Prinde „Informatorul!”, acum pe DVD şi Blu Ray!

23 aprilie, 2010
3   TID 03428rr 1 jpeg

Îndrăzneţ, alert şi inspirat dintr-un fapt real, filmul a făcut furori printre cei care apreciază un subiect incitant, bine pus în valoare. Acum poate fi vizionat şi pe DVD sau Blu Ray. Bazat pe romanul ,,The Informant: A True Story’’, al lui Kurt Eichenwald, fost jurnalist la ,,New York Times”, pelicula este axată pe cele mai celebre scandaluri industriale ale sfârşitului de secol trecut.

Îndrăzneţ, alert şi inspirat dintr-un fapt real, filmul a făcut furori printre cei care apreciază un subiect incitant, bine pus în valoare. Acum poate fi vizionat şi pe DVD sau Blu Ray.

Bazat pe romanul ,,The Informant: A True Story’’, al lui Kurt Eichenwald, fost jurnalist la ,,New York Times”, pelicula este axată pe cele mai celebre scandaluri industriale ale sfârşitului de secol trecut. Mark Whitacre (Matt Damon), directorul diviziei de produse alimentare organice a ADM, unul dintre cei mai mari producători mondiali din domeniul alimentar, devine, la începutul anilor ’90, informatorul celor de la FBI, furnizându-le acestora informaţii despre activitatea companiei. Şi, deşi a deconspirat o fraudă corporatistă de proporţii, Whitacre s-a ales, în final, cu o pedeapsă de trei ori mai mare decât a celor pe care i-a denunţat.

image

Filmul se aseamănă pe alocuri cu „The Insider”, regizat de Michael Mann, în care personajul interpretat de Russel Crowe scoate la iveală nereguli din industria de tutun. Dar depăşeşte nivelul acestuia prin dezvoltarea unei intrigi mai complexe. Mark Whitacre este plin de controverse, iar povestea lui pare că n-ar fi expusă în totalitate. Acaparaţi de subiect, ajungem să ne întrebăm, la un moment dat, ce urmăreşte în realitate Mark. Se aşteaptă oare ca, divulgând ilegalităţile şefilor lui, să le ia, într-un final, locul? Nici soţia nu ştie cu adevărat ce este în mintea lui. Un lucru este sigur: pe măsură ce povestea se desfăşoară, avem parte de câteva surprize din partea lui Steven Soderbergh, cel care a regizat şi celebra trilogie ,,Ocean’s”. În felul său unic, regizorul oferă o incursiune amuzantă în lumea aluneacoasă a corporaţiilor. Iar lucrurile iau, în timp, o turnură spectaculoasă, în timp ce agenţii FBI nu mai reuşesc să îşi dea seama ce e adevăr şi ce e imaginaţie în raportările zilnice ale lui Whitacre.

image

Cu mustaţă şi aproximativ 13 kilograme în plus, Matt Damon, deţinător al unui premiu Oscar, face încă o dată dovada talentului său. Mark, după relatările căruia a fost creat subiectul filmului, era, în momentul lansării filmului, director într-o companie din California şi a declarat unui ziar local că a fost impresionat de actorul care l-a interpretat: „Pe vremea aceea, parcă aveam viaţă dublă. Şi l-au ales pe Matt Damon să joace rolul meu tocmai pentru că exista o tensiune enormă, iar el poate face faţă unei asemenea situaţii încărcate, poate pune în valoare momente atât de intense ca cele trăite de mine.”

Un adevăr istoric transpus în scene de acţiune, nu de puţine ori hilare, un personaj carismatic şi foarte bine construit, precum şi umorul negru, acestea sunt elementele cheie ale unei comedii reuşite.

DVD-ul Informatorul! conţine şi scene adiţionale filmului, iar pe Blu Ray puteţi savura comentariile regizorului Steven Soderbergh şi ale scenaristului Scott Z. Burns.

DISTRIBUIT DE:

PREŢ RECOMANDAT:

(pentru DVD) şi

(Blu Ray)

DISPONIBIL DIN:

FOTO: CLAUDETTE BARIUSRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg