jpg
colegi la birou jpg
FotoJetGolase jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
Hugh Grant și Andie MacDowell la Oscaruri, Getty (1) jpg
Lady Gaga la Premiile Oscar 2023, Getty (6) jpg
Rochii Oscar jpg