Roger Waters de la Pink Floyd a fost declarat „persona non grata” în Cracovia

29 septembrie, 2022

Considerat pro-rus, legendarul cofondator al grupului rock Pink Floyd nu mai este bine primit în Polonia, acolo unde urma să susțină câteva concerte.

Roger Waters   foto Kate Izor, pagina oficiala 5 jpg

Zilele acestea, este periculos să-ți împărtășești opiniile în public, în cadrul concertelor ori online, pe platformele de socializare, că sigur vei fi pus la zid de unul dintre grupurile care susțin opusul ideilor tale. Acest lucru l-a simțit pe pielea lui și Roger Waters, veteranul artist britanic de la Pink Floyd, care s-a lansat în declarații politice în mediul online foarte sensibile pentru est-europenii care se confruntă cu un război nedorit cu Rusia.

Ce a spus Roger Waters, mai concret? Ei bine, acesta a afirmat, într-o scrisoare deschisă publicată la începutul lunii septembrie, că Occidentul ar trebui să nu mai furnizeze arme Ucrainei, acuzându-l totodată pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că a tolerat "un naţionalism extrem", pe care îl îndeamnă să pună capăt "acestui război ucigaş".

Cum era de așteptat, o reacție din partea Kievului n-a întârziat să apară. Replica a fost dată de soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, care a scris pe Twitter: "Aţi face mai bine să îi cereţi preşedintelui Federaţiei Ruse să facă pace. Nu Ucrainei".

Mesajul a făcut înconjurul internetului și mulți s-au simțit lezați de poziția lui Roger Waters, stârnind un val de furie la adresa lui. Într-atât de mult, încât organizatorul de turnee Live Nation Polska a anunţat sâmbătă pe Twitter că cele două show-uri ale lui Roger Waters din Cracovia, care urmau să aibă loc în aprilie anul viitor, au fost anulate, fără să ofere alte detalii.

O explicație a venit, totuși, din partea municipalității Cracovia, care spune că "Nu vrem să avem în Cracovia persoane care au poziţii pro-Rusia în ceea ce priveşte informaţiile despre război şi care susţin sau repetă propaganda lui Putin". În consecință, muzicianul Roger Waters, care tocmai a împlinit 79 de ani pe 6 septembrie, a fost declarat „persona non grata” în Cracovia. La rândul său, acesta acuză municipalitatea că îi boicotează concertele și că  îi "cenzurează activitatea într-o manieră draconică", nevăzând nicio problemă în a-ți exprima liber opiniile.Recente pe Ok! Magazine

machiaj
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg
piele fina
dorinta jpg
ela brad
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
meghan și  harry
3 sfaturi despre cum sa asortezi pantofii cu toc pentru purtarea de zi cu zi jpg
nicole si alti actori
Sacha Walckhoff at Vista Alegre by LAMOUSSE Lionel Balteiro JPG
casnic jpg
Smiley si Horia Moculescu
John F Kennedy  sursa   Profimedia jpg
Melinda si Bill Gates, divort  jpeg
bucatarie PNG
medeea marinescu si florin jpg
copil jpg