Rețete devenite deja celebre, create cu ocazia încoronării. Cum prepari simplu tarta și puiul regal?

4 mai, 2023

Sunt gustoase, spectaculoase și... de sezon. Britanicii sunt asediați din toate părțile cu detalii legate de încoronare.

meniuri coronation jpg

Inclusiv meniurile s-au pliat pentru eveniment, iar două preparate au ajuns instant în topurile preferințelor culinare. Sunt două preparate ușor de făcut, ce se vor găsi la toate restaurantele în weekendul încoronării.

Dacă ți-ai propus să-ți petreci sâmbăta la TV urmărind evenimentul istoric din 6 mai, poți să-ți prepari și tu ceva acasă în ton cu evenimentul. Este vorba despre ”puiul regal” și Coronation Quiche – tarta cu spanac și brânză, pentru încoronarea Regelui Charles.

”Puiul regal” este o rețetă inventată de scriitoarea Constance Spry și Rosemary Hume, fondatoarea academiei de gătit Le Cordon Bleu. Cele două bucătăreau de zor pentru o altă încoronare, cea a Elisabetei a II-a, din 1953.

Rețeta este de fapt foarte ușoară și poate fi preparată în mai puțin de 10 minute! Ai nevoie de pui și un dressing picant cu maioneză.

BBC Good Food a dat publicității rețeta puiului preparat în cinstea încoronării și se face în 5 minute. Este o rețetă versatilă, pe care oricine o poate adapta în funcție de preferințe.

Prepară rapid o maioneză (clasică ori vegană), adaugă pudră curry, un vârf de cuțit de scorțișoară, o lingură de dulceață de mango și câteva stafide. Sosul este gata. Puiul se face după preferințe: la friteuză, prăjit, la grătar, pulpe sau piept, fâșii sau bucăți întregi, nu contează. Secretul stă doar în sos. Și chiar merită încercat, deși în România poate părea cam exotic.

Coronation Quiche, tarta cu spanac și brânză, pentru încoronarea Regelui Charles, este o rețetă nouă, la fel de cerută printre fanii regali.

Ales personal de Regele Charles și de Regina Camilla, quiche-ul încoronării e preparatul surpriză al evenimentului. Împărtășită de bucătarii familiei regale în onoarea ocaziei istorice, quiche-ul încoronării conține spanac, fasole, brânză și tarhon, deși poate fi "ușor de adaptat la diferite gusturi și preferințe". Este o tartă aperitiv cu spanac, brânză și aluat fraged.

Aluatul se face din 250 g făină, 125 g unt, un praf de sare și câteva linguri de lapte rece. Pentru umplutura de quiche, aveți nevoie de 3 ouă, 200 ml smântână dulce, 100 ml lapte, un praf de sare, spanac înăbușit în prealabil, 60 g fasole boabe prefierte sau edamame (puteți folosi și boabe de năut), frunze de tarhon proaspete și brânză Cheddar rasă. Sperăm să vă placă meniurile de încoronare și să le încercați.

Foto: Pixabay, Getty



Recente pe Ok! Magazine

e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg
Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg
casa racoroasa jpg
Pulover Reserved jpg
4 detalii care tranforma o cina intr o seara memorabila jpg
placi din policarbonat viu colorate jpg
cute family standing near christmas tree jpg
FOTO Facebook West Side Christmas Market
OKMAGAZINE sandy millar nuS2GDpCDoI unsplash jpg
okmagazine ro pexels karola g 7269680 jpg
femeie in rochie poarta multe inele  kElEigko7PU jpg
Transformă ți părul într o linie perfectă tehnici profesionale pentru îndreptarea corectă cu placa jpg
De ce este important sa ai atat o campanie de SEO cat si una de direct marketing  jpg
okmagazine ro   Cum să alegi adidași eleganți care se potrivesc atât sport cât și streetwear jpg
Greșeli frecvente în curele de detoxifiere a ficatului jpg
1763551941 RJY1 jpg
1763743045 Y1kG png