Relaxare la tine acasă – cum îți poți amenaja terasa?

22 martie, 2023
Jacuzzi PNG

Toamna, primăvara și, evident, vara sunt anotimpurile perfecte pentru a sta pe terasă sau pe balcon cu prietenii sau pentru a te bucura de liniște, citind o carte. Atunci, spațiul exterior devine locul tău preferat, iar din acest motiv trebuie amenajat cât mai bine, tocmai pentru a te bucura la maximum de ceea ce îți oferă. 

Iată cum îți poți amenaja balconul și terasa pentru a profita de clipele de relaxare 

1. Alege un mobilier special pentru exterior

Atunci când îți amenajezi partea exterioară, fie că vorbim de o terasă la casa sau la apartament, cel mai mare impact îl are mobilierul pe care îl alegi. În primul rând, acesta trebuie să fie special pentru exterior, tocmai pentru a rezista la condiții meteo nefavorabile, iar în al doilea rând, trebuie să completeze stilul ales pentru întreaga casă. Poți opta să îți creezi singur mobilierul, asta dacă dispui de timpul necesar, îl poți face pe comandă pentru a fi exact așa cum ți-l dorești sau îl poți achiziționa din magazinele specializate. 

2. Plante 

O importanță majoră în ceea ce privește atmosfera terasei o au plantele. De aceea, ar fi de preferat să asiguri un colț verde cu ajutorul unor ghivece, tocmai pentru ca atunci când vine frigul să le poți muta cu ușurință la adăpost. Recomandarea este ca înainte de achiziționa plantele, să te asiguri că le poți oferi climatul corespunzător, astfel încât să te poți bucura de ele. 

3. Investește în elemente de spa

Dacă ai spațiu necesar, poți include pe terasa ta și un jacuzzi de exterior, cum ar fi cel de la fionaspa.ro, care va duce noțiunea de relaxare la un alt nivel. Acesta va fi perfect pentru serile de vară petrecute cu prietenii, însă dacă optezi pentru unul cu funcție de apă fierbinte, va putea fi utilizat pe parcursul întregului an și în acest fel nu veți mai fi nevoiți să mergeți la centrele specializate. 

4. Asigură-te că ai lumina corespunzătoare

Pentru a asigura o atmosferă cât mai plăcută seara, va trebui să te asiguri că lumina este una cât mai potrivită. Astfel, optează mereu pentru becuri cu lumină caldă, tocmai pentru a fi cât mai cozy, și, pe lângă corpurile de iluminat principale, poți decora terasa cu ghirlande luminoase în diferite modele. 

5. Decorațiuni 

Ultimul lucru de care va trebui să te ocupi sunt decorațiunile. Acestea sunt extrem de importante și vor influența modul în care va arăta întreaga ta terasă. Poți alege să decorezi folosindu-te de accente de culoare, de obiecte ce îți reprezintă personalitatea sau, pur și simplu, poți alege să păstrezi un stil minimalist, utilizând doar câteva lucruri mărunte. 

Sfatul este ca înainte de a te apuca să-ți amenajezi terasa, să faci un plan bine pus la punct, mai ales în ceea ce privește achizițiile. În acest fel nu vei avea surprize pe parcurs și, cu siguranță, lucrurile vor merge fără prea multe probleme. 

Sursa foto: fionaspa.roRecente pe Ok! Magazine

Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg