Romanele preferate ale vedetelor

28 aprilie, 2016
The Black Swan Premieres In NYC jpeg

Ah, cititul! Este unul dintre cele mai faine hobby-uri pe care poţi să le ai, pentru că te relaxează, te învaţă fără să-ţi dai seama de sensurile vieţii şi te prinde într-un univers fabulos. Uneori, te face şi să râzi în hohote. Părerea noastră... Şi-am fost şi curioşi să pătrundem în romanele preferate ale vedetelor şi iată ce-am aflat!

Care sunt romanele preferate ale vedetelor?

Barack Obama

Noi n-am citit încă “Cântecul lui Solomon”, de Toni Morisson, dar e cartea favorită din toate timpurile pentru preşedintele Americii. Romanul autoarei premiate cu Nobelul pentru literatură în 1993 a fost chiar asociată cu scriitura lui Gabriel Garcia Marquez.

Romanul preferat al lui Barack Obama

Kate Winslet

Printre romanele preferate ale vedetelor se numără şi opere mai proeminente şi mai reprezentative în curentele literare. De exemplu, cartea preferată a actriţei este “Therese Raquin” de marele romancier francez Emile Zola, a treia carte a autorului, dar prima reprezentativă pentru curentul naturalist. După acest roman preferat de vedetă s-au adaptat filme: The Adultress în 1953 şi In Secret, în 2013.

Romanul preferat de Kate Winslet

Stephen King

Marele scriitor de romane horror – care au fost ecranizate aproape în totalitate! – este celebru pentru titluri precum The Shawshank Redemption ori The Green Mile, şi e cu atât mai interesant să aflăm ce citeşte! Cartea preferată a lui King este “Împăratul muştelor”, de William Golding.

Romanul preferat al scriitorului Stephen King

George Clooney

Starul şi regizorul de 54 de ani este foarte sensibil când vine vorba de conflicte militare şi politice. Poate de aceea a fost atras de cartea “Război şi pace”, de Lev Tolstoi, nu? O lectură clasică, portretizând Rusia în pragul unui conflict periculos cu Franţa de altădată, care a fost adeseori încadrată în top 10 cele mai buen romane ale lumii.

Romanul preferat al lui Clooney

Drew Barrymore

Unul dintre romanele preferate ale vedetelor este şi “Omul în căutarea sensului vieţii”, scrisă de Viktor E. Frankl care a trăit 3 ani în teroarea de neconceput ale lagărelor naziste. Experienţa traumatizantă l-a ajutat, însă, să-şi clădească mai clar viziunea psihoterapeutică gândită de el, logoterapia – teoria fiind că forţa motivatoare fundamentală a omului este căutarea sensului vieţii. Cartea, pe care o recomandăm şi noi pentru bogăţia spirituală şi elementele psihologice de mare fineţe, într-un stil sincer şi uşor de parcurs, este preferata actriţei Drew Barrymore.

Cartea preferată a lui Drew nu e chiar un roman

Jim Carrey

Comediantul celebru, care cunoaşte prea bine şi tragedia şi drumurile sinuoase ale vieţii, are printre favorite o carte relativ specifică personalităţii sale. Vorbim de “Crimă şi pedeapsă” a celebrului rus Feodor Dostoievski – ale cărui cărţi sunt musai de citit!

Romanul preferat de Jim Carrey

Kate Moss

Printre romanele preferate ale vedetelor se numără şi “The Beautiful and Damned” (Cei frumoşi şi blestemaţi), al lui F. Scott Fitzgerald, autorul atâtor romane frumoase şi celebre care tratează tenebrele societăţii care pendulează între disperare, superficialitate, decadenţă şi ratare şi, mai ale, între ieri şi mâine. De altfel, cărţile sale reflectă chiar contrastele extreme care-l defineau şi-n viaţa de zi cu zi. Dar rămânând la romanul menţionat, este preferatul modelului britanic. Oare o reprezintă şi pe ea...?

Preferatul lui Kate Moss

Alte romane preferate ale vedetelor sunt “Maestrul şi Margareta” de Mihail Bulgakov (Daniel Radcliffe), “Aventurile lui Huckleberry Finn” de Mark Twain (Owen Wilson) sau “Jurnalul unei tinere fete” de Anne Frank (Natalie Portman).