Reguli moderne de etichetă. Cum să oferi mereu cadourile potrivite

24 septembrie, 2020
1 carte cadou jpg jpeg

Indiferent că este vorba despre un eveniment special din viaţa unei persoane apropiate – aniversare, nuntă, botez – sau despre sărbătorile de iarnă, a oferi un cadou este, de multe ori, mai mult decât un gest de politeţe, ci o manieră de a-i celebra pe cei dragi. 

Înainte de orice, trebuie spus că cel mai important aspect de avut în considerare atunci când ne gândim la un cadou este personalitatea celui care urmează să îl primească. Un cadou mai mic, dar semnificativ, poate fi mult mai important decât unul mare, care nu are prea multă însemnătate pentru persoana care îl primeşte. Aşadar, în acest articol ne ocupăm despre eticheta legată de oferirea cadourilor, astfel încât tu să poţi face mereu cea mai potrivită, dar şi cea mai elegantă alegere.

Nu este întotdeauna necesar să oferi un cadou

În primul rând, trebuie menţionat că un cadou nu este întotdeauna necesar. Uneori, aceasta este modalitatea cea mai la îndemână pentru a ne exprima anumite emoţii, de la încredere în reuşita cuiva la recunoştinţă. Totuşi, de multe ori exprimarea verbală sau scrisă a mulţumirilor sau a altor gânduri pozitive este suficientă, fără a mai fi nevoie şi de un cadou. Acest lucru este valabil în cazul colaboratorilor profesionali cu care ai avut o interacţiune pozitivă sau alături de care ai lucrat la un proiect important.

Dar este întotdeauna necesar să mulţumeşti

În cazul în care tu eşti cel sau cea care primeşte un cadou din partea unui colaborator sau în alte circumstanţe neaşteptate, asigură-te că nu vei uita să mulţumeşti persoanei care a făcut acest gest. Un mesaj sau un email prin care îţi arăţi recunoştinţa şi satisfacţia este suficient.

Gândeşte-te mereu la persoana care va primi cadoul

Aşa cum menţionam şi anterior, este foarte important, indiferent de ocazie, ca atunci când alegi un cadou să te gândeşti la personalitatea celui care îl va primi. De multe ori, oamenii au tendinţa de a alege cadouri care sunt pe gustul lor, fără să ţină cont de preferinţele sau chiar excentricităţile persoanelor care le primesc. Chiar dacă nu exprimă întotdeauna gusturile tale personale, cadoul trebuie să fie pe placul celui care îl va primi. Aşadar, nu sta pe gânduri dacă trebuie să alegi un obiect care ţie nu-ţi place, dar eşti sigur că e pe gustul persoanei căreia îl vei dărui.

Când vine vorba de nunţi sau botezuri, interesează-te înainte ce anume şi-ar dori mirii sau proaspeţii părinţi, astfel încât cadoul tău să le fie şi util. Chiar dacă la unele astfel de evenimente încă se dau plicuri cu bani sau carduri cadou, asigură-te că oferi cuplului şi un mic cadou, care să pună în evidenţă relaţia voastră şi să rămână o amintire frumoasă. Poate fi ceva simplu, cum ar fi o ramă foto argintată sau un album de artă. Dacă ai nevoie de mai multe idei în acest sens, le poţi găsi online, pe diferite bloguri.

Soluţii pentru situaţii neprevăzute

O situaţie dificilă este atunci când trebuie să oferi un cadou unei persoane pe care nu o cunoşti prea bine. De exemplu, când mergi în vizită la o rudă îndepărtată, acasă la nişte noi vecini sau colegi sau chiar când vizitezi pentru prima dată părinţii partenerului de cuplu. În astfel de ocazii, cadourile gourmet sunt cea mai simplă şi cea mai elegantă soluţie. Multe magazine de delicatese şi chiar magazine online oferă o varietate de cosuri cadou din care poţi alege ce consideri că este mai adecvat în circumstanţele tale specifice. De cele mai multe ori, astfel de coşuri conţin vinuri fine, cafele exclusiviste şi dulciuri rafinate. Este un cadou perfect, care va fi apreciat indiferent de gusturile specifice ale destinatarului cadoului tău.

Un cadou este întotdeauna o modalitate de a ne arăta preţuirea faţă de persoanele apropiate sau de diferiţi colaboratori, de aceea este întotdeauna important să îl alegem cu grijă, având mereu în minte gusturile şi plăcerile celor care urmează să le primească. 

Sursa foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

teo89 jpg
untold3 jpg
Julia Fox black (6) jpg
cezzar91 jpg
scarla3 webp
ceas jpg
cornelia73 jpg
Ioana Ginghina sexy slaba silueta se mentine (1) jpg
arsinel8 jpg
Gaz pe Foc (6) jpg
tania PNG
alessia raiciu jpg
piele8 jpg
briana8 jpg
katie1 jpg
Rebel Wilson și iubita Ramona Agruma (9) jpg
Gina Pistol 2 jpg
angelina jolie profimedia 0714246197 jpg