Program Festivalul de Film NexT: competiţii, poveşti urbane şi scurtmetrajele must-see

1 aprilie, 2014

Trebuie un car de talent şi încă două pentru a spune o poveste vizual şi-auditiv în câteva minute. De aceea şi prindem drag de scurtmetraje. Emoţii, interes social, fir narativ plin de culoare şi intrigi, istoriile oamenilor şi umorul

Trebuie un car de talent şi poate încă două de muncă pentru a spune o poveste vizual şi-auditiv în câteva minute. De aceea şi prindem drag de scurtmetraje. Emoţii, interes social, fir narativ plin de culoare şi intrigi, istoriile oamenilor şi umorul în diferitele sale forme acide sau duioase, morala sau pur şi simplu farmecul lor ne-atrag involuntar – zeci de astfel de poveşti cinematografice vin la NexT International Film Festival, săptămâna aceasta, în Bucureşti.

Este unul dintre cele mai importante festivaluri româneşti de care te poţi bucura, ca iubitor de poveşti cinematografice, dar şi ca om de film. NexT îi omagiază pe regizorul Cristian Nemescu şi sound designerul Andrei Toncu (care au disăpărut mult prea devreme, într-un accident în 2006), cu CRISTI & OTTO: FILME DE CRISTIAN NEMESCU & ANDREI TONCU, în care vei urmări celebrele scurtmetraje Mihai şi Cristina, Marilena de la P7 ori Lampa cu căciulă, dar şi California Dreamin’ – ultimul proiect lungmetraj al celor doi artişti.

PESTE 100 FILME ÎN AFARA COMPETIŢIEI

Anul acesta, între 3-7 aprilie, NexT a ajuns la ediţia a opta şi ţi-a pregătit peste 100 de filme în afara competiţiei naţionale şi internaţionale. Vei putea urmări cele mai iubite şi inspirate scurtmetraje româneşti li străine, în cadrul secţiunilor Prietenii Festivalului, cât şi nominalizatele la Academia de Film European. În plus, dacă vrei să afli cum se face un film şi ce se-ntâmplă în culise, poţi participa la seminariile pregătite pentru tine, de regie şi design de sunet – direcţiile principale ale evenimentului, gratuit.

Joi, vineri, sâmbătă, duminică ai program de film: ai la discreţie producţii de soi din secţiunile LGBT, NexT Generation, NexT Is Love, NexT Kids, NexT Look.

Poţi vedea şi nominalizările la Oscarurile anilor trecuţi:

OSCARS NIGHT

Zeul iubirii, regia Luke Matheny, SUA, 2010, 19′, Câştigător Oscar 2011

De Rusalii, regia Peter McDonald, Irlanda, 2010, 11′, Nominalizat Oscar 2012

Raju, regia Max Zähle, Germania, 2010, 24′, Nominalizat Oscar 2012

Malul, regia Terry George, Irlanda de Nord, 2011, 30′, Nominalizat Oscar 2012

Mania timpului, regia Andrew Bowler, SUA, 2011, 11′, Nominalizat Oscar 2012

Tuba Atlantic, regia Hallvar Witzø, Norvegia, 2010, 25′, Nominalizat Oscar 2012

Surpriza NexT: THE PITCH

Pentru prima oară în România, 15 tineri cineaşti au fost selectaţi la concursul The Pitch. Organizat de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, în parteneriat cu Romtelecom, The Pitch oferă şansa unei finanţări de 5.000 de euro pentru producţia unui scurtmetraj. La The Pitch, fiecare participant va avea exact 2 minute şi 15 secunde ca să îşi vândă ideea în faţa camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineaţa de după susţinerea lor, pe 4 aprilie. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până duminică, 6 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialişti, care va decide câştigătorul. Acesta va fi anunţat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie.

Festivalul oferă şansa celor mai buni regizori şi designeri de sunet să se întâlnească şi să lege prietenii ori să pună la cale alte proiecte mari, de gen, dar şi publicului român avid de calitate cinematografică să urmărească competiţia filmelor scurte sau medii, în cinematografele din Bucureşti.

Hai la filme de scurt şi mediu metraj din cadrul festivalului, să aflăm cine ia trofeele NexT!

Urmăreşte programul complet AICI

Preţul biletelor AICI

www.nextfilmfestival.roRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg