“România neîmblânzită”, cel mai frumos documentar despre ţara noastră, susţinut de celebrităţi

24 martie, 2018
28954531 10209082276373937 174612718065054589 o jpeg

Personalităţi precum Klaus Iohannis, Principesa Margareta, actori şi oameni de valoare ai României au asistat la lansarea filmului la Teatrul Naţional Bucureşti.

image

Filmul documentar “România neîmblânzită” dezvăluie frumuseţea sălbatică a României, frumuseţea nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în acelaşi timp. Documentarul face o impresionantă pledoarie pentru natura inegalabilă a ţării noastre şi este, tototdată, un viu îndemn la responsabilitate socială. Producţia beneficiază de susţinerea Auchan Retail România şi de ONG-ul de mediu The European Nature Trust şi realizat de casa de producţie britanică Off the Fence.

Pelicula şi-a făcut debutul internaţional pe 18 martie, la Washington, în cadrul unui festival de film ecologic, urmând ca, pe 9 mai, la Londra, să fie proiectată în cadrul unei gale la BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).

La premiera din România, găzduită de Teatrul Naţional Bucureşti şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, în loja oficială s-au aflat preşedintele Klaus Iohannis şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria. La eveniment au fost invitate şi personalităţi ca Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Tudor Giurgiu, Maia Morgenstern, Manuela HărăborAndreea Răducan, Liliana Ţuroiu, Dumitru PrunariuAlexandru Tomescu şi Alex Găvan.

Invitat pe scenă, chiar înainte de începerea proiecţiei, actorul Victor Rebengiuc – naratorul documentarului, a avut o intervenţie emoţionantă: „E un film deosebit, un film încărcat de multă dragoste faţă de natură, de poezie, de lucruri pe care le bănuim, dar nu le-am văzut niciodată.”

La finalul celor 90 de minute ale documentarului, publicul a făcut cunoştintă cu echipa filmului alcătuită din: Ellen Windemuth – producător executiv, Allison Bean – producător, Thomas-Barton Humphreys – regizor, Nainita Desai – compozitoarea muzicii şi Sarah Titcombe – asistent de producţie. Realizatorii au primit flori, în semn de apreciere, din partea Preşedintelui României.

Gândit ca un dar pentru toţi românii, "România neîmblânzită" este un proiect unic, ce dezvăluie frumuseţea naturală din Munţii Carpaţi şi Delta Dunării. „Unele lucruri trebuie păstrate aşa cum sunt” – este mesajul pe care-l transmite filmul.

Foto/video: Facebook, Daniel Angelescu/Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

sufragerie jpg
cadou2 jpg
S1 PNG
cadou832 jpg
Dorința ta de a ți achiziționa noi articole vestimentare crește odată cu venirea iernii Iată ce nu ar trebui să ți lipsească din garderobă în sezonul rece jpg
Ești dezamăgit de industria alimentară Află ACUM ce poți face pentru a avea o alimentație sănătoasă! jpg
fuste5 jpg
moda66 jpg
locuinta jpg
Scarlett Johansson, Profimedia (1) jpg
musk2 profimedia jpg
adela popescu8fb jpg
anda adam fb jpg
carte5 jpg
telefon71 jpg
Dana Rogoz Instagram PNG
tora vasilescu facebook jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram