Puya, inspirat de Adrian Păunescu: “M-a frapat cât de mult se potrivesc versurile cu realitatea anilor 2021”

2 decembrie, 2021
3 puya jpg jpeg

Şi-a “strigat” “Dorul” cu Andra&Guz şi a făcut peste 20 de milioane de vizualizări, iar acum se întoarce la istorie şi poezie. Puya revine în atenţia fanilor săi cu o piesă ce are la bază versurile lui Adrian Păunescu.

Artistul a transpus-o pe muzică în stilul său propriu, ajutat fiind şi de o voce feminină care dă culoare, Eugenia Nicolae. 

“Textul piesei  “Lie” este inspirat de poezia regretatului nostru poet  Adrian Păunescu, “Parastas”. Cu toate că a fost scrisă în tumultoşii ani ‘90 ai tranziţiei, m-a frapat cât de mult se potrivesc versurile cu realitatea anilor 2021. Cred în continuare că folclorul şi sunetele balcanice aduc ceva nou în hip-hop-ul de pretudindeni, mai ales  acum când piesa ta poate fi ascultată simultan şi în Vietnam şi în Vişeul de Sus. Eugenia Nicolae s-a potrivit ca o mănuşă pe textul ăsta. Ca idee, ea a venit cu refrenul fără să aibă habar de textul meu! Mi-a spus “Uite, am refrenul ăsta, crezi că putem face ceva începând de aici? “ De-a lungul timpului nu am alergat neapărat să fac hit-uri. Inspiraţia e un lucru divin, când e să vină vine, când nu, nu. Mai am încă 40 de track-uri lucrate din care voi alege câteva piese pe care urmează să le lansez în perioada următoare”, povesteşte Puya.

“Piesa Lie ne aduce înapoi la origini ,dar în acelaşi timp trage şi un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se află ţara noastră. Dorul de casă nu este deloc străin românilor, dorul de muzica noastră, de folclorul autentic şi tradiţiile noastre.  Pentru refrenul cântecului m-am inspirat dintr-o piesă de referinţă din folclorul românilor “Lie Ciocârlie”. Am scris acest refren gândindu-mă la povestea din spatele cântecului “Lie Ciocârlie”. Este piesa mea preferată din folclor, iar cu această ocazie am vrut să-i aduc un omagiu Mariei Lătăreţu.  Când am început să lucrez cu Dragoş la această piesă i-am cântat refrenul şi asta a fost. În mai puţin de o oră aveam prima variantă a piesei. Este un vis împlinit să lucrez cu Puya. Sesiunile din studio alături de el m-au învăţat multe lucruri şi sigur nu ne vom opri doar la această piesă”, adaugă Eugenia.Recente pe Ok! Magazine

teo89 jpg
untold3 jpg
Julia Fox black (6) jpg
cezzar91 jpg
scarla3 webp
ceas jpg
cornelia73 jpg
Ioana Ginghina sexy slaba silueta se mentine (1) jpg
arsinel8 jpg
Gaz pe Foc (6) jpg
tania PNG
alessia raiciu jpg
piele8 jpg
briana8 jpg
katie1 jpg
Rebel Wilson și iubita Ramona Agruma (9) jpg
Gina Pistol 2 jpg
angelina jolie profimedia 0714246197 jpg