Rochii elegante: descoperă tendințele din 2023 pentru o nuntă ca în povești

20 iunie, 2022
okmagazine jen theodore sbQ7JsOQDLE unsplash jpg

În fiecare an, așteptăm cu nerăbdare să descoperim noile rochii mireasă ale celor mai în vogă designeri internaționali și naționali. Și această plăcere este reînnoită în 2023, cu toate colecțiile cele mai recente care ne sunt prezentate și care, ca întotdeauna, revizitează stiluri, tăieturi și efecte de modă pentru a le da un nou suflu de viață. Pe baza tendințelor din acest an, află ce va fi cel mai în vogă anul acesta!

Rochii mireasă clasice, dar contemporane

Se pare că tendința minimalistă care a cucerit multe mirese în 2022 este aici pentru a rămâne. În 2023, acest tip de rochii elegante, cu croială clasică și linii pure, poate fi regăsit în mai multe colecții. Căderea sa grațioasă și impunătoare, precum și albeața sa imaculată îi conferă carismă și forță. Profund elegantă și șic, se poartă lungă, cu o trenă măsurată și, eventual, cu o centură frumoasă. Unul sau mai multe detalii fac ca aceste modele să fie contemporane, cum ar fi mânecile tăiate, o pelerină frumoasă sau un decolteu adânc și elegant. Materialele delicate care conferă eleganță rochiei sunt Mikado lucios, crep sau tul și organza foarte ușoare. Rochia este sobră și elegantă în forma sa cea mai pură, este atemporală, iar noi o adorăm. Acest tip de rochie de mireasă simplă este perfect pentru miresele vintage sau tradiționale.

Rochii mireasă moderne

În contrast cu tendința minimalistă, în 2023 găsim rochii elegante din ce în ce mai moderne. Aceste ținute, care sunt adevărate opere de artă din punct de vedere calitativ, reinventează complet stilul mireselor, punându-le în valoare în același timp. Aceste modele prezintă detalii care îți taie răsuflarea: mâneci voluminoase, forme neașteptate, transparențe subtile, decolteuri adânci care emană senzualitate, ca să nu mai vorbim de elemente decorative precum pietre, cristale, panglici etc. Pentru un efect „wow”, contează pe acest tip de rochii de mireasă!

Rochii cu mâneci dramatice și romantice

Considerate deja un element la modă în 2022, mânecile bufante, care succed epoleții, rămân hiper-tendință în 2023. Acestea adaugă o notă semnificativă de feminitate și delicatețe, făcând rochiile de mireasă din ce în ce mai originale și mai sofisticate. Mărcile de modă pentru mirese se reinventează în mod constant pentru a ne oferi modele care sunt fiecare mai unice decât cel precedent. La ultimele prezentări de modă, am văzut, de exemplu, rochii cu mâneci lungi care dezvăluiau toată senzualitatea umerilor goi sau, dimpotrivă, mâneci bufante, ca niște baloane sau muschetari, care acoperă umerii pentru un stil mai înțelept. Există multe variante pe această latură: mâneci evazate, lungi sau trei sferturi, mâneci cu volane XXL sau volane în miniatură strânse la gât, etc. Deși aparent "simple", multe detalii îmbogățesc aceste splendide creații, cum ar fi pietrele prețioase, perlele sau broderiile realizate manual.

Tot felul de decolteuri și umeri goi

În 2023, umerii vor fi goi pentru a dezvălui bustul și pieptul într-un mod subtil! Noile modele de rochii mireasă caută să evidențieze feminitatea naturală a tuturor femeilor. Pentru a obține un efect senzual și sofisticat în același timp, designerii optează pentru stiluri cu umerii goi. Adaugă la asta un decolteu în V și vei fi o mireasă sexy și la modă în 2023. Anul acesta, decolteurile asimetrice și decolteurile off-the-shoulder își fac loc pe scena mireselor, adăugând o adevărată notă de originalitate pentru rochii elegante.

 Mulți designeri oferă rochii mireasă cu un umăr descoperit, cu volane în țesături ușoare, poetice sau cu linii mai geometrice, moderne.

Nu contează dacă ești un trendsetter, regula de bază este să arăți nedisimulat. Rochia ta trebuie sa corespunda mai presus de toate stilului tau, important este că te simți singură. Alege stilul în funcție de personalitatea ta:

·        Clasic: simplu, elegant și sofisticat sunt semnele distinctive ale unei mirese tradiționale. Optează pentru un decolteu stil barcă sau un decolteu în V însoțit de un voal cusut cu perle sau diamante.

·        Romantic: pentru o ținută delicată și romantică, optează pentru tulle sau muselină de mătase, cu broderii frumoase cu motive florale.

·        Boho: la o nuntă pe plajă sau în aer liber, idealul rămâne rochia boho. Într-un stil hippie șic, punem tot accentul pe țesături ușoare și transparente, împodobite cu accesorii la modă, precum o coroană de flori.

·        Vintage: un fan al vintage? Optăm pentru o rochie victoriană, presarată cu dantelă.

·        Modern: pentru a aduce o notă de avangardă look-ului tău, îndrăznește, cu curaj, să alegi croieli asimetrice, deschideri scurte sau mari.

Rochia ar trebui să reflecte mai întâi stilul natural al miresei. Poți alege o rochie la modă, însă dacă modelul nu ți se potrivește sau nu îți place, se va observa instantaneu. Ideal este să optezi pentru ceva în care te simți bine, aproape de stilul tău personal și care îți scoate în evidență trăsăturile, astfel vei arăta cu siguranță perfect în ziua ta cea mare.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg