Prăjitura emblematică a Insulei Capri! Un deliciu de ciocolată, inventat din greșeală. Simplu se prepară

27 noiembrie, 2024

Prăjitura din ciocolată cu un blat delicios, umed și pufos. Ciocolatos! Caprese este desertul tradițional în Insula Capri, o destinație extrem de iubită de turiștii din întreaga lume.

Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg

Poate fi o variantă extraordinară de desert pentru Crăciun. Și nu numai, căci merge de minune în orice anotimp. Nu ai cum să dai greș cu această prăjitură de ciocolată.

Iată cât de ușor se prepară.

Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (2) jpg

Tortul Caprese , așa cum sugerează și numele, este un desert emblematic din Insula Capri, făcut cu ciocolată neagră și făină de migdale. Pe lângă deserturile delicioase italiene care au la bază esențele de lămâie, Limoncello, înghețată, acest pandișpan delicios reprezintă un reper al cofetăriei napoletane.

Tortul s-a ”născut” în 1920, din greșeală, o eroare de altfel providențială a patiserului din Capri Carmine Di Fiore care, la preparare, a uitat să adauge făină în aluat, creând astfel un desert fără gluten, cu o consistență umedă și irezistibilă.

Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (3) jpg

Acest tort poate fi preparat ușor în orice casă. Este ideal servit atât ca desert, cât și ca o mică gustare, alături de ceai sau cafea.

Pentru această rețetă puteți folosi fie făină de migdale gata preparată, fie o obțineți voi la blender, mixând migdale crude, decojite.

Rețeta tradițională sfătuiește bucătarii să folosească o tavă joasă. Pentru a pregăti desertul din Capri aveți nevoie de:

  1. 6 ouă
  2. 280 g zahăr
  3. 130 g unt
  4. 300 g făină de migdale
  5. 70 g cacao neagră, de calitate
  6. 130 g ciocolată neagră de menaj
  7. unt pentru ungerea tăvii de copt și zahăr pudră pentru finisarea desertului

Începeți pur și simplu să bateți ouăle cu zahărul, încorporați ciocolata, deja topită, amestecată cu untul, apoi completați cu restul ingredientelor uscate. Dacă o doriți aromată, adăugați cu încredere esențe fie de lămâie sau portocală, fie de vanilie sau rom.

Blatul obținut se lasă la cuptor la 170°C, timp de 45 de minute.

Prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit la temperatura camerei. Când s-a răcit, se scoate din formă pe o tavă. Apoi se decorează cu zahăr pudră. După gust, puteți adăuga merișoare sau felii de portocală sau căpșuni.

În timpul verii, pentru a o face cât mai estivală, se poate opta și pentru ciocolată albă.

Foto: Pixabay



Recente pe Ok! Magazine

e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg
Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg
casa racoroasa jpg
Pulover Reserved jpg
4 detalii care tranforma o cina intr o seara memorabila jpg
placi din policarbonat viu colorate jpg
cute family standing near christmas tree jpg
FOTO Facebook West Side Christmas Market
OKMAGAZINE sandy millar nuS2GDpCDoI unsplash jpg
okmagazine ro pexels karola g 7269680 jpg
femeie in rochie poarta multe inele  kElEigko7PU jpg
Transformă ți părul într o linie perfectă tehnici profesionale pentru îndreptarea corectă cu placa jpg
De ce este important sa ai atat o campanie de SEO cat si una de direct marketing  jpg
okmagazine ro   Cum să alegi adidași eleganți care se potrivesc atât sport cât și streetwear jpg
Greșeli frecvente în curele de detoxifiere a ficatului jpg
1763551941 RJY1 jpg
1763743045 Y1kG png