Reamenajarea bucătăriei – Ce achiziții poți face pentru modernizarea acestei încăperi

22 septembrie, 2022
Reamenajarea bucatariei Ce achizitii poti face pentru modernizarea acestei incaperi jpg

Bucătăria este una din încăperile cele mai des folosite din casă, nu doar pentru servirea mesei, ci și pentru timpul petrecut în fața calculatorului, cu o cafea alături, printre altele. Dacă și tu ești adeptul “statului în bucătărie” pentru mai mult decât un mic dejun servit la orele dimineții, atunci descoperă în rândurile următoare câteva sfaturi de reamenajare care ar putea să îți stârnească interesul pentru viitoarele tale proiecte.

Ce schimbări poți aduce bucătăriei tale pentru a o transforma într-o încăpere și mai frumoasă

  • Modernizarea decorului

O schimbare de decor este întotdeauna binevenită într-o casă. Dacă bucătăria se află pe lista ta de reamenajare, atunci este cazul să începi cu liniile moderne pe care le poți implementa. 

Poți renunța la vechile culori și adopta nuanțe pastelate pentru tavan și pereți, care să fie în contrast cu podeaua și mobilierul. Te poți gândi la montarea tapetului pe unul dintre pereți, cu modele minimaliste, care să fie evidențiate de elementele din jur.

Mobilierul cu design vintage și fete lucioase poate fi o opțiune pentru noua ta bucătărie, atât timp cât electrocasnicele fac parte din același peisaj.

  • Înlocuirea gresiei și faianței

Gresia și faianța rămân elemente de bază pentru amenajarea unei bucătării, inclusiv pentru renovare. Culorile cele mai reprezentative sunt albul, galbenul și cremul, combinate cu aplicații strălucitoare pentru un plus de extravaganță în bucătărie. Magazinele de specialitate oferă o multitudine de posibilități pentru înlocuirea gresiei și faianței în bucătărie, însă nu ar strica recomandarea unui specialist în domeniu, care să te îndrume către cele mai bune achiziții, în ton cu tendințele actuale.

  • Schimbarea electrocasnicelor

Nu poți reamenaja o bucătărie în totalitate, dacă nu pui pe listă și schimbarea electrocasnicelor din dotare. În mod normal, locuința se renovează cel puțin o dată la 10 ani, conform statisticilor locale, drept urmare, este și rândul electrocasnicelor să fie înlocuite. Printre acestea, un cuptor electric incorporabil se încadrează foarte bine în peisajul modern al locuințelor de astăzi. Iar dacă nu ai încă un asemenea produs, descoperă-l pe Altex.ro și analizează specificațiile producătorului înainte de achiziție.

  • Folosirea plantelor de decor

Plantele decorative au reușit întotdeauna să aducă un aer sofisticat încăperilor unei locuințe. Dacă ai pe lista reamenajarea bucătăriei, poți lua în calcul și plantele pe care le folosești în mod obișnuit la gătit, așa cum este busuiocul, oregano sau cimbrul. 

Culoarea verde a plantelor schimbă imaginea bucătăriei instant, fie că alegi plantele de decor pentru care este necesar să le uzi din când în când, fie că vrei microplantele pentru gătit. Oricare ar fi alegerea ta, verdele natural ar trebui pus pe listă pentru renovarea bucătăriei.

  • Canapeaua, un element interesant pentru bucătărie

Dacă beneficiezi de spațiu generos pentru bucătăria ta, cu siguranță că te va încânta ideea de canapea în această încăpere. Aceasta trebuie aleasă în funcție de dimensiuni, culori și design, pentru a o putea integra în elementele deja existente. Poți servi micul dejun, savura o cafea la televizor sau citi o carte, în bucătărie, pe canapeaua recent montată.

În concluzie, acestea sunt câteva recomandări de renovare a unei bucătării moderne, Dacă stai bine la capitolul creativitate și simt artistic, atunci reamenajarea acestei încăperi va fi floare la ureche, atât timp cât te bazezi pe gusturile personale și răsfoiești și revistele de specialitate. 

Sursă foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

parfum822 jpg
elon musk met gala 2022
adam2 jpg
Brad Pitt, Venice, Getty jpg
stal82 jpg
mei jpg
enderedaprecieri beneficii job jpg
pantaloni femei jpg
lia42 jpg
emag1 jpg
relaxare jpg
Cum iti pregatesti afacerea pentru situatii de criza 3 practici care te fac un lider mai bun jpg
Achizitionarea unui televizor La ce specificatii tehnice sa te uiti cand il cumperi jpg
Damian Anghel si Theo Rose (colaj Click!)
Pierce Brosnan jpg
cuplu8 jpg
Olimpia Melinte & Cornel Ilie  FOTO Cristina Oltean jpeg
Margrethe a Danemarcei jpg