Remedii pentru puncte negre şi pori dilataţi

Uneori, mi-aş dori să existe o soluţie magică, una care să mă scape de puncte negre, pori dilataţi şi alte imperfecţiuni. Dar aşa ceva nu există, aşa că am tot căutat diverse variante pentru a rezolva problema punctelor negre. Am testat fel de fel de creme cu particule abrazive (pentru gomaj) dar şi măşti peel off, care promiteau să extragă punctele negre. Ei bine, rezultatele nu au fost chiar aşa de bune. Mai mult, am aflat de la specialişti că nici nu este recomandat să foloseşti măşti peel off sau abrazive ori plasturi pentru puncte negre, asta pentru că pot face mai mult rău decât bine. Aceste proceduri pot slăbi în timp structura pielii, făcând porii să pară şi mai mari. Deci în loc să ajute la minimizare porilor au exact efectul opus. Şi, totuşi, ce soluţii există pentru punctele negre şi porii dilataţi? Iată ce îţi recomand:

Puncte negre sau filamente seboreice

Frunzărind site-ul Paulei Begoun am dat peste un articol despre filamentele seboreice. Şi astfel am aflat că ceea ce credeam eu că sunt puncte negre erau, de fapt, filamente seboreice.

Filamentele seboreice arată ca nişte tuburi cilindrice de culoarea untului, mai ales în zonele unde activitatea glandelor sebacee este crescută (nas, pomeţii, bărbie etc.). Acestea pot deveni mai vizibile dacă tenul este gras sau porii sunt dilataţi.

Iată care e soluția pentru punctele negre!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA