Principiile unui stil de viață sănătos. Cum le pui în practică

29 noiembrie, 2022
stil de viata sanatos jpg

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, sănătatea este „starea de bunăstare fizică, mentală și socială completă, nu doar absența bolii”. Stilul de viață sănătos este influențat de mai mulți factori, cum ar fi mediul în care trăim și lucrăm, relațiile sociale și obiceiurile pe care le avem.

O stare bună de sănătate înseamnă mai multă productivitate, scăderea riscului de boli, relații funcționale cu cei din jur, sănătatea emoțională și bunăstarea financiară. Toate acestea sunt în strânsă legătură și funcționează ca un întreg pentru a asigura un stil de viață sănătos. Sănătatea fizică este menținută mai ales prin alimentație, practicarea unui sport, evitarea factorilor care ne expun la riscuri și odihna corespunzătoare.

Toate aceste elemente contribuie la un stil de viață sănătos. Există mai multe aspecte pe care le poți implementa în stilul tău de viață pentru a fi mai sănătos și pentru a avea o stare bună de spirit.

Echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Un mediu modern și creativ înseamnă o îmbunătățire a vieții profesionale și îmbinarea armonioasă a acesteia cu viața personală. De aceea, parcurile de business încep să se transforme în spații apropiate de natură, cu grijă pentru sustenabilitate, pentru starea de bine a angajaților și confortul acestora.

YUNITY Park din zona Pipera, parcul de business dezvoltat de antreprenorul Liviu Tudor, este un astfel de spațiu care schimbă complet rutina angajaților, aceștia beneficiind de un mediu de lucru creativ și productiv.

Acest parc înseamnă regândirea întregii zone, care include o pădure urbană, locații pentru evenimente și locuri pentru lucrul în aer liber. YUNITY Park va include o terasă exterioară, spații de co-working și co-living, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, zone de divertisment și activități fizice, spații pentru socializare și relaxare în mijlocul naturii.

Prioritizarea stării de sănătate

Dezechilibrele din organism, infecțiile, inflamațiile, anemiile și afecțiunile comune pot fi depistate cu ajutorul controalelor periodice, care trebuie să devină parte din rutina fiecăruia.

Pentru a te asigura că nu există dezechilibre în organism, se recomandă investigații anuale. Anumite boli se manifestă prin semne evidente, însă altele nu pot fi depistate decât în urma unor investigații medicale. Pentru a preîntâmpina evoluția anumitor afecțiuni, este recomandat să faci anual un set de analize, pentru a putea trata la timp eventualele boli.

De asemenea, siguranța sanitară este esențială pentru starea noastră generală de bine. În ultimii ani, aceasta a devenit prioritară pentru angajați și angajatori, care își doresc un mediu de lucru sigur și productiv.

Astfel a apărut certificarea IMMUNE Building Standard™, un standard inovator care are rolul de a asigura sănătatea clădirilor de birouri și de a promova conceptul de well-being pentru angajați. Implementarea acestei certificări are scopul de a ajuta companiile să motiveze angajații să revină în spații de birouri în care siguranța și sănătatea le sunt protejate.  

Adoptarea unui stil de viață activ și a unei alimentații sănătoase

Alimentele pe care le consumăm în dieta noastră zilnică influențează în mod direct starea noastră de bine și ne ajută să evităm îmbolnăvirile și complicațiile unor afecțiuni care, în stare incipientă, pot părea banale și ușor de gestionat.

De aceea, este important să avem o alimentație cât mai variată, care să ne asigure necesarul de vitamine și minerale, dar și aportul caloric optim pentru buna funcționare a organismului.

Cu toții avem moduri diferite de a avea grijă de organismul nostru și de starea noastră de bine. Însă indiferent de preferințele noastre culinare sau de modul în care alegem să ne odihnim și să ne relaxăm, avem în comun același lucru: nevoia de mișcare. Pe lângă beneficiile pentru sănătatea fizică, mișcarea are numeroase efecte pozitive asupra stării noastre generale de bine.

Asigurarea unui somn de calitate

Când suntem stresați sau obosiți, productivitatea scade, așa că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să învățăm să includem în viața noastră metode eficiente de relaxare și un somn cât mai odihnitor, care ne ajută să ne păstrăm intactă starea de sănătate.

Avem nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe noapte pentru ca organismul să se poată reface și pentru a funcționa corespunzător. Un somn odihnitor are numeroase beneficii pentru corp, stimulează imunitatea, iar riscul de îmbolnăviri scade. De asemenea, un somn odihnitor ne ajută să ne menținem greutatea corporală constantă și să prevenim obezitatea. În plus, susține sănătatea sistemului cardiovascular și previne stările de oboseală și irascibilitate.

Starea noastră de bine este cea care ne dictează ritmul vieții, de aceea este important să acordăm cât mai multă atenție modului în care ne relaxăm și odihnim, alimentației, socializării și pasiunilor noastre. Dacă includem în viața noastră obiceiuri sănătoase, ne vom bucura de un stil de viață sănătos, cu efecte benefice pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock



Recente pe Ok! Magazine

cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG
massif jpg
xpertbeauty lac de unghii profesional jpg
cursuri functionari curs social media marketing jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg