România atacă Oscarul cu "Eu când vreau să fluier, fluier"

14 august, 2010

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, este propunerea României la premiul Oscar, la categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină"

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, este propunerea României la premiul Oscar, la categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină", pentru gala care va avea loc în 2011, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

"Mă bucură lucrul acesta, dar nu trebuie să facem un spectacol din el, deoarece este o propunere pentru nominalizare. Încă nu s-a încheiat procesul. Mă bucur că filmul a fost socotit", a declarat Florin Şerban pentru Mediafax . Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului, Ursul de Argint, şi distincţia "Alfred Bauer".

Anul trecut, propunerea României la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină a fost "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu.

Foto: Cinemagia.roRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg