Puterea machiajului: 3 motive pentru a folosi produse cosmetice în fiecare zi

17 iunie, 2022
putereamachiajului jpg

Ritualul de ├«ngrijire a tenului este unul dintre pa╚Öii esen╚Ťiali pentru a men╚Ťine elasticitatea ╚Öi fermitatea pielii pe termen lung. Dac─â e╚Öti familiarizat─â cu etapele de cur─â╚Ťare, tonifiere, hidratare ╚Öi protec╚Ťie solar─â, ╚Ötii c─â sunt importante at├ót produsele cosmetice folosite, dar ╚Öi corecta aplicare a lor.

Dup─â rutina de ├«ngrijire de diminea╚Ť─â, folosirea unor produse machiaj este urm─âtorul pas firesc pentru multe dintre femei. Aceasta nu este o practic─â nou─â, ├«nfrumuse╚Ťarea tenului cu ajutorul machiajului este un obicei ce dateaz─â din cele mai vechi timpuri.

Make-upul reprezint─â o modalitate de a-╚Ťi sublinia tr─âs─âturile ╚Öi de a te sim╚Ťi bine ├«n pielea ta. Cercet─ârile din ultimii ani au ar─âtat c─â femeile care se machiaz─â se bucur─â de numeroase avantaje de pe urma acestei activit─â╚Ťi. Fie c─â folose╚Öti mascara ╚Öi farduri, pentru a-╚Ťi eviden╚Ťia ochii, sau preferi doar s─â aplici un ruj ro╚Öu pe buze, puterea machiajului este incontestabil─â.

Iat─â c├óteva motive pentru care merit─â s─â folose╚Öti, zilnic, produse cosmetice care s─â te ajute s─â ob╚Ťii un make-up de invidiat:

Machiajul ├«╚Ťi poate ├«nt─âri ├«ncrederea ├«n tine

ÔÇ×The lipstick effectÔÇť este un fenomen psihologic care presupune c─â machiajul poate da femeilor un plus de ├«ncredere, f─âc├óndu-le s─â se simt─â mai atr─âg─âtoare, ╚Öi av├ónd un efect pozitiv asupra stimei de sine, atitudinii ╚Öi personalit─â╚Ťii lor.

Femeile participante la un studiu publicat ├«n International Journal of Cosmetic Sciences au confirmat c─â s-ar sim╚Ťi mai ├«ncrez─âtoare ├«n for╚Ťele proprii dac─â ar purta machiaj.

Machiajul te poate face s─â te sim╚Ťi mai inteligent─â

Un alt studiu, realizat ├«n 2017, a ar─âtat c─â purtarea machiajului nu numai c─â poate spori ├«ncrederea femeilor care ├«l poart─â, ci le poate face s─â se simt─â mai inteligente. Datorit─â cre╚Öterii stimei de sine, abilit─â╚Ťile cognitive se ├«mbun─ât─â╚Ťesc.

Cercet─ârile din ultimii ani au eviden╚Ťiat leg─âtura dintre sentimentele pozitive ╚Öi performan╚Ťa academic─â. ├Än urma unor evalu─âri, a fost dovedit faptul c─â persoanele care, de pild─â, ascult─â muzic─â pe placul lor, ├«naintea sau ├«n timpul unui examen (o activitate care ce le face s─â se simt─â bine), ob╚Ťin rezultate mai bune dec├ót cei care se simt stresa╚Ťi ╚Öi au o atitudine negativ─â. Acela╚Öi efect ├«l are ╚Öi make-upul, potrivit unei cercet─âri la care participantele care au fost machiate au ob╚Ťinut rezultate mai bune la teste dec├ót cele care nu au purtat make-up.

Machiajul ├«╚Ťi poate proteja pielea

├Än fiecare zi, organismul este expus unor factori care pot provoca ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii ╚Öi pot determina dezvoltarea unor afec╚Ťiuni cutanate, precum acneea, rozaceea ╚Öi eczema. Machiajul poate contribui la men╚Ťinerea pielii s─ân─âtoase, prin protejarea de factori nocivi, precum poluarea, fumul ╚Öi chiar razele ultraviolete. Make-upul creeaz─â o u╚Öoar─â barier─â ├«n jurul pielii, ├«mpiedic├ónd expunerea direct─â la factorii d─âun─âtori.

Este important ├«ns─â ca machiajul s─â fie aplicat corect diminea╚Ťa, dup─â realizarea rutinei de ├«ngrijire a tenului, ╚Öi, ├«n aceea╚Öi m─âsur─â, trebuie ├«ndep─ârtat la finalul zilei, cu ajutorul unor produse eficiente de demachiere ╚Öi cur─â╚Ťare a pielii.

Machiajul are numeroase beneficii, at├ót fizice, c├ót ╚Öi psihice. Pe l├óng─â faptul c─â te poate face s─â te sim╚Ťi mai ├«ncrez─âtoare ├«n for╚Ťele proprii, make-upul te poate ajuta s─â ├«╚Ťi ascunzi anumite defecte, s─â ar─â╚Ťi mai t├ón─âr─â ╚Öi s─â impresionezi printr-un look de invidiat. ├Än plus, aceast─â activitate este una distractiv─â, care ├«╚Ťi ofer─â posibilitatea s─â petreci mai mult timp cu tine ├«ns─â╚Ťi. Studiile din ultimii ani au ar─âtat c─â o femeie petrece, ├«n medie, 11 minute ├«n fa╚Ťa oglinzii pentru a se machia.

Surs─â foto: FreepikRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg