Roger Waters de la Pink Floyd a fost declarat „persona non grata” în Cracovia

29 septembrie, 2022

Considerat pro-rus, legendarul cofondator al grupului rock Pink Floyd nu mai este bine primit în Polonia, acolo unde urma să susțină câteva concerte.

Roger Waters   foto Kate Izor, pagina oficiala 5 jpg

Zilele acestea, este periculos să-ți împărtășești opiniile în public, în cadrul concertelor ori online, pe platformele de socializare, că sigur vei fi pus la zid de unul dintre grupurile care susțin opusul ideilor tale. Acest lucru l-a simțit pe pielea lui și Roger Waters, veteranul artist britanic de la Pink Floyd, care s-a lansat în declarații politice în mediul online foarte sensibile pentru est-europenii care se confruntă cu un război nedorit cu Rusia.

Ce a spus Roger Waters, mai concret? Ei bine, acesta a afirmat, într-o scrisoare deschisă publicată la începutul lunii septembrie, că Occidentul ar trebui să nu mai furnizeze arme Ucrainei, acuzându-l totodată pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că a tolerat "un naţionalism extrem", pe care îl îndeamnă să pună capăt "acestui război ucigaş".

Cum era de așteptat, o reacție din partea Kievului n-a întârziat să apară. Replica a fost dată de soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, care a scris pe Twitter: "Aţi face mai bine să îi cereţi preşedintelui Federaţiei Ruse să facă pace. Nu Ucrainei".

Mesajul a făcut înconjurul internetului și mulți s-au simțit lezați de poziția lui Roger Waters, stârnind un val de furie la adresa lui. Într-atât de mult, încât organizatorul de turnee Live Nation Polska a anunţat sâmbătă pe Twitter că cele două show-uri ale lui Roger Waters din Cracovia, care urmau să aibă loc în aprilie anul viitor, au fost anulate, fără să ofere alte detalii.

O explicație a venit, totuși, din partea municipalității Cracovia, care spune că "Nu vrem să avem în Cracovia persoane care au poziţii pro-Rusia în ceea ce priveşte informaţiile despre război şi care susţin sau repetă propaganda lui Putin". În consecință, muzicianul Roger Waters, care tocmai a împlinit 79 de ani pe 6 septembrie, a fost declarat „persona non grata” în Cracovia. La rândul său, acesta acuză municipalitatea că îi boicotează concertele și că  îi "cenzurează activitatea într-o manieră draconică", nevăzând nicio problemă în a-ți exprima liber opiniile.Recente pe Ok! Magazine

Cauți inspirație pentru cadouri Află de ce cadourile de modă sunt o idee grozavă jpg
Victoria Beckham la Paris jpg
ramona olaru
pete davidson jpg
Emma Corrin, Getty (3) jpg
rod si penny
6 gwen stefani logodita blake shelton 3 jpg jpeg
anca serea si adi
de ce sa tii cont atunci cand alegi accesorii de moda precum genti sau curele inspira te din stilul vedetelor jpg
Carmen Electra, Getty (1) jpg
poza buget jpg
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Amal și George Clooney, Getty jpg
John Travolta- Kirstie Alley
rona si sotul9 webp
Olivia Wilde, Getty (2) jpg
OKMagazine (1) (4) jpg
Ads PNG