Revizuirea periodică a asigurării locuinței. De ce este importantă și cum îți poți proteja casa

27 octombrie, 2023

Locuința nu este doar un simplu acoperiș deasupra capului. Este unul dintre cele mai mari și importante active pe care o persoană le poate deține.

Revizuirea periodică a asigurării locuinței  De ce este importantă și cum îți poți proteja casa jpg

Este un loc în care ești în siguranță, te simți confortabil și îți încarci bateriile după o zi lungă și obositoare. În acest context, este de înțeles de ce asigurarea de locuință este un pilon esențial al protecției financiare împotriva riscurilor neașteptate. Cu toate acestea, cele mai multe persoane tind să încheie o poliță de asigurare și apoi să uite de ea. Însă trebuie să știi un lucru important: acestea trebuie revizuite periodic pentru a te asigura că rămâne adecvată nevoilor tale. Este un angajament pe termen lung.

Află din acest articol de ce este important să revizuiești polița de asigurare a locuinței, dar și care sunt riscurile la care te expui dacă omiți să faci acest pas important.

Importanța revizuirii periodice a asigurării pentru locuință

·        Schimbări în ceea ce privește valoarea locuinței – Unul dintre cele mai importante momente în care este nevoie, în mod cert, de revizuirea asigurării locuinței este atunci când valoarea locuinței tale se modifică. De-a lungul timpului, din cauza inflației sau datorită îmbunătățirilor aduse, valoarea locuinței se modifică: scade sau crește. Dacă asigurarea nu este actualizată, există riscul de a rămâne subasigurat. Asta înseamnă că există riscul să nu primești suficient de mulți bani – conform valorii locuinței – pentru a acoperi daunele suferite.

·        Valoarea bunurilor personale se modifică și ea. Bijuteriile, electrocasnicele sau alte obiecte valoroase contribuie la sumele oferite de polițele de asigurare. Dacă achiziționezi astfel de obiecte de valoare, trebuie să fii sigur că și ele sunt acoperite de asigurarea pentru locuință. Pe lângă asta, și dacă renunți la anumite lucruri trebuie, de asemenea, să revizuiești polița la compania de asigurări.

·        Modificări în planul de construcție – Orice modificare majoră în casă – spargerea unui perete, extinderea unei încăperi etc. – presupune costuri de reconstrucție ridicate. În acest caz, revizuirea asigurării este necesară pentru a reflecta noua valoare a locuinței tale.

În concluzie, asigurarea casei cu ajutorul Asirom este un paravan esențial care îți protejează investiția valoroasă pe care ai făcut-o în locuința ta. Astfel că revizuirea periodică este esențială și dacă acest aspect este neglijat, pot exista potențiale consecințe financiare serioase. Există riscul de a suporta costuri neașteptate, frustrante chiar, deoarece suma primită în urma unui eveniment negativ și indezirabil este insuficientă pentru a acoperi costurile necesare de reparație. Așadar, revizuirea periodică a asigurării pentru casă este un aspect esențial în gestionarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor care țin de casa ta. Trebuie să fii pregătit pentru situațiile neprevăzute.

Consultă un profesionist în asigurări pentru a te ghida prin acest proces și pentru a te asigura că polița ta de asigurare este în conformitate cu nevoile tale – cel mai probabil în continuă schimbare. O revizuire atentă și regulată a asigurării îți poate oferi pacea de spirit și siguranța de care ai nevoie pentru a te bucura la maximum de viața în casa ta.

Foto:freepik.com



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg