Prăjitura emblematică a Insulei Capri! Un deliciu de ciocolată, inventat din greșeală. Simplu se prepară

27 noiembrie, 2024

Prăjitura din ciocolată cu un blat delicios, umed și pufos. Ciocolatos! Caprese este desertul tradițional în Insula Capri, o destinație extrem de iubită de turiștii din întreaga lume.

Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg

Poate fi o variantă extraordinară de desert pentru Crăciun. Și nu numai, căci merge de minune în orice anotimp. Nu ai cum să dai greș cu această prăjitură de ciocolată.

Iată cât de ușor se prepară.

Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (2) jpg

Tortul Caprese , așa cum sugerează și numele, este un desert emblematic din Insula Capri, făcut cu ciocolată neagră și făină de migdale. Pe lângă deserturile delicioase italiene care au la bază esențele de lămâie, Limoncello, înghețată, acest pandișpan delicios reprezintă un reper al cofetăriei napoletane.

Tortul s-a ”născut” în 1920, din greșeală, o eroare de altfel providențială a patiserului din Capri Carmine Di Fiore care, la preparare, a uitat să adauge făină în aluat, creând astfel un desert fără gluten, cu o consistență umedă și irezistibilă.

Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (3) jpg

Acest tort poate fi preparat ușor în orice casă. Este ideal servit atât ca desert, cât și ca o mică gustare, alături de ceai sau cafea.

Pentru această rețetă puteți folosi fie făină de migdale gata preparată, fie o obțineți voi la blender, mixând migdale crude, decojite.

Rețeta tradițională sfătuiește bucătarii să folosească o tavă joasă. Pentru a pregăti desertul din Capri aveți nevoie de:

  1. 6 ouă
  2. 280 g zahăr
  3. 130 g unt
  4. 300 g făină de migdale
  5. 70 g cacao neagră, de calitate
  6. 130 g ciocolată neagră de menaj
  7. unt pentru ungerea tăvii de copt și zahăr pudră pentru finisarea desertului

Începeți pur și simplu să bateți ouăle cu zahărul, încorporați ciocolata, deja topită, amestecată cu untul, apoi completați cu restul ingredientelor uscate. Dacă o doriți aromată, adăugați cu încredere esențe fie de lămâie sau portocală, fie de vanilie sau rom.

Blatul obținut se lasă la cuptor la 170°C, timp de 45 de minute.

Prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit la temperatura camerei. Când s-a răcit, se scoate din formă pe o tavă. Apoi se decorează cu zahăr pudră. După gust, puteți adăuga merișoare sau felii de portocală sau căpșuni.

În timpul verii, pentru a o face cât mai estivală, se poate opta și pentru ciocolată albă.

Foto: Pixabay



Recente pe Ok! Magazine

Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg
zodii jpg
Viorel Mărginean, Peisaj de iarnă jpg
pexels jakubzerdzicki 19361199 jpg
Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg