Cum îți pregătești afacerea pentru situații de criză? 3 practici care te fac un lider mai bun

22 septembrie, 2022
Cum iti pregatesti afacerea pentru situatii de criza 3 practici care te fac un lider mai bun jpg

Lumea în care trăim este tot mai puțin previzibilă, cu atât mai mult dacă ești în mediul de afaceri de puțin timp. Chiar dacă sunt lucruri pe care nu le poți gestiona decât atunci când se întâmplă, există situații în care crizele de orice fel evoluează în timp. Tocmai de aceea este esențial să ai o imagine de ansamblu asupra companiei tale și a riscurilor care pot apărea. 

Există mai multe tipuri de crize, în funcție de evenimente interne sau externe sau diverse circumstanțe internaționale, cum este pandemia. Indiferent de industria în care activezi, toate firmele sunt susceptibile la situații dificile. 

3 bune practici de prevenire a situațiilor de criză în firma ta

  1. Analizează riscurile. O situație de criză, indiferent de sursa sau intensitatea acesteia, are potențialul de a afecta reputația companiei tale, resursele financiare, încrederea angajaților și clienților și, până la urmă, succesul afacerii. Unul dintre cele mai eficiente decizii pe care le poți lua este să apelezi la consultanță în managementul riscului. De exemplu, profesioniștii de la Mazars oferă cunoștințele, tehnicile și soluțiile pentru anticiparea provocărilor critice. În acest fel, vei avea acces la sisteme și controale de gestionare a riscurilor personalizate și potrivite firmei tale.
  1. 2.Creează o procedură. Chiar dacă poate nu poți anticipa toate momentele critice pentru afacerea ta, există o serie de riscuri pe care le poți anticipa. Un plan de gestionare a crizelor este o procedură internă conform căreia există un proces clar de urmat atunci când te confrunți cu circumstanțe nefavorabile. 

În acest fel, vor exista și alți oameni responsabili de gestionarea situațiilor neașteptate, ceea ce va fluidiza procesul decizional sub presiunea timpului. Un lider de excepție este cel care are încredere în echipa sa și nu trebuie să facă micromanagement, mai ales în astfel de situații sensibile. 

  1. 3.Pune accentul pe comunicare. Imaginea firmei tale depinde direct de comunicarea clară și coerentă, atât în cadrul echipei, cât și în exteriorul acesteia. Recunoașterea unor situații de excepție, a problemelor care există și comunicarea argumentată a soluțiilor alese va face diferența pentru viitorul companiei tale. În calitate de lider, trebuie să fii transparent față de echipa ta și să creezi această cultură în organizația ta.

O comunicare greoaie, fără mesaje coerente va dăuna credibilității afacerii. Tocmai de aceea este important ca responsabilul de comunicare să aibă un plan detaliat de gestionare publică a unor situații dificile. Chiar dacă face parte din planul general de management de criză este fundamental să existe mesaje puternice care să fie adaptate oricând. 

Așadar, a devenit mai important ca oricând să te asiguri că afacerea ta este pregătită pentru orice fel de crize care pot apărea. În acest fel, vei menține o reputație pozitivă atât pentru clienții și competitorii tăi, cât și pentru echipă. Prin dezvoltarea unui plan de management al crizei, vei dovedi că ești un conducător pregătit, iar afacerea ta își poate reveni cu succes din orice situație sensibilă. 

Sursa foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

parfum822 jpg
elon musk met gala 2022
adam2 jpg
Brad Pitt, Venice, Getty jpg
stal82 jpg
mei jpg
enderedaprecieri beneficii job jpg
pantaloni femei jpg
lia42 jpg
emag1 jpg
relaxare jpg
Achizitionarea unui televizor La ce specificatii tehnice sa te uiti cand il cumperi jpg
Reamenajarea bucatariei Ce achizitii poti face pentru modernizarea acestei incaperi jpg
Damian Anghel si Theo Rose (colaj Click!)
Pierce Brosnan jpg
cuplu8 jpg
Olimpia Melinte & Cornel Ilie  FOTO Cristina Oltean jpeg
Margrethe a Danemarcei jpg