Rețete devenite deja celebre, create cu ocazia încoronării. Cum prepari simplu tarta și puiul regal?

4 mai, 2023

Sunt gustoase, spectaculoase și... de sezon. Britanicii sunt asediați din toate părțile cu detalii legate de încoronare.

meniuri coronation jpg

Inclusiv meniurile s-au pliat pentru eveniment, iar două preparate au ajuns instant în topurile preferințelor culinare. Sunt două preparate ușor de făcut, ce se vor găsi la toate restaurantele în weekendul încoronării.

Dacă ți-ai propus să-ți petreci sâmbăta la TV urmărind evenimentul istoric din 6 mai, poți să-ți prepari și tu ceva acasă în ton cu evenimentul. Este vorba despre ”puiul regal” și Coronation Quiche – tarta cu spanac și brânză, pentru încoronarea Regelui Charles.

”Puiul regal” este o rețetă inventată de scriitoarea Constance Spry și Rosemary Hume, fondatoarea academiei de gătit Le Cordon Bleu. Cele două bucătăreau de zor pentru o altă încoronare, cea a Elisabetei a II-a, din 1953.

Rețeta este de fapt foarte ușoară și poate fi preparată în mai puțin de 10 minute! Ai nevoie de pui și un dressing picant cu maioneză.

BBC Good Food a dat publicității rețeta puiului preparat în cinstea încoronării și se face în 5 minute. Este o rețetă versatilă, pe care oricine o poate adapta în funcție de preferințe.

Prepară rapid o maioneză (clasică ori vegană), adaugă pudră curry, un vârf de cuțit de scorțișoară, o lingură de dulceață de mango și câteva stafide. Sosul este gata. Puiul se face după preferințe: la friteuză, prăjit, la grătar, pulpe sau piept, fâșii sau bucăți întregi, nu contează. Secretul stă doar în sos. Și chiar merită încercat, deși în România poate părea cam exotic.

Coronation Quiche, tarta cu spanac și brânză, pentru încoronarea Regelui Charles, este o rețetă nouă, la fel de cerută printre fanii regali.

Ales personal de Regele Charles și de Regina Camilla, quiche-ul încoronării e preparatul surpriză al evenimentului. Împărtășită de bucătarii familiei regale în onoarea ocaziei istorice, quiche-ul încoronării conține spanac, fasole, brânză și tarhon, deși poate fi "ușor de adaptat la diferite gusturi și preferințe". Este o tartă aperitiv cu spanac, brânză și aluat fraged.

Aluatul se face din 250 g făină, 125 g unt, un praf de sare și câteva linguri de lapte rece. Pentru umplutura de quiche, aveți nevoie de 3 ouă, 200 ml smântână dulce, 100 ml lapte, un praf de sare, spanac înăbușit în prealabil, 60 g fasole boabe prefierte sau edamame (puteți folosi și boabe de năut), frunze de tarhon proaspete și brânză Cheddar rasă. Sperăm să vă placă meniurile de încoronare și să le încercați.

Foto: Pixabay, Getty



Recente pe Ok! Magazine

Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg
Ce fel de parteneri cauți pentru afacerea ta  Iată cum identifici cei mai buni furnizori și clienți jpeg
Jeff Bezos și Lauren Sanchez s au logodit, Foto Profimedia (1) jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg