Revelion de 5 stele în Emiratul Dubai

29 noiembrie, 2017
49848963 m jpeg

Capitalele lumii se pregătesc intens pentru noaptea dintre ani cu focuri de artificii magnifice, iar competiţia dintre ele e tot mai acerbă. Rezervă-ţi un loc în Dubai, la unul dintre cele mai incendiare spectacole de pe Planetă şi bucură-te de magia unui final de an de neuitat

În fiecare an, cea mai prosperă metropolă a Emiratelor Arabe Unite îşi propune să sărbătorească Revelionul cu cel mai spectaculos foc de artificii de pe glob. Iar această ambiţie i-a adus un binemeritat loc în Cartea Recordurilor, după ce a intrat în 2014 cu peste 400.000 de focuri de artificii care au explodat pe cer timp de 6 minute. Spectacolul a mobilizat 200 de pirotehnişti, care au lansat proiectilele concomitent din insula artificială Palm Jumeirah şi The World, un ansamblu de 300 de insule care reprezintă o planisferă în largul acestui oraş-stat. Dubaiul, care a fost ales să găzduiască Expo 2022, doreşte să-şi consacre statutul de destinaţie turistică de top, datorită numeroaselor proiecte faraonice, precum cel mai î-nalt turn din lume, Burj Khalifa (828 m), şi pista de schi artificială din incinta unui centru comercial.

50123180 m jpg jpeg

Aici, vară, iarnă, poţi schia nonstop, fără teama că zăpada ar putea dispărea sub razele soarelui. Asta chiar dacă Dubaiul este atât de arid! Arabii au înţeles potenţialul turistic al unui astfel de resort şi, în lipsă de munţi şi de ierni friguroase, au adus distracţia de pe pârtie direct în mijlocul deşertului.

36338137 m jpg jpeg

Astfel, în interiorul centrului comercial Mall of the Emirates găseşti Ski Dubai, cea mai mare pârtie acoperită din lume, ce acoperă o suprafaţă echivalentă cu trei terenuri de fotbal. Ski Dubai are 5 pârtii de schi de diferite grade de dificultate, pârtii de bob, pârtie pentru sanie şi şcoală de schi. Aici, temperatura este constantă, de -1ºC, iar zăpada este mereu proaspătă, fiind obţinută prin împrăştierea unor particule de apă, în fiecare noapte, într-o atmosferă menţinută la o temperatură de -6ºC.

25142071 - dubai, uae - april 6: ski on april 6, 2013 in dubai. ski dubai--is an indoor ski resort with 22,500 square meters of indoor ski area. it is a part of the mall of the emirates

Cum ajungi?

Pentru a călători în Emirate ai nevoie de viză şi, atenţie!, să nu ai viză de Israel pe paşaport. Cursa aviatică dinspre Bucureşti durează 4 ore şi 45 de minute. Transferul către oraş se poate face atât cu autobuzul, cât şi cu taxiul.

Unde te cazezi?

Dacă vrei să fii aproape de plajă, poţi alege să stai într-unul dintre hotelurile construite în zona Jumeirah Beach. OK! îţi recomandă Sheraton Jumeirah Beach Resort, de 5 stele, unde un sejur te costă 1.759 €/pers., cu toate taxele incluse. Pentru cina de Revelion, plăteşti un supliment de 305 €/pers. Pentru o vacanţă memorabilă şi pentru cei cu un buget pe măsură, oferta celor de la Atlantis The Palm Jumeirah, de 5 stele, este de 3.769 €/pers., cu toate taxele incluse, iar preţul cinei de Anul Nou urcă până la 625 €/pers.

Cum te distrezi?

Cel mai mare câştig pe care-l poţi bifa aici este un bronz sănătos, în mijlocul iernii. Iar după distracţia acvatică (schi nautic, windsurfing, parasailing, snorkelling, o tură cu banana ori o doză de adrenalină pe toboganele cu jeturi de apă din Waterpark), poate îţi face cu ochiul şi o invitaţie la golf, echitaţie, safari în deşert (70 $/pers.), o croazieră de o zi cu cină pe vas (160 $/pers.) sau o vizită la grădina zoologică. Şi, înainte de-a te pierde cu totul în hăţişul souk-urilor (bazaruri) de bijuterii, ţesături şi mirodenii, dă o raită prin oraş (70 $/tur/pers.). Evident, prima oprire va fi la Burj Al Arab, hotel decorat cu 7 stele, şi Burj Khalifa (50 $/pers.), cea mai înaltă construcţie din lume (828 m).

Fosta emblemă a Dubaiului, Burj Al Arab.

Desigur, o altă mare atracţie e grupul de insule The World (125 $/pers.). Iar dacă vrei să vezi Dubaiul de sus, o tură de 22 min. cu elicopterul te va costa 390 $/pers. Chiar dacă este o ţară islamică, viaţa de noapte e uluitoare, oraşul Dubai meritându-şi pe deplin numele de „Ibiza celor foarte bogaţi“. Aici, weekendul începe de joi, când barurile se umplu până la refuz de petrecăreţi, iar fiecare local îşi distrează clienţii cu propria orchestră ori DJ. Dacă vrei să-ţi încerci mâna într-unul dintre cazinouri, vei înţelege de ce Dubaiul e „Vegasul Orientului“.

Cu cine te poţi întâlni?

Angelina Jolie şi Brad Pitt, David şi Victoria Beckham, Rod Stewart ori Pamela Anderson sunt proprietarii unor insuliţe din arhipelagul artificial The World2. Iar Maria Sharapova revine mereu aici, în vacanţă sau cu ocazia diverselor campionate de tenis.Recente pe Ok! Magazine

XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG
credit noua casa jpg
sustenabilitate jpg
colegi la birou jpg
FotoJetGolase jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
Hugh Grant și Andie MacDowell la Oscaruri, Getty (1) jpg